reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pogaduchy szalonych kwietniówek 2012

Byla dzis u nas polozna na patronarzowej i jestem w ciezkim szoku. Wpadla jakas zdenerwowana, ale napisze to co najwazniejsze, powiedziala, ze powinni nam dziecko zabrac, bo dziecko ma kolki przez to ze jest nieszczesliwe i nie powinnam karmic piersia tylko butelka- dla dobra dziecka! Stwierdzila, ze nie nosze dziecka i do niego nie mowie ( nie wiem, chyba ukryta kamere zalozyla u nas w domu) i co najwazniejsze to mi rece opadly, stwierdzila ze widac ze dziecko z wpadki, bo jest nerwowe i czuje ze jest niechciane. Zaraz po jej wyjsciu chcialam zadzwonic do okregowej izby pielegniarek i poloznych ale dzis do 15 30 czynne tylko, no tak tego nie zostawie. Jak dziecko z wpadki to trzeba rodzicom zaraz zabrac. Kur...wa mac!!! Przychodzi, dziecka lezy ze mna, nakarmione, przebrane, zadowolone a ta takie rzeczy mowi, az sie poplakalam ze zlosci:angry: ufff troche mi lepiej

reklama
martolinka, mum-to-be – ja też dzisiaj jadłam makaron z truskawkami:-D
martolinka – świetne, szczególnie to o kiełbasie:-):-)
paulusia – fajnie że już w domku, oby mała zaczęła jak najszybciej troszkę więcej w nocy spać:tak:
Kasia – ciekawy sposób na przyciągnięcie klientów:-D

Ja dzisiaj po kolejnym ktg, w poniedziałek następne, ale chyba już ostateczne i decyzja o indukcji...ech ale może jeszcze się coś wykluje do poniedziałku i nie będzie potrzebne wywoływanie:tak:Spędziłam chyba dzisiaj w przychodni 3 godziny. Najpierw kolejka do ktg, potem badanie, potem kolejka do gina...ech wykończyło mnie to. Na szczęście mamy super pogodę w krakowie i od rana świeci słoneczko. Oby tak dalej:tak:
Miłego popołudnia:)

Monissia od kilku lekarzy słyszałam, że USG nie szkodzi maluchowi
Martolinka niezłe :-D:-D przy tych żarcikach o blondynkach to nawet lajtowe :-D
Kasia miałam taki plan, że dzisiaj albo wtorek, ale teraz sobie koreczek chyba zamontuję :-) współczuję siedzenia w sklepie, mam totalnego lenia, max to w kinie 2h :tak: dobrze, że weekend i tak jak Emilia uważam, że powinnaś zajrzeć na IP, jeśli masz wysokie ciśnienie, oprócz zatrucia to może też być przytkanie łożyska
Emilia mieszkałam jakiś czas w uk i na każde dłuższe wyjście trzeba było być gotowym na każdą opcję pogodową, teraz to wspominam z sentymentem :-) ale wtedy.....
Sonisia zakochana mamuśka, co? :-D wrzuć fotki Bruna

Dziewczynki jutro u nas w Łodzi bedzie akcja "szczesliwa mama" i beda robic darmowe USG 3D i 4D... powiedzcie mi czy w 40 tygodniu jest to bezpieczne dla dziecka? bo szczerze mowiac chetnie bym poszla:-)
mysle , ze warto:tak:zostanie Ci pamiatka choć nie wiem ile będzie widać , bo nasze maluchy są już nieźle ściśnięte:tak:

Aaaaaa! Kobiety!!! Moje plecy...zaraz chyba się położe na podłodze w sklepie i chwile poleże...jak myślicie? Przyciągnę klientów? :-):-)
myślę , że mogliby zacząć rzucać Ci "drobne";-)

Ja dzisiaj po kolejnym ktg, w poniedziałek następne, ale chyba już ostateczne i decyzja o indukcji...ech ale może jeszcze się coś wykluje do poniedziałku i nie będzie potrzebne wywoływanie:tak:Spędziłam chyba dzisiaj w przychodni 3 godziny. Najpierw kolejka do ktg, potem badanie, potem kolejka do gina...ech wykończyło mnie to. Na szczęście mamy super pogodę w krakowie i od rana świeci słoneczko. Oby tak dalej:tak:
Miłego popołudnia:)
Karina ja mam ktg w poniedziałek i decyzja co dalej . Nie wiem jednak , czy nie podjade na IP w weekend , bo blizna po cięciu mnie boli i zastanawiam sie , czy się nie rozchodzi.
jak u Ciebie wypadło ktg?

Ej Laski...wiecie, że dzisiaj Hitler miałby urodziny? :-):-) Niezła data...
Rodzi któraś dzisiaj?!?!:-D:-D

oj to ja chyba nie chce;-)

ja tylko na chwilę. Poszliśmy z eMkiem na pocztę, bo idą do nas 2 paczki z ciuszkami już od tygodnia i dojść nie mogą. W międzyczasie jak my byliśmy na poczcie dowiedzieć się co i jak, listonosz zostawił nam awzio. I tak czekać mamy do poniedziałku. No ręce opadają.

Ziewaczka chyba bym tego tak nie zostawiła i jak najbardziej masz prawo zadzwonić do tej izby. Może nawet lepiej będzie, gdy zadzwoni mąż. Kobiety zawsze inaczej odbierają skargi od facetów niż kobiet. Jak tak można w ogóle się odezwać do młodej matki? I jak tak w ogóle można?

Martolinka- nie rób jajec i jedź na IP jeszcze dzisiaj- z blizną nie ma żartów!!!
Kasiagaw- biedulko, ale Ci przyszło na końcówce pracować:no:

martolinka - mam nadzieję, że z blizną wszystko OK i rzeczywiście lepiej nie ryzykować i na IP sobie podjechać:tak: a moje ktg - w porządku, czyli nic się nie dzieje, jakieś słabe skurcze, a poza tym mała się strasznie leniła i położna była niezadowolona, że wyjdzie takie "płaskie", bo może ze cztery razy się przekręciła w trakcie badania:-D
My sobie wczoraj zrobiliśmy ostatnią "randkę" przed porodem:) - byliśmy na lodach, mieliśmy iść też do kina, ale jakoś tak nie ma nic ciekawego...
Dzisiaj nie śpię od ponad godziny i siedzę w kuchni żeby eMka nie budzić:-Dbiedny kot też już nie wie, co ma ze sobą robić i się kręci po domu i szuka sobie zajęcia;-)
Trzeba by dzisiaj trochę mieszkanie ogarnąć, bo jak mnie zostawią w poniedziałek w szpitalu, to przyjedzie pewnie moja mama i teściowie i wstyd żeby do "burdelu" wchodzili:-D
Miłej soboty:)

reklama
Hej Laski!! Od prawie 2 godzin mam skurcze co 7-10 minut. Reszta czopa odeszla, mam biegunke I jest mi niedobrze. Zaczynam sie stresowac ze to juz sie zaczyna! IDE pod prysznic, 3 majcie kciuki:)

Do góry