reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pogaduchy szalonych kwietniówek 2012

echh nie rozumiem tej fantazji .. po cholerę ludziska takie glupoty wyczyniaja..?

reniuszek ojj biedulko :* juz lepiej ? mam nadzieje ze sie wyspisz dzisiaj..! :tak:
a jak co wchodzą buraczki i cała dietka na wzmocnienie? :>

a co tam slicznego Ci sie w glowce zrodzilo..? :)

ewela mi sie nie zdarzyło nic podobnego, ale brzuszek nie odpoczal przez weekend i daje o sobie znac :(

a jutro musze sie zdecydowac na kuchnie a tego po prostu nie czuje, a to co chciałam jest zdaniem kilku stolarzy "niewykonalne" .. :angry:

kasiagaw to mąż ma takie dobre oko..? :) super!

zeberka nooo, to dzieciaki pewnie wniebowziete...! a braku kilku rodzynek nie zauważa :D

eMek chory a jutro maja 3000 tysiące paczek z zabawkami do wysłania :szok: a jest dopiero początek grudnia.. w szczycie świątecznym mieli rok temu 1000..! :O

Buziaki w brzuszki kwietnioweczki..!
i tak miłego tygodnia jaki był weekend lub lepszego tym co miały problemy :*

reklama
Madziarra zazdroszczę melonów, mango i 20 stopni. po dłuższej przerwie oswajanie się od nowa – tak to jest… nie możesz iść prywatnie na USG?
Zeberka twój sen o mierzeniu brzuszków rządzi hahahah :-D:-D
Gagnes racja, gdzie jest Stokrotta???
Mamido hahahah sąsiad przebił mojego ojca, dobrze, że nie pytał o zabory :tak::-D
Kasiagaw zaczynam widzieć plusy mieszkania w małym mieszkanku – jest mało sprzątania, jedna łazienka, trzy pokoje, nie sposób się zmęczyć :-D miły dzionek, faktycznie i zakupy udane, zajrzę do orsaya, może coś wypatrzę
Julianna obstawiałam raczej potrawę z mielonym mięsem, jakiś austriacki specjał
Ewela o matko dobrze, że z mężem byłaś :szok: trzeba szybko byle gdzie siadać, żeby głową nie uderzyć
Reniuszek niepokojące to trochę, może coś cię rozbiera?

sonsia burakami prawie zygam ;/ generalnie ciezko wchodzi mi zelazo. Jedynie w postaci jakiegos dobrego i swiezego mieska lub jajek . A co do tego co wymyslilam to zrobie, a pozniej jakos Ci przekaze :-D
duzo zdrowia dla Twojego eMka. Paczki gora.... moze dojdzie do 15000?:confused:
Rekinasia sadze, ze to tylko i wylacznie przemeczenie....Organizm z braku energii wychlodzil mi sie od srodka i pewnie stad te dreszcze nocne, ale juz stabilnie :)dzieki:* polecam autriackie klopsy z mieska cielecego z jakims tam specjalem w postaci sera wedzonego i ziolami :-) wszystko cudownie zaprawione w estragonie ( ich ulubiony dodatek do potraw)

Ostatnia edycja:
Hola Chicas!

To już późny wieczór, a ja dopiero na spokojnie sobie tutaj poczytałam co u Was...

kasiagw- ja też już dzisiaj myślałam o choince, kupiłam już z 3 tygodnie temu nowe ozdoby na drzewko W Ikei:szok:

reniuszek- wczoraj był ogólnie jakiś taki dzień słaby, może ciśnienie nie takie?! Ja też nie czułam się najlepiej, w nocy jak zwykle wstałam na siusiu i do rana nie spałam. Potem krótka drzemka i cały dzień samopoczucie jak na kacu co najmniej...no ale co szkoła nie zając, więc na pewno wszystko sobie na spokojnie poukładasz

