reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pogaduchy szalonych kwietniówek 2012

Hej kwietnióweczki :-)
Pamiętam że gdy wątek się rozkręcał dwie dziewczyny zaopatrzyły się w test na płeć. Teraz gdy macie pewność z USG kogo nosicie w brzuszkach nasuwa się pytanie czy się sprawdziła prognooza z testu? Sama się dziś zastanawiam nad kupnem tego cudactwa ale szkoda mi kasy w przypadku gdyby miał strzelać sobie co by chciał. A wiec jak to z nim jest?

reklama
Hej dziewczęta!
Miłego spotkanka życzę babeczkom z Trójmiasta. Przepraszam ale nie odpiszę każdej z osobna ale źle się dziś czuje i nie mam siły na nic z tego wszystkiego:/ Trzymajcie się!

kasia – no mnie też się tak wydaje, że te początki najważniejsze; ale wiesz jako to jest, mamusia wie lepiej….u nas w SR położne też prosiły żeby ubranka dla dzidziusia były popakowane kompletami, bo tak i łatwiej dla nich i dla tatusia, który ma przynieść pierwszy zestaw;) widocznie takie pyszności jadłaś, że psinka nie wytrzymała:happy: spróbuję powklejać na razie linki (o ile uda mi się znaleźć te rzeczy na stronie IKEI), a jak zacznę pranko, to zrobię zdjęcia ciuszków dla małej:-D
sonisia – mam nadzieję, że dzisiaj już lepiej ze zdrówkiem:tak:
g_agnes – no to Ci rośnie mały flirciarz;)
pasażerka – zdrówka:tak:
dziewczyny z 3miasta – zazdroszczę takiego spotkanka i oby się udało:-D

U nas wczoraj byli teściowie w odwiedzinach; oczywiście dowiedzieliśmy się o wizycie godzinkę przed i musieliśmy w szaleńczym tempie trochę ogarnąć "burdelik":) To już nie na ten etap ciąży takie sprzątanie....Dzisiaj standardowo w pracy, a teraz wietrzę mieszkanko i pościel. Szkoda, że w parze z tym słoneczkiem nie idzie temperatura:-(bo tak chłodnawo jest. Mam nadzieję, ze dlugoterminowa pogoda się sprawdzi i już w przyszłym tygodniu będzie po 15 stopni;-)Będzie wtedy można zacząć prać rzeczy dla maleństwa:)
A na obiadek dzisiaj u nas makaron z serem...pycha...mam nadzieję, że tym razem się uda, bo ostatnio jak to robiłam, to miałam taki dzień, że nawet takie danie mi nie wyszło:zawstydzona/y:

Edit: masakra jakaś - lecą właśnie Rozmowy w toku i pokazują maminsynków. Na prośbę Drzyzgi żeby kiedyś wstał wcześniej i zrobił mamie śniadanie, stwierdził, że musiałby wtedy chyba wstać przed 7:baffled:toż to środek nocy;)

Miłego popołudnia:-D

Ostatnia edycja:
Hej Brzuszki:)
Mam nadzieje, ze wszystkie dzisiaj sie dobrze czujecie :) Mi sie pol nocy snilo, ze Hitler na nowo formuje swoja armie i ze bedzie wojna. Wiem, ze moze nie brzmi to zbyt strasznie ale zalana potem sie obudzilam i przez reszte nocy niespokojnie spalam:( Poranek tez jakis nerwowy ale teraz sie juz troszku lepiej czuje :)
Dziewczyny z Trojmiasta bawcie si dobrze :)
Kasiagaw skurcze dzieki Bogu sie nie powtorzyly :) Dziekuje za pamiec!
Ja dzisiaj pierwsze spotkanie w szkole rodzenia...
Milego wieczorku dziewczynki :*

ewela_grzyba myślę że kołdra też zimniejszy swoją objętość w worku próżniowym, ja narazie zakupiłam je ale jeszcze nie wypróbowałam ale wydaje mi się że będą ok wyglądają solidnie, ja już poukładam do środka ubranka i wyssam powietrze to podzielę się wrażeniami:)
kasiagaw głodomorka psotnika masz w domku ;) Ja dziś wstawiłam 3 prania i teraz się suszą ubranka może jutro uda mi się troszkę poprasować a potem spakować torbę do szpitala - zawsze to człowiek spokojniejszy jest jak wszystko przygotowane.
g_agnes gratuluję silnej woli !! ja chyba bym nie dała rady:( łakomczuch ze mnie straszny Fajnie że mężuś ci pomaga w prasowaniu mój to by jedne body prasował godzinę hehe
Syneczki3 niestety nie pomogę ci bo nie robiłam tego testu i nie mam pojęcia kto go mógł robić :( a Ty jak się czujesz?

