reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pogaduchy szalonych kwietniówek 2012

cześć dziewczyny

od poniedziałku jestem zoombie. w końcu i nareszcie udalismy sie z bru na szczepienia (tak tak, dopiero był na tyle zdrowy) i masz ci los - po szczepieniu gorączka cały dzien, ale na wieczór doszedl straszny kaszel i katar.
noc z głowy, spanie ma rękach..masakra.
dzien straszny z naruszeniem i płaczem, noc podobnie..
wczoraj byliśmy u lekarza i malutki baaaardzo chory, ale czekamy z antybiotykiem.

no i z wymiarów -
bru ma 80 cm, waży tylko 9,30 kg ale troche niepokoi mnie obwód główki - 44 cm. ile maja wasze szkraby?????

dzisiaj w nocy wirusy dopadły i mnie :D:D
yee kocham przychodnie dzieci zdrowych ! :happy: :/:/:/:/:/

do tego moj brzdac zasuwa po całym mieszkaniu na speedzie niczym amerykański żołnierz, choc umie tez raczkowac :):)
sięga po wszystko co sie da, choc jeszcze nie wykumal ze mozna stawać na nogach przy meblach..
nie mogę go spuścić z oka na sekundę, bo wczoraj zaskutkowalo to przewroceniem na siebie dwumetrowej choinki :/ myslalam ze dostanę zawału jak ledwo go było spod niej widać ...
no ale w ręku trzymał mocno bombke, wiec zdobył co chciał ;)

dzisiaj jadę uzupełnić zapasy do restauracji, bo mamy dwie duuuze uroczystości w pt i sob, wiec eMek zostaje z małym a ja do pracy.

jak widzicie czasu brak.

pozdrawiamy was z brunkiem baaaardzo serdecznie !!!!

reklama
Adasza- o tej porze roku poleca się brać mrożonki. Są o wiele lepsze niż świeże warzywa. Ja akurat owoców nie kupuję, bo lecę na sloiczkach (do tego czasami jabłka i banany- są akurat dostępne), ale mrożonek mam pełno na zupki i obiadki!

Sonisia- Filip niestety już od dawna wie, że można wstawać przy pomocy mebli, mamy, taty...Teraz to już jest koniec! Non stop chce stać, na chwilę go nie można zostawić, bo on myśli, że jak się puści choćby jedną ręką to da radę, ale to jeszcze za wczesnie i często kończy się upadkiem;) Bru waży tyle, co Filip! Dokładnie:) Mam nadzieję, że biedaczkowi szybko przejdzie:/ Bidulek:*

Ostatnia edycja:
Wszystkiego dobrego w nowym roku kwietniowki:)
ntmkw gratulacje dla cory:) a czworakowala?
Ja maluchom owoce kupuje np w biedronce. Nie zauważyłam, żeby im to szkodzilo. Do obiadkow zaczęłam dodawac im ziół, bo w pewnym momencie Szymek obraził się na moje gotowanie, więc musiałam im urozmaicić.

sonsia- nie wiem ile małe na teraz ale jak miał 8m to wiał jakoś 79cm a ważyła go kilka dni temu to ważył 10200g gruszki nosi na 80 cm.

Dziewczyny ile razy śpią wsze maluchy w ciągu dnia?

Byłysmy dzisiaj na szczepieniach dodatkowych wymaganych w UK, tzn pneumokoki i zapalenie opon mózgowych, Wandula zniosła to bardzo dzielnie i właściwie nie płakała. Pielęgniarka była zachwycona a mała tupała mi na kolanach i wyrywała się do komputera :-D Wczoraj przebiły się czwórki i biedroneczka ma już 10 zębów co napawa mnie lekką zgrozą! :)
My urządzamy nasze mieszkanie, jest remontowane bo taki był warunek żebyśmy mogli zamieszkać wszyscy razem... dostaniemy lokal ale musimy go sobie zrobić. Na razie mieszkamy w kawalerce obok naszego mieszkania i trochę nam ciasno, ale do niedzieli już na pewno przeprowadzimy się na swoje. co prawda to nie domek tylko mieszkanie ale ma 90m kwadratowych więc spokojnie damy radę. Pies jest przeszczęśliwy ze swoim panem, córeczka zapatrzona w ojca i przyzwyczaja się do jego stałej obecności w życiu.
Podczas drogi, a jechałyśmy samochodem 24 godziny ze względu na Tabrisa Wanda spała cały czas, obudziła się tylko na kontroli celnej na niemieckiej granicy i potem przy eurotunelu. Przespała w sumie 20 godzin i nie odczuła w ogóle podróży. Ja byłam bardziej połamana niż ona :-D dojechałyśmy do Nottigham późnym popołudniem, pobawiła się trochę i znowu zasnęła:) Ja padłam po kąpieli i spałam nieprzytomna.
Teraz walczę z urzędnikami angielskimi żeby wyrobić wszystkie potrzebne mi dokumenty do normalnego życia tutaj jako emigrant i przyszły obywatel UK :)))

adasza - Ja też jakoś specjalnie się nie spinam na produkty eko, warzywa i owoce kupuję w biedronce, innym sklepie lub na targu, a mrożonki na pewno są odpowiednie.
happymum - nasza najczęściej 2-3 razy po 30-40 minut. Chyba, że jest z nami eMek bo wtedy cudownie potrafi przespać i półtorej ;)
sonisia - ja mojej dawno nie ważyłam, ale na moje oko nie przekroczyła 9,5 kg. Ubranka na 74-80 - zależy jaka firma, ale już częściej 80. Rozmiar główki też około 44 cm czyli wszystko podobnie jak u Was, ale nasza nie jest jakoś super pucata i raczej idzie na długość niż szerokość ;) Grunt, że przybiera. a przychodnie to przychodnie, ja straciłam nadzieję, ze taki podział rzeczywiście jest skuteczny zwłaszcza jak np. lekarz zasmarkany.
anka - super, że powoli się urządzacie, trochę dziwny taki wymóg remontu, mam nadzieję, ze przez to choć trochę taniej mieliscie. No i 90 m to kupa miejsca :) Fajnie, że Wandula tak bezproblemowa przebyła podróż :) Jechałaś z nia sama i z psem? Podziwiam i gratuluję :) No i udanej walki z biurokracją :)

Lazy warunek był taki, bo kolega jest landlordem i nie ma czasu i pracowników żeby zrobić remont. On daje pieniądze na wszystko ale robocizna jest nasza. Nie mogliśmy marudzić jeżeli pies miał być z nami, przecież przez niego pojechałam miesiąć później niż było planowane. Cena za mieszkanie jest bardzo rozsądna i płacić będziemy dopiero po zakończeniu remontu. Na razie mieszkamy za darmo :-D

reklama
Do góry