reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pogaduchy szalonych kwietniówek 2012

reklama
Witojcie :-D

edytka - fajnie, że wszystko zaliczenia do przodu ;-) w święta sobie wypoczniesz, a do sesji w styczniu jeszcze daleko....

Paulettta- narobiłaś mi smaka ta pizzą :-p

zeberka - Ty to masz sny :-D:-D heh fajne!!!

reniuszek - jak koło i test z inglisza? :-)

Rekinasia - mój tato ma swój stały tekst jak jestem w ciąży: A gdzie Twój brzuch? Albo a gdzie zgubiłaś brzuch? :szok:

Madziara - pozazdrościc pogody... Uwielbiam taką temperaturę 20stopni. W sam raz :tak: A melony kochammmmmmm

andzik - ja spędziłam rok w Szkocji, i to co mnie tam dobijało to właśnie pogoda :crazy: deszcz i deszcz i jeszcze raz deszcz... A ja kocham słońce!

kasia - i jak były zakupki w galerii? Udały się?? ;-)

magda85 - o kurczę Franek i Szymek to duże chłopaki!!! :-)

izka i sonisia - wow! dziewczyny dałyście radę! :tak:
sonisia - motyw Mały Książe jest świetny! :tak: Jak tylko coś mi wpadnie w oko to na pewno podeśle linka

Dziewczyny, a ja byłam dzisiaj na małych zakupach w markecie i w pewnym momencie zrobiło mi się strasznie gorąco, jak już stałam przy kasie to jakieś mroczki przed oczami, nogi z waty, do rąk ledwo co siatkę wzięłam, złapałam tylko męża pod rękę i szybko w te pędy na dwór!!!! :szok: Jezu myślałam, że zemdleję (to byłby 1 raz w życiu), ale jakoś wytrwałam i nie padłam. Tylko nie wiem dlaczego mi się tak zrobiło?!??? Czułam się przecież dobrze... Czy to ciśnienie? W sumie to też mało czasu spędzam na dworze, może jakieś niedotlenienie... Echhh... mam nadzieję, że się nie powtórzy. \
A dzidziuś na przekór wszystkiemu szaleje :-D

A z tą fantazjową to aż wierzyć mi się nie chce... W sumie jaka miała tak mącić i kręcić, to dobrze, że ja zbanowali.

Ostatnia edycja:
deziewczyny trzeba być czyujnym - na kwietnówkach 2008 miałysmy taką laskę- masiek, niby w ciąży, niby urodziła Leonka, i wcześniaczek i takie tam.... w końcu się okazało, że lipa, laska - chyba laska nazmyślała....w szoku byłysmy, skąd się biorą takie osoby, takie pomysły..

Ewela ja gdzies ostatnio czytalam ze na tym etapie moga sie pojawiac takie akcje bo zwieksza sie ilosc krwi w naszym kriobiegu i moga sie zdarzac zaslabniecia zawroty glowy i wybuchy goraca wiec moze to to?:confused:

Ja już po zakupach w galerii. Mąż wynalazł mi śliczną tunikę w orsay, więc na wigilię już mam się w co ubrać. A szłam rozglądnąć się za sweterkiem, ale na to przyjdzie pora. Moja szwagierka ma sklep z odzieżą i w środę będzie miała nowy towar więc na pewno coś sobie wybiorę. A no i kupiłam sobie z zaległych miesięcy 3 gazetki M jak mama za jedyne 5,99 zl. Mąż spotyka się z kolegą na pifffko za chwilę więc będę miała co czytać.

reniuszek jak tam kolokwium z angolka?

sonisia ja normalnie też nie mam siły, ale dzisiaj to chyba jakieś szaleństwo we mnie wstąpiło. Ale teraz mam już dentki totalne. Chyba już dziś tylko leże, bo lepiej, żeby brzuszek nie rozbolał.

magda85gdansk fajnie, że w końcu się odezwałaś. Cudownie, że z chłopakami wszystko ok. I jakie bobasy ogromne. Pisz do nas i nie musisz nikomu nawet odpisywać. Wystarczy powiedzieć, co u Ciebie. My tu tyle tworzymy, że jak widać nie sposób nas dogonić:p

ewela ja miałam z 2 tygodnie temu dokładnie tak samo. Zakupy robiliśmy całotygodniowe z Mężem i przy kasie mroczki(chyba cena za te zakupy tak na mnie podziałała:p), zawroty głowy i jakbym miała się zaraz przewrócić. Mąż dopakował wszystko i zapłacił, a ja dotarłam do auta, łeb przez okno i sapałam jak sarna po ucieczce przed dzikiem i zielona na twarzy jak to później Marcin stwierdził. Także rozumiem Cię doskonale. Oby jak najrzadziej się nam tak działo. Ściskam Cię:*

andzik nie przejmuj się - u mnie też leje, wieje i brrrrr zimno :( Ale w serduchu radocha, w brzuszku też, więc życie jest piękne :):):)

stokrotta
gdzie się podziewasz?