sonisia- po pierwsze nie smuć się babo!
A Co do imprezki mężusia skończył o 2. Nie jest źle, bo zdarzały mu się jeszcze niedawno wyskoki z takim jednym zabawowym kolegą do 5 nad ranem, ja nie chciałam z nimi chodzić, bo ze względu na mój podeszły wiek;-) jeszcze przed ciążą byłam zmęczona już około północy i niezwłocznie chciałam wracać psując wszystkim zabawę:-D

magda85- kurcze to niesłychane, że już takie duże brzdące w Ciebie w brzuszku, jestem w szoku jak ten czas zapierdziela...za chwilę będziemy już liczyć w kilogramach:-D

ewela- kurde dzisiaj cały czas myślę o tej pizzy, była po prostu cudowna- czarne oliwki, feta, szpinak, pomidory i jakaś szynka, ale taka słonawa...szkoda, że pizzunia taka niezdrowa:-p

Ja dzisiaj troszkę się rozruszałam, posprzątałam na spokojnie z mężulem chatę, przyjęłam teściów, a potem zrobiłam sałatkę z kurczakiem...pojechaliśmy też po owocki i warzywka do sklepu i po tej wyprawie normalnie nogi mnie bolą jakbym łaziła 5 godz. po galerii-masakra co 2 tygodnie leżenia robią z człowiekiem. No iiiiiii oczywiście po sałatce (mega lekkiej) zgaga jak ta lala grrrrrrrrrrr

Reniuszek szkola nie zajac nie ucieknie. Dobrze ze wypoczelas. Takie wagary to ja rozumiem:p

Sonisia nooo maz ma oko. Taki moj osobisty stylista kochany.

Rekinasia zajrzyj koniecznie do orsaya. Ja jak juz nie widze rqtunku dla siebie to wracam tam i zawsze cos znajde. Oczywiscie oko keza wypatruje mi takie cudenka.

Pauletta ja juz podjelam decyzje. Ubieram choinke w tym tygodniu i koniec. W domku ogarniete w miare na swieta wiec na co tu czekac. Na Wigilie? Eeee taam. :p

Ja juz w lozeczku leze. Zmykam zaraz spac. Bo jutro mysze byc na rownych nogach od rana. Sporo pracy wiec uciekam.

Spiochajcie slodziutko Kochane:*:*

Hej dziewczynki przyjmiecie mnie do Swego grona?:-) Termin porodu mam na 20 kwietnia jeszcze nie znam plci wizyte mam 21 grudnia wiec mam nadzieje ze wkoncu sie dowiem kto mieszka w brzuszku:-)

reniuszek kochana jestes!! :* a z tym zelazem to faktycznie ciężka sprawa :( nie ma czegos w tabl?

pauletta ja choc młodsza zawsze oragnizuje sobie indywidualny wczesnejszy powrot z imprez bo moja przyjaciółka wywija na parkiecie do samego rana bez zmęczenia :szok: :D

co do pizzy to kto powiedział ze jest nie zdrowa? phi :cool2:

a ta zgaga.. kurcze, tesciowka wcinala migdaly - moze Tobie tez choc troszkę pomogą..??

kasiagaw jejku ale Ci zazdroszcze ze z mężem po sklepach mozesz polazic..! moj po 15 min zaczyna mi obiecywać gwiazdke z nieba zebysmy tylko sobie juz poszli :D

edybed witaj :)

miłego dnia Ciężarówki..! (lub jak moj eMek mówi - tirowki :laugh2:) :*

Witajcie kochane,
kilka dni mnie nie było na BB i dzisiaj tez wpadłam tylko na chwilkę. Watek głowny nadrobiłam - od deski do deski :) ale wybaczcie mi, że nie odpiszę każdej z osobna. Myslami jestem cały czas z Wami, jednak ostatnio natłok spraw i obowiązków nie pozwala mi na systematyczne buszowanie po forum. U mnie wszystko dobrze, Maleństwo kopie i to juz tak porządnie, że mąż nawet poczuł co ten Bobasek tam wyprawia :-) teraz ważny tydzień, bo w czwartek mam wizytę - i juz się doczekac nie mogę. Ze swojej strony trzymam kciuki za wszystkie wizytujace, wszytskim, tym które ostatnio rozwiały wątpliwosci co do płci - serdecznie gratuluję. Tym kochanym Mamusiom, które maja problemy ze zdrowiem przesyłam moc pozytywnej energii.
Trzymajcie sie ciepło Kwietnióweczki (jak tylk się ogarne to napewno sie odezwę)
Gdybym jutro sie nie pojawiła - wszystkiego dobrego na Mikołajki :)
Całuję Was gorąco i waszych lokatorów/ lokatorki w brzusiach :-)

hej dziewczyny! Caly weekend mnie nie bylo i chociaz troche chcialam nadrobic co pisalyscie i tylko troche nadrobilam niestety. W sobote mialam miec 2 egzaminy, ale do jednego nie zostalam dopuszczona, bo nie oddalam pracy kontrolnej, to bede go zdawac za 2 tyg. Z drugiego dostalam 4,5:p Kolejny raz wybieram sie do Bobasa i kolejny raz siw chyba nie qybiore, bo deszcz zaczal padac, no masakra z ta pogoda wrrrrr, a juz w grudniu bym chciala kupic ciuszki dla dzidzi, bo od stycznia vat w gore idzie ehhh... Co do fantazjowej to tak podejrzewalam, ze cos musi byc nie tak, byla jakas dziwna, strasznie chciala na siebie uwage zwrocic, ale takich troli nie brakuje w necie, sa rozne powody, moze nie moze miec dzieci i wypisuje takie rzeczy zeby udawac ze moze miec, nie mam pojecia. U Sonisi juz widze ze wszystko gra i czekaja na malego ksiecia nono. A jutro mikolajki, jakos nie moge w to uwierzyc, taka pogoda, sniegu nie ma a zaraz juz swieta.
W ogole dziewczyny martwie sie o Vilmaq, nie pisze juz tu jakis czas, na facebooku tez mi nie odpisala, mam nadzieje, ze nic zlego sie nie stalo. Zawsze sporo sie udzielala na forum a tu cisza:(
W ogole napiszcie jak zamierzacie spedzic wigilie, gdzie u kogo kto co robi itp
Caluski ahhh i napisalam juz ostatni rozdzial magisterki i strasznie dumna chodze, pusze sie jak paw:D

reklama
Hej dziewczyny!
Wczoraj nie pisałam bo miałam teścia w odwiedzinach ,wzieliśmy go wczoraj i przed wczoraj do siebie żeby w szpitalu nie siedział i się nie dołował i dobrze że przynajmniej tyle mogliśmy zrobić.

Dzięki wielkie za porady odnoście metod na obniżenie ciśnienia, od soboty wszystkie sumiennie stosuję. Zamówiłam na allegro cisnieniomierz więc będę sobie codziennie mierzyć, ale generalnie czuję się już dużo lepiej.

Dziś tradycyjnie -wyprawa do lumpka, bo jest nowa dostawa, więc pewnie coś fajnego dla małej wyszukam:-) Może do orseya skoczę skoro taki wybór tunik:tak:

ziewaczka - gratuluję napisania pracy, nie dziwię się że chodzisz dumna, powinnaś jak najbardziej!!!
kasiagaw - niezły ten Twój mąż:tak:, ja jak jestem z moim na zakupach to łazi za mną krok w krok i pyta kiedy w końcu wyjdziemy a ja się wkurzam, więcej radochy mam jak sama idę sobie na zakupy...
reniuszek - współczuję nieprzyjemnej nocy, dużo masz teraz na głowie, może organizm daje Ci znać że potrzebujesz więcej odpoczynku?
iloonka- fajnie że się odezwałaś - udanej wizyty!!
vilmaq, stokrotta - odezwijcie się baby bo tu się o Was martwimy!!!!
edybed - witaj wśród kwietniówek:-)

miłego dnia brzuchatki!!!

Do góry