reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pogaduchy szalonych kwietniówek 2012

W co ubrać Maluszka w szpitalu i na wyjście?

nie wiem, gdzie o to zapytać, a u nas piszą już świeże Mamy. ;)

Po narodzinach: body, pajacyk, czapeczka, rękawiczki, skarpeteczki, rożek. Coś jeszcze? Nie za mało?
Na wyjście: body, pajacyk, kombinezonik, czapeczka cieplejsza, skarpetki, rękawiczki i kocyk do przykrycia.

myślę , że taki zestaw będzie super;-)tak jak Agata pisze zobaczysz jak bedzie ciepło w szpitalu- rozebrac zawsze mozesz:tak:

u nas się zachmurzyło ale dziś jest naprawdę ciepły dzień:tak:

reklama
witajcie.
jestem po dłuższej przerwie. Ale mam problem z małym bo nie chce nawet na 5 min oderwać sie od cyca... Nie wiem co moge zrobić, żeby chociaz godzinke pospał sam bez cyca.....

Mum-to-be wiem, że te spuchnięcia miną, ale wyglądam jak normalnie Mama Muminka...zwłaszcza ta twarz...normalnie patrzeć nie mogę na siebie..
Co do ubioru to ja do szpitala mam takie zestawy: pajacyk+body na krótki rękaw+skarpetki+czapeczka+łapki
A na wyjście na to zakładam jeszcze dresik i zawijam w kocyk...

Emilia ja już taką wydzielinę brązową i plamienia mam od dawna i Gin mi mówił, że to na pewno czop odchodzi fragmentami...
A dzwoniłaś do położnej?
Korzystaj ze słoneczka :)

myself ja też myślałam, że od tych badań w szpitalu coś mnie ruszy a tu nic...szyjka króciutka, rozwarcie tydzień temu na 1 cm i nic się więcej nie dzieje...skurcze jakieś są raz mocniejsze raz lżejsze, ale najgorszy jest ten ból w pachwinach...:-(

kinga no dokładnie...nic się nie dzieję...ja mam wrażenie, że urodzę dopiero na Euro 2012:-):-)

_agata Ty to jednak pilny student jesteś...podziwiam Cię normalnie...mi by się nie chciało na uczelnie gnać...

myszka a Twój czop już odszedł? Bo mi odchodził już długo długo wstecz i do teraz cisza...

No więc ja ciągle w sklepie...na szczęście odwiedziła mnie Mamcia i posiedziała ze mną, więc było mi milej...teraz trochę pójdę do bielizny zobaczyć co tam piszczy w interesie, zjem coś i byle do 18 wytrzymać...a jutro wolne!!! Zapowiada się piękna pogoda, ciepło i słoneczko...Zresztą chyba zaraz wystawię sobie krzesło przed sklep, bo dziś też przepiękne słońce zagląda mi przez wystawę...A muszę trochę posiedzieć, bo kręgosłup po tych 3 godzinach stania za ladą daje mi w kość...

Witam. Mam pytanie dotyczące co włożyć do gondoli?...( moze to sie wydac smieszne ale nie mam pojecia) to moja pierwsza ciaza a termin mam na 30 kwietnia.
Moja gondola jest pusta.. Co mam kupić żeby dzidziusiowi było wygodnie. Czy pod spód jakis materacyk czy kolderke z podusia a przykrywac cienkim kocykiem a w chlodne dni takim grubszym?? W końcu w maju juz robi się ciepło to chyba nie bedzie potrzebny kombinezonik.. ??

prosze o odpowiedz :)

coś na poprawę nastroju- UWAGA BARDZO FEMINISTYCZNE;-)

Mężczyźni rosną i rozwijają się do 3 roku życia. Potem tylko rosną
wink2.gif

i jeszcze jeden

80 % kobiet już nie wychodzi za mąż , bo zrozumiało , ze dla 60 gram kiełbasy nie opłaca się brać do domu całego wieprza.

Martolinka :-D:-D dobre.

Kasiagaw nie dzwonilam do poloznej bo pewnie bym uslyszala, ze jak nie krwawienie to nie ma sie czym przejmowac. Cos tam dalej na wkladce jest ale zakladam, ze to jak u Ciebie czop odchodzi fragmentami. Jeszcze Ci tylko 2 godziny w sklepie zostaly i weekend:-)

gagnes wspolczucia kochana. Moze jakies doswiadczone mamy cos doradza, bo ja niestety nie mam pomyslu.

krucha ja mam u siebie materacyk, ale taki cienki wiec dokupilam dodatkowy i w komplecie mialam taki polarkowy spiworek.

Wyszlam na spacerek bo bylo slonecznie ale jak to w Anglii poki doszlam do centrum lunelo i pada do tej pory! Wiec musialam wracac taxi, poprostu super;-)

Dziewczynki jutro u nas w Łodzi bedzie akcja "szczesliwa mama" i beda robic darmowe USG 3D i 4D... powiedzcie mi czy w 40 tygodniu jest to bezpieczne dla dziecka? bo szczerze mowiac chetnie bym poszla:-)

reklama
martolinka ja myślę, że Antoś spokojnie jeszcze przez pół roku nabierze mądrości na całe życie :-):-)

Emilia u mnie też coś się zaczyna chmurzyć...normalnie zmienna ta pogoda jak diabli...

monissia mi się wydaje, że 3d 4d czy 2d to jedno i to samo i że nie ma żadnych przeciwwskazań do robienia takich badań...ja mam usg co wizytę robione...

Aaaaaa! Kobiety!!! Moje plecy...zaraz chyba się położe na podłodze w sklepie i chwile poleże...jak myślicie? Przyciągnę klientów? :-):-)

Do góry