Zrobiłam pranko, troszkę posprzątałam i wyszłam na mini spacer do apteki ale dopadło mnie to kłucie w pochwie i ledwo wróciłam do domku, nie mam pojęcia co to jest, ale mam nadzieję że to nic groźnego - na szczęście w środę wizyta u gina. Poza tym spuchły mi nogi i mam dwa kołki :( ale to pewnie przez weekendowe całodniowe zakupki.
U nas też dziś pogoda piękna ale chłodnawo jest na zewnątrz.

Maniaa pierwszy raz przy okazji czwartej ciąży poznałam znaczenie mdłości i wymiotów z tym że jak już mnie złapało to nie porannie a całodobowo. W konsekwencji zaczął przeraźliwie boleć żołądek w szpitalu nie umieli pomóc zresztą zlali cała sprawę. W tej chwili bolą plecy ale to już normalka w moim ciążowym wykonaniu :-)
No właśnie ja również nie pamiętam kto te testy robił ale utkwiło mi w pamięci że były to dwie dziewczyny. Zajrzę na inny wątek płciowy w każdym razie w zeszłym roku jeszcze taki mieliśmy. Tam dziewczyny pisały o wynikach.

Witam dziewczynki !
Boze jak mnie dawno tu nie bylo :szok: .... Powiem tylko na szybko ze to byly najgorsze 2 tyg mojego zycia , cala moja familia przeszla taka grype jelitowa ze nikomu naprawde nawet wrogowi najgorszemu nie zycze , pare razy bralam sie za pisanie posta ale normalnie nie mialam sily siedziec przy kompie , najgorzej Marcel to przeszedl :( ale na sczescie skonczylo sie bez szpitala .... Staralam sie przynajmniej na biezaco czytac co u was takze mysle ze do tylu zbytnio nie ejstem :-D Wiecie co wam powiem .... grypa jelitowa jak grypa jelitowa ale kuzwa tylko jeden kibel to jest masakra !!!!!!!!!!!!

Odrazu zadam pytanie do posiadaczek fotelika maxi cosi cabrio bo zapomne ... kochane jak sie zaklada ten caly daszek ???? Fotelik kupilam bez ale dokupilam osobno daszek ( czekam an przesylke) z przodu wiem jak to mocowac na tych takich wypustakch na raczce ale jak z tyłu ????????? :baffled: Normalnie sie tak naciaga czy jak ?

Kasiagaw spolczuje boli kregoslupowych :( ehhh jeszcze troszke kochana i bedziesz smigac jak nowo narodzona :-) Sniadania wspolczuje :D , moje kocisko na szcescie mi nie zjada ale potrafi zwinac goracego kotleta z patelni i schowac gdzies :szok:

Gagnes heheh jak juz maluszek teraz kobietki zaczepia to co ebdzie jak sie urodzi :tak:
Syneczki taaaaaaa testy na plec sie sprawzdaja jak cholera :-D bede miala 4 syna a moja kumpela 3 corke :-D ... chyba ze te testy sie na odwrot odczytuje :-D
Karina26 prosze Cie tylko nie makaron z serem i jeszcze cukrem :sorry: ja juz odliczam dni kiedy bede mogla sie czyms takim opchac do nieprzytomnosci !!!!!! :D
Mania
kurcze ale masz fajna tesciowa :) chetnie przygarne zaadoptuje :))))))))))))
Kivinko a Ty bidulko teraz z owsikami sie emczysz ehhhh , my baby w ciazy to mamy przekichane :(

Dziewczynki z 3city miłego spotkania !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :tak:

Reniuszek co u Ciebie ????

Ostatnia edycja:
reklama
Cześć Dziewczyny!
Długo mnie nie było tutaj...przechodziłam jakiś spadek formy,dwa tygodnie chodziłam półprzytomna:eek: nic mi się nie chciało,ograniczyłam codzienne czynnośći do zajmowania się synkiem i gotowania obiadu,reszte musiał robic mój mąż.Jakiś dół okropny to był.
Ale na szczęście od paru dni mi lepiej w zasadzie zaczęłam funkcjonować jak przedtem.Tak więc postaram się nadrobić zaległości w czytaniu:-)

Miłego i spokojnego wieczorka życze!;-)

Do góry