reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pogaduchy szalonych kwietniówek 2012

Karina, widzisz a ja zadzwoniłam dzis po 7 i mi powiedzieli żebym przyszła (tylko u nas jest róznica tygodnia więc to pewnie zdecydowało że mnie przyjęli) ale jak tam byłam bo były pustki, wolne łóżka do ktg, nikogo zupełnie nie było tylko ja :sorry: Jakby Ci zależało to zawsze możesz tam po prostu przyjśc i na pewno ci zrobią bez problemu, ja mam chodzić co 2 dni... (Basiek może Ciebie tez tam spotkamy :-)). Ja sie bałam co bedzie jak mnie będą chcieli zostawić na oddziale bo ja tam przeciez nie chce rodzić :-D

A tak w ogóle połozna dziś mówiła że 6 jest pełnia i teraz będzie wysyp porodów :-)

reklama
Julianna - a dzwoniłas na rejestrację czy do przychodni? bo ja się dodzwoniłam do przychodni i może dlatego:eek: najwyżej jutro z samego rana spróbuję jeszcze raz :) w końcu nie mam nic innego do roboty:)
hehe ja mam termin wg ostatniego usg na dzisiaj;-)

Mum-to_be kilka dni temu w aptece również dostrzeżono mój odmienny stan, byłam w głębokim szoku :szok: ponieważ odkąd jestem w ciąży nie zdarzyło mi się to ani razu. Pewnie dlatego, że dopiero w ostatnich tygodniach mój brzuszek najzwyczajniej rzuca się w oczy :) Przyznam, że było mi z lekka głupio przechodząc do okienka bez kolejki :sorry:

Co do pediatry, to u mnie w przychodni jest tak, że dopiero z aktem urodzenia można cokolwiek zdziałać. Tak samo jest z wyborem położnej ...
ALE na szkole rodzenia dostałam wizytówkę do pani położnej, która prowadziła zajęcia i pewnie na dniach do niej zadzwonię, co by była w gotowości :) Raz że znam kobietę i jest bardzo miła, a dwa nie mam zamiaru bawić się w tą śmieszną biurokrację w mojej przychodni..

Juliana też słyszałam od położnej, że jak jest pełnia to porodówka pęka w szwach! Coś w tym może i jest...

Ostatnia edycja:
Karina termin na dzisiaj?? :szok: To ja się stresowałam że mam za tydz i czy są wody i jak łożysko i ciesze się że się upewniłam że jest OK. To oni Cię z miejsca powinni przyjąć... Dzwoniłam na 12 685 54 00 Wybierz sie po prostu jutro z rana, albo w piątek jak chcesz mnie spotkać :-D

julianna z tą pełnia dałas mi nadzieje na urodzenie w tym tygodniu hehe;)
chyba nie ma w tym nic złego, ze już próbuje wywołać poród jak wg OM do porodu zostało mi 11dni a z usg 6dni bo mam na 10.04. Troche się zaczynam bać, że może jednak mały sam powinien zdecydowac o swoim wyjściu.

mumtobe u nas jak tatuś zgłosi dziecko do przychodni to położna umawia się na termin odwiedzin w domu.
karina to jaka jest u Ciebie różnica między usg a OM?

g_agnes jak synek nie będzie gotowy wyjść to pewnie nie uda się go wcześniej i tak samodzielnie wywołać ;-) myślę że ruch i przytulanki nie zaszkodzą, a mały i tak wyjdzie w odpowiednim momencie.

mum to be u nas szpital zgłasza dziecko do przychodni, do położnej mam zadzwonić jak przyjadę do domu i ona przyjdzie tego lub kolejnego dnia (namiar na nią mam z przychodni)

mum to be - ja jestem w stałym kontakcie z położną środowiskową (z osrodka zdrowia do którego należę) i jak cos się będzie działo tzn. jak urodzę to mam dać znac i wtedy umówimy sie na wizytę wtedy też dostanę druki, zeby zapisac małą do przychodni do pediatry i wtedy pojedziemy na wizytę :) tak to mniej więcej u mnie wygląda
g_agnes - wiesz kochana - maluchy i tak same zdecydują, kiedy zechcą wyjść :) a czy my bedziemy chodziły na długie spacery, łaziły po schodach, sprzatały to i tak wszystko zlezy od gotowości naszego organizmu i tego odpowiedniego momentu, który wybiora nasze dziciaczki :)

DZIEWCZYNY POMOCY! Dzisiaj rano odpadła mi reszta czopu, i od tego momentu na wkładce pojawia się taki beżowo-brązowy śluz, bez zapachu. Julianna chyba kiedyś pisała że jak szyjka się skraca to pojawia się jakiś śluz. Nie chcę panikować, i jechać na IP bez powodu, dlatego najpierw zwracam się do Was. Wizytę mam jutro. I teraz nie wiem czy czekać.

reklama
juliana - Test Manninga to taka ocena dobrostanu płodu, czy bardziej fachowo "profil biofizyczny płodu". Bada się m.in. ilość wód płodowych, ruchy płodu, czynność serca, napięcie mięśniowe; wszystko się sumuje, maksymalnie dziecko może uzyskać 8/8pkt. Ginek mówił że teraz mam mieć raz w tyg ktg i raz w tyg te testy właśnie. sama była zaskoczona, bo myślałam że to ostatnia wizyta i adios, ale na szczęście te testy są bezpłatne, uff:) No i będzie wiadomo co i jak z dzidziusiem:)
mam tu be, adasza - super, że w końcu doczekałyście się "forów":-) Aż się miło robi na serduchu:)
mum to be - to nie herbata malinowa,ale suszone liście malin, podobno ma właściwości rozpulchniające szyjkę macicy, co właśnie na sobie sprawdzamy :tak:
gagnes - ja też nadal będę ją piła, tak łatwo się nie poddam, ale kurcze przynajmniej tyci tyci mogłaby się skrócić żebym większej motywacji nabrała;-)
basiek, emilia - współczuję wysokiego ciśnienia, może melisa dobrze Wam zrobi?

A co do pełni też o tym słyszałam, teraz będzie łatwo to zweryfikować, zobaczymy czy u nas będzie wysyp czy to kolejny przesąd:-) No i ciekawa jestem czy faktycznie się potwierdzi, że jak się ma mega zgagę to dziecko dużo włosków będzie miało???:confused:

Do góry