Zmykam poczytać inne wątki.

Buziolki w brzucholki:*

dziadkowie pojechali już do domu czyli nalot skończony:-D sonisia 4 paczki rodzynek w czekoladzie mlecznej dzieciakom zarekwirowałam do mojej tajnej skrytki:-D a dzieciaki zadowolone bo dostały prezenty od mikołaja- w tym roku mąż się nie przebrał bo stwierdził że za duże ryzyko:-D syn dostał wielki helikopter wojskowy a córka lalke barbie z dwójką dzidziusiów:-D a ja mam jutro wizytę i może dowiemy się jaka to płeć? no chyba że dalej będzie się z nami dzidziolec bawił w podchody:-D magda85 zaglądaj częściej:tak:

Ostatnia edycja:
kasiagaw super, że ciuszek kupiony:) duży był wybór w orsayu tunik? ja musze kupic cos na swieta i na dwie imprezy urodzinowe Damianka, bo zaraz dwa lata..jak ten czas zasuwa..szok

Heloo Dziewczynki!

Ja mam dzisiaj slaby dzien - leze w lozku, Maly wcisnal sie na sam dol, ledwo chodze :( Do tego mialam koszmary w nocy, obudzilam sie jak w snie czulam jak mnie dzidzius mocno kopie. Od razu po przebudzeniu mialam okropne dreszcze, cale cialo mi sie trzeslo z zimna - nie wspominam juz, ze bylo cholerenie cieplo w pokoju :( Poszlam spac o 2 moze 2 godz spalam, pozniej do rana balam sie zamknac oczy- ubralam na siebie bluzke sweter i ciepla bluze wraz ze spodniami od dresu, zeby uspokoic dreszcze....rano i caly dzien nie czuje sie najlepiej :-(nie dzwonilam do lekarza poki co . Pewnie to z przemeczenia po wczorajszym maratonie plus moja kochana anemia.
Tak wiec nie mam zadnych informacji nt kola i testu z angielskiego. Wlasnie pisze do prowadzacych , zeby umowic sie na inny termin. Jutro tylko skocze do lekarza, zeby wypisal mi zaswiadczenie do szkoly odnosnie mojego stanu teraz.

A widzę, że u Was dużo informacji się przebija izka sonisianapisalyscie tak dlugiieeee wypracowania szacun - podziwiam Wasze zdolnosci do ogarniania kazdego watka rozmowy i wszystkich rozmowczyn :tak:
sonisia pomysl z Malym Ksieciem jest rewelacyjn, jak chcesz moge Ci cos ladnego wyczarowac - tylko musisz dac znac to obgadamy szczegoly, bo mam super pomysl !

kasiagaw oh jak ja lubie zakupowe szalenstwa :) pochwal sie zdjeciem - zreszta tak jak pozostale mamy!!!! jestesmy w 5 miesiacu juz, a galeria brzuszkow swieci pustkami :( Co do M jak Mama - kupilam to samo wczoraj :-) i jeszcze taki magazyn z roznymi gadzetami, wozkami, ubrankami itd dla dzieci, mam :)

co do fantazjowej od poczatku cos mi nie pasowalo, uffff ale dobrze, ze po sprawie. Internet jest pelen roznego rodzaju psychopatow.

reszte w "praniu":) buziaki

Magda ogolnie spory wybor byl w orsay w tunikach. Byly i na krotki i na dlugi rekaw ina 3/4 takze sporo sporo.

Ojej reniuszku wracaj szybciutko do zdrowka. Obys jutro poczula sie lepiej. Wypoczywaj. A fitke postaram sie jutro cyknac i wrzucic. Sciskam Cie:*

reklama
kasiagaw dziekuje :* mysle, ze jestem calkiem zdrowa i sprawna, ale jechac prawie 1,5 h do szkoly w jedna strone autem / komunikajcja miejska ponad 2 h, a nawet dluzej. Siedziec na zajeciac 12 godzin.... to mozna sie zajechac. Nie wspominajac o krotkich przerwach, gdzie nie ma szans pojscia do bufetu na szybki obiad - niestety bar jest ciagle zapelniony. I tak mnie wczoraj zmoglo.....

Do góry