reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pojedyncze Mamusie- Rozmowy Mam Jedynaków

Moja długa i chuda zawsze była. Ostatnio jednak nabrała trochę ciałka.
Tak za rok już mamy 1 komunię, w tym tygodniu idę już ją zapisać. Chyba w środę jest spotkanie, muszę jeszcze sprawdzić.

reklama
Polna do takich jabłek dobry jest tez kisiel cytrynowy:-p
Edysiek u Was są alby, czy sukienki?

Wszystkie dziewczynki mają jednakowe alby. I dobrze, bo jak oglądałam ostatnio sukienki w necie, to jedna ładniejsza od drugiej, same cudeńka, tyle że ceny zabójcze. A tak będę miała jeden problem z głowy.

Umi a wiesz ze kiedys dalam kisiel zamiast galaretki , ilez ja wtedy panikowalam ze mi sie nie uda a nawet dobre bylo :-)

Edysiek to trzeba zapisywac dzieci ? chyba automatycznie na religii to sie ustala z ksiedzem ?
u Nas alby sa przekazywane z dzieci na dzieci wiec za free a chyba jedyny koszt to wianek ,buty i jakis sweterek czy bolerko :tak:aaa no i wszystko co potrzebne pozniej na przyjecie ale tez pewnie My Mamuski musimy mie cos nowego kupione wie kasy pojdzie sporo !
a Wy robicie u siebie w domu czy jakims lokalu ?

Ja też myślałam że nie trzeba zapisywać :baffled: Ale ksiądz ogłaszał w niedzielę, że są zapisy. Nas co prawda w kościele nie było ;-)ale teściowa powiedziała Angelice i jeszcze w szkole dzieci mówiły.
Alby co roku są nowe, ale to nie jest za duży koszt, bo chyba gdzieś do 100 zł. Teraz z dzieci na dzieci by się nie dało, bo w tym roku szły tylko 4 dziewczynki a reszta chłopcy. Za to u mojej Angeliki w klasie jest na odwrót, bo jest 5 chłopców i 15 dziewczynek :rofl2:.
Przyjęcie będę robić w domu, bo u nas nie ma za dużego wyboru, jak to na wsi. A po za tym nie bedzie za dużo ludzi, bo jak dobrze policzyłam to będzie 15 dorosłych (w tym moja 20 letnia bratanica z chłopakiem) i 3 dzieci. Jakoś dam radę. Zresztą chrzciny też robiłam w domu w podobnym składzie, bo z dzieci była tylko Angela.

Cześć i czołem już we wtorek! :-D
Pogoda w Szczecinie okropna <jak chyba w większości kraju> ale humor mi dopisuje. Umówiliśmy się z T na obejrzenie mieszkanka w środę. Ciekawa jestem co z tego będzie i ile opuszczą ceny. Mam nadziję, że opuszczą może z jakieś 5 tys. zawsze coś ;-).
Dziś brak mi weny na sprzątanie, a strasznie zalegam z prasowaniem więc zbieram siły i szukam motywacji :-D. Jestem w trakcie gotowania obiadu i nadrabiania Waszych postów, bo piszecie z zawrotną prędkością <normalnie 9 stron mam w plecy>. Puki co zabieram się do czytania:tak:
famme fatal, gratuluję moderki !!

Ostatnia edycja:
Ja właśnie sobie zjadłam pierożki azjatyckie te z lidla i polecam jak ktoś lubi tego typu rzeczy :-) w ogóle świetny jest sos z tej serii słodkie chili czy jakoś tak niby słodki ale ostry pycha :-)

EDYSIEK - ja tam raczej sobie daruje jakiekolwiek przyjęcia na komunie :sorry: nie pojmuje tego zwyczaju :-p

FANTA - swoje mieszkanko chcecie kupować ale wam fajnie :-) pewnie jakiś kredycik co > ?

POLNA - może kiedyś się zbiorę i zrobię dzisiaj brak jabłek :-D :-p a kasy nie mam już nawet na jedno :-D :-p

UMI - w życiu bym nie wpadła że można dać do jabłek kisiel :-p

I bardzo dobrze ,że mają jednakowe alby. Sama miałam komunie w sukience i mimo,że my byłyśmy małymi dziewczynkami i na jakoś bardzo to nie robiło, to widziałam zazdrosne spojrzenia niektórych matek.
chociaż zwykle czy alby czy sukienki zależy od kościoła.

U mnie pogoda średnia. Niby nie pada, a Wika jest strasznie marudna od rana i ciągle śpiąca. Do tego jeszcze mi trochę gorączkuję,przez te zęby zapewne.

Fanta - targujcie się, jeśli ludziom bardzo zależy na sprzedaży to opuszczą nawet więcej.

Ja obiad zrobiłam wczoraj wieczorem, teraz trochę posprzątałam i się nudzę.
Więc jak mała się obudzi to chyba pojadę z nią na miasto pochodzić.

Lolkak mam konkretna juz poradnie. o 14 dzwonic bede.
jak dlugi termin bedzie to prywatnie pojdziemy.
wyjscia nie ma.

reklama
Ten wątek powinien się nazywać "Jedynaki moderatorek:-D"

A u mnie też alby były, w sumie to w kosciele w którym mialam komunie od samego poczatku gdy tylko sie dało braciszkowie wprowadzili alby. I dobrze, nie było kłótni kto wygląda lepiej, a kto gorzej.
polna femme ja z tym kisielme to znalazła w jednym przepisie do ciasta:-D, zapomniałam sobie kupić cukru zelujacego i tam było napisane ze można kisiel w proszku dodać i faktycznie super smakowało i nie było rozmamlane
Mama Gdzie moderujesz?

Do góry