reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pogaduchy szalonych kwietniówek 2012

bunny no to cierpliwości jak wstydnis zechce sie ujawnić..! :):)

reniuszek ja jestem meeeeega happy ze znalazłam taka super dermatolog.. dla niej zasada - im mniej tym lepiej, wiec kazała mi wyrzucić wszystkie kremy maseczki itp itd, a kupic zwykły nawilzajacy krem/balsam ceraphil md na noc i kupować jedynie produkty które maja informacje ze nie zamykają porow. a do mycia buzi acneroxid - wysuszajacy płyn.
i odpukac - od roku ciesze sie brakiem tradziku :happy::happy:

oj Maksio juz sie buntuje na coraz mniej miejsca !
a co to za "koki" w nocy..?! :D:D

a ty nununu -za ta czekoladę..!
ale jak tylko urodzisz to spraw sobie kulinarne szaleństwo!

WTF z ordynatorem kivinko ?!?!?!?! :szok: ?!

julianna w moim szpitalu tez niedawno był remont porodowki, a kilka tygodni temu skończyli patologie - kurcze wyglada jak prywatna klinika :D
a jak sie przeszliśmy z eMkiem po reszcie szpitala to czuliśmy sie jak w muzeum PRL'u :p

fajnie jak są takie dobre warunki do porodu :)

moj eMek tez chrapie ale mam na to sposób - zatykam mu nos albo klasnę nad uchem :D
gorzej jak go tym obudze :laugh3:

reklama
dzidzi.jpg
oto moj maly ufoludek (zdjecie kiepske bo zrobione komórka)

Mami Do, Paulusia dziekuje teraz jest cudownie zadnych przykrych dolegliwosci nie mam a jak juz cos sie dzieje to jest do zniesienia. pierwszy trymestr byl straszny i wymazuje go z pamieci. ruchy juz czuje od tygonia czy dwoch ale bardzo rzadko. na razie nic nie przytyłam czaly czas waga leci w dol (przynajmniej ma z czego)

a Wy jak sie czujecie ?

Witajcie :-)
Ale dziś pięknie ! O takiej właśnie wiośnie marzyłam :tak: teraz już mogę rodzić :-D a nie w jakieś szare, bure dni :-D Ninka już drzemie, a ja prasuje i właśnie zrobiłam sobie przerwe :-) za 8 godz wizyta więc coraz bliżej choć nie nastawiam się na to, że usłyszę ,że coś się "ruszyło", bo nic kompletnie mnie nie bierze niezależnie od tego ile się nachodze i nasprzątam :-D
reniuszek- nie wiem jak ten ordynator tak może.. przecież to kurczę jest strasznie niebezpieczne i po co tyle bólu i ryzyka, powinien zdać się na ortopede ,a sam nic nie dodawać. Trzymam strasznie kciuki za to by to wszystko miało jakiś pozytywny koniec, biedna kivi :-(

sonisia- to poszalałaś ze sprzątaniem ;-) ale z jednej strony się nie dziwie ,bo nie potrafiłabym usiedzieć szczególnie, że tyle czasu i sił ten remont Cię kosztował :tak:

robaczek- kochana Ty masz już tylko tydzień przed sobą :szok: minie nie wiadomo kiedy ;-)

bunny piekny maluszek..!!!!!! :happy:

to ciesz sie teraz urokami II trymestru..! :))
jejku ja pamietam jak pisałam ze nie czuje ruchów maluszka, a teraz takie boksy w pęcherz .. :D

ogólnie czuje sie dobrze, choć wiadomo ze ciąża to stan Odmienny i trochę spowalniajacy, a tu tyle do zrobienia ! :p
ja najbardziej narzekam przy zakładaniu skarpetek lub butow :laugh2: taka foczka zastanawiająca sie gdzie upchnac ten brzuszek :D

bunny piekny maluszek..!!!!!! :happy:

to ciesz sie teraz urokami II trymestru..! :))
jejku ja pamietam jak pisałam ze nie czuje ruchów maluszka, a teraz takie boksy w pęcherz .. :D

ogólnie czuje sie dobrze, choć wiadomo ze ciąża to stan Odmienny i trochę spowalniajacy, a tu tyle do zrobienia ! :p
ja najbardziej narzekam przy zakładaniu skarpetek lub butow :laugh2: taka foczka zastanawiająca sie gdzie upchnac ten brzuszek :D

agata oo to juz o 19..? ja czekam jeszcze dwa tygodne- dopiero wtedy będę miała robiony wymaz, a tak myslalam ze szyjka mi sie skraca bo tak bolało, a tu nic! :p
ale to dobrze, wiecej bedzie przygotowane :)

z kivi to jakaś masakrejszon.. jak można w ogole godzić sie na takie ryzyko..?! niech pedały same sobie biorą pod uwagę ze w najgorszym razie pas jej zaloza na kilka tygodni, a ona biedna bedzie tak cierpiała :/:/ :angry:
kobiety powinny być na takich stanowiskach a nie faceci :/

sonisia takie tam kolki -wiesz... :Du mnie tez zasada im mniej tym lepiej:D wiec dotwarzy tylko szare mydelko , smaruje naturalnym olejem z pestk malin -super zabija stany zapalne i wygladza buzie.... no i ten peeling, bo mam co jeszcze oczyszczac :)
jak nie pomoze to chyba zainwestuje w dlugoterminowa diete oczyszczajaca i porzadny lek od srodka, bo wymiekam. Twarz w koncu jest wizytowka czlowieka, a ja nie mam sie czym pochwalic i zawsze mialam z tym problem :/
a Bruno co tam ?? funduje cos mamie ?:D pewnie kawal chlopaka juz jest! :)

Maksymilian "fisiuje" .... dzisiaj bedzie mial badanko mierzonko - posprawdzamy malucha jak sie ma.... :)

Bunny- śliczne Maleństwo!!! Teraz to już szybciutko zleci!!! A my...się czujemy jak słonie w składzie porcelany:sorry:- mój mąż się zwrócił do mnie wczoraj per "sarenko" i dostał takiego szturchańca w nerkę, że chyba mu utkwi w pamięci już na zawsze, że pewnych zwrotów w pewnych okolicznościach się NIE UŻYWA!!!:-D

Dziewczyny, no naprawdę ten ordynator Kivinko powinien dostać od losu możliwość urodzenia przynajmniej mega wielkiego kamienia nerkowego, bo widać nie ma za bardzo pojęcia o co chodzi...przy 7mm rozejścia poród SN?!

witajcie dziewczyny.

Mam pytanie, jak rozpoznać czy brzuch już się opuścił?

sonisia przepis na babke na kulinarnym:)

reniuszek moich skrótów myśliwych cd - przez ułamek sek przeszło mi przez głowę ile rodzaji koki masz na noc ... :D:D

kiedyś juz wspomniałas o tym olejku z pestek malin, a teraz mi to przypomniało ze miałam kupic sobie liście do picia .. od kiedy sie to pije..??

Bruno sie przeciąga, ale tylko pupcia i nozkami - prawa strona brzuszka ogole w ruchu ;)
śmieje sie z niego ze zaklinowal sie głowka w mojej pachwinie, bo od początku ciazy był tam wcisniety ..
a nie wiem czy to od jego rosnącej główki, ale mam kilka razy dziennie takie skurcze w pachwinie ze szok :D

a masz jakieś fotki z wizyt Maksia jak jest taki duży? bo ja juz kolejnej wizyty wracam bez fotki :(

ciekawe ile go utuczylas .. :D

mamido moj juz przestał sobie ze mnie żartować, bo konczylo sie to boksami ;))

g_agnes dzieki..!

ja nie wiem jak to sprawdzić, no mi sie wydaje ze moj był zawsze baaardzo nisko.
podobno odczuwa sie to jako ulgę w oddychaniu :)

reklama
reniuszku ja nie wiem co mi się z twarzą porobiło przez ostatni tydzień, ale na całości mam takie małe krostki, jedna przy drugiej jakby wypełnione wodą...na początku ciąży też tak miałam przez jakiś czas...mam wrażenie jakby te krostki były napełnione wodą...także chyba zaczyna mi najzwyczajniej w świecie ryjek puchnąć...

augustynka czyli Pola będzie hydraulikiem :-):-)
Ja też dziś kiepsko spałam...obudziłam się o 5 to znaczy Zosia mnie obudziła wierceniem głową po mojej szyjce i do 7 z boku na bok. No a jak zasnęłam, to eMek wpadł do sypialni koło 9 i mnie obudził...

sonisia dochodzę do wniosku, że gdybyśmy mieszkały bliżej siebie, to nasze dzieci nie byłyby zdrowo odżywione...obie mamy ciągoty na subwaya, słodycze i inne pierdy niekoniecznie zdrowe...ufff! Całe szczęście Gdynia daleko, choć we wakacje to kto wie, kto wie? Może jakiś openerek jednak się zaliczy...wszystko od Zośki zależne...

robaczek
ja też się łapię na tym, że jak tylko poczuję mokro w majtkach, to lecę sprawdzić, czy to nie przypadkiem wody płodowe...:-D:-D

Yoannica
witaj w grupie smakoszy "zdrowych, subwayowo-mcdonaldsowych" przekąsek :-):-)

karina współczuje Ci z tym prasowaniem...ja dziś wyprasuję koszulę do szpitala, i kocyki dla Zośki i koniec !

murka gratki bezpiecznego terminu!

Gochson coś mi się zdaje, że nasze organizmy przygotowują się do wstawania po nocach, stąd to słabe spanie...

Bunny
super, że się pojawiłaś u nas...jaki śliczny dzieciaczek...porannakawa na pewno coś tam wypatrzy...ciesz się urokami II trymestru...powodzenia!

edytka
normalnie bym takiego za te jaja wyciągnęła na środek ulicy...co za oblech!!!

Julianna super, że Ci się uda z tym położnictwem. Ja właśnie dlatego jadę rodzić 30 km od domu, bo po pierwsze lekarza mam stamtąd(poza tym moja mama też tam mnie rodziła, więc jakiś sentyment chyba), a poza tym w każdym pokoju łazienka i pokoje 2 i 3 osobowe więc bajka:tak::tak: U mnie w mieście niby oddział odremontowany i standard podobny, ale jakoś o opiece lekarskiej nie krążą dobre opinie...

_agata
powodzenia na wizycie!

g_agnes
podbijam Twoje pytanie...mi się od kilku dni duuuuużo lepiej oddycha i nie mam takiej zadyszki i jakby większego powera dostałam...czy możliwe, że to właśnie zasługa obniżonego brzucholka?

Jestem w szoku z tym ordynatorem kivinko...przecież jak można takie rzeczy gadać...powinni Jej bez dwóch zdań zrobić CC i nie męczyć niepotrzebnie... w końcu jest w 39 tygodniu i wszystko już praktycznie mogło by się odbyć...i zaoszczędziliby Kindze bólu...normalnie co za pajace tam pracują:szok::szok:

Ja mykam zaraz do księgowej, bo mam trochę papierów do zawiezienia, później muszę iść do garażu, bo eMek będzie wywalał jