reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pogaduchy szalonych kwietniówek 2012

reniuszek ja mam kocyk zrobiony na drutach i bardzo go sobie chwalę w ciepłe dni :) Poza tym zaczęłam pod koniec ciązy robić kocyk na szydełku ale go nie skończyłam, bo zaczełam rodzić :-) a po porodzie jakoś już nie miałam czasu żeby wrócić do szydełkowania...

reklama
adasza a jak robilas ten na drutach ?? a szydelkowy ? powiem szczerze ,ze to bedzie kontynuacja moich poczatkow, a chcialabym sie z tym pobawic :-D
i moze zaczne od prostego kocyka na drutach : )

Witajcie,
weekend jak zawsze bardzo rodzinny i szkoda , że się już skończył :tak:
Antek trochę lepiej śpi , ale w nocy dalej chowa się po kątach przed burzą. Alutka zaczyna się głośno śmiać - powoli staje się bardzo kontaktowa

Nie wiem czy wiecie , ale są już mamy kwiecień 2013;-)

Nie bylo mnie pare dni bo pogoda dopisywala ( w koncu!!!!) i prawe caly czas siedzielismy w ogrodzie albo spacerowalismy:))) a dodatkowo M szukal nowego auto i prawie wcale sie nie widywalismy wiec ja caly dzien sama z Maluchem.
Moja ostatnia miesiaczka byla dokladnie rok temu i z ciekawosci zerknelam czy jest juz watek Kwiecien 2013 i :szok::szok::szok: jest!! Co prawda jedna przyszla mama dopiero ale jest! Martolinka Ty bylas jeszcze szybsza :-) Kurcze pamietam jak dzis jak to bylo u nas. Test zrobilam w pracy bo okres mi sie spoznial 2 dni i juz nie chcialam czekac do powrotu do domu. Wyszly dwie piekne krechy, lzy stanely mi w czach i poszlam zapalic swojego ostatniego papierosa;-) Szok bo planowalismy na 2013, bylismy dopiero 2 m-ce po slubie, a na dodatek sie zabespieczalismy:tak::tak: ale po pierwszym szoku radosc byla przeogromna:-D jak zadzwonilam do M to sie poplakalam on zreszta tez, a teraz mamy w domu przeslodkie Malenstwo i nie moge sobie wyobrazic zycia bez niego. Dziekuje Bogu za ta 'wpadke'!!!

Renia ja tez mam robiony na drutach i jest super!! Dostalam w prezencie od mamy mojej dobrej kumpeli bo sama to jestem beztalencie w tych sprawach:-D :-D

Kasia trzymamy kciuki za Zosienke!!

Sonia oby ze stopkami Bruna wszystko bylo ok :)) &&&&&

Lazy mam nadzieje, ze samopoczucie juz lepsze i kryzys mina:tak::tak: dokarmianie MM to nic zlego i jezeli Julka dzieki temu szczesliwa to tylko sie cieszyc:tak::tak:

Lece na kapiel Maluszka :))

laski ja tak na szybko - czy jutro jakis meeting babek z 3city.....???? bo ja wyjeżdżam około południa musze sobie na rano zaplanować :)

Ostatnia edycja:
michalis - ja przykrywam kocykiem i chyba Lula nie jest aż taką wiercipiętą, bo rano kocyk jeszcze w miarę na niej leży :)

helena83, neferetete, emilia S - dzięki :) Jesteśmy dopiero na etapie ustalania schematu, więc sobie zapisuję ile wypija, żeby nie przedobrzyć. Widzę, jednak że Mała się powoli rozleniwia i zasypia przy cycku, więc chyba to karmienie szybko się skończy. Ale i tak na razie najważniejszą misją naszą jest podtuczenie Małej i zapobieżenie ewentualnej anemii. A z kupami to się poprawiło, bo dzisiaj były już 3 :szok: - dotychczasowa norma tygodniowa.

aga1234, emilia S - moja ostatnia miesiączka to była ponad rok temu (w czerwcu) i jakoś za nią nie tęsknię, ale mi się przypomniało, ze ja to miałam być marcowa, a nie kwietniowa a ta moja Mała przedłużyła sobie pobyt w brzuchu o prawie 2 tygodnie - leniwiec :-D

kivinko u nas też wszystko było ok, ale teraz tak robią, że niby dwa razy trzeba iść, a gdzieniedzie nawet 3:szok::szok: chyba chcą zarobić zwyczajnie :tak::tak::angry::angry:

A u nas się Małą rozregulowała i od 3 nocy wstajemy dwa razy na karmienie nocne. Raz o180koło 2 i raz o 5. Normalnie szok...a już było tak pięknie. Wypija już całkiem sporo, bo zdarza jej się nawet 180 ml po kąpaniu wypić,a w dzień co 3 godz 120 ml. Od dziś próbuję ją przestawić na karmienie po 150 ml w ciągu dnia, ale rzadziej. Mam nadzieję, że jakoś to pójdzie, bo obecnie jak gwiazda wypiła o 5, to do teraz nic nie chce pić. Próbuję i próbuję i nic. A w nocy standardowo co 3 godziny chce jeść:(

Poza tym dziś jedziemy pierwszy raz na lapisowanie więc trzymajcie kciuki.

Miłego dnia Wszystkim:*

reniuszek te kocyki są jak dla mnie przepiękne :tak:

lazy_butterfly ja naszą niunię owijam kocykiem bo lubi sobie pokopać, zwłaszcza jak pierdzioszki puszcza.

Z tymi bioderkami pociesza mnie fakt, że może tam się wszystko dobrze rozwinie (naprawi)do tego grudnia....

kasiagaw Powodzenia u chirurga.
Niki je średnio co 3,5 godziny 150 ml. 5 razy na dobę (ja jej trochę rozrzedzam mleczko i daję 170 ml wody, bo z przepajaniem tak sobie).
Rano jada ok. 9.00 a ostatni posiłek to różnie, jak wypadnie najczęściej 11.30. Wpadliśmy w taki rytm i jak w nocy wierciła się i pokwękiwała to dawałam jej smoka i zwalałam to na pierdzioszkowanie, no i mała zawsze się uspakajała, wiec stwierdziłam, że jakby była głodna toby nie popuściła (tak sobie to tłumaczę, żeby nie było, że głodzę dzieciaka :szok:).

A ja nadal nie wiem co robić z tym rota.... czytam na forach jak to dzieci ciężko przechodzą i wymiękam...:no:

Ostatnia edycja:
Kivinko - nam też kazali drugi raz przyjść, a po tej drugiej wizycie to dopiero za rok, więc spokojnie.

Kasiagaw - ja co prawda moje dziecko karmię piersią, ale tak jak dotychczas synek przesypał 7-9 godzin (raz nawet 10 :O), to w zeszłym tygodniu dwa razy się budził przez kilka nocy z rzędu, a od przedwczoraj wszystko wróciło do normy. Może to skoki wzrostowe po prostu?

reklama
Do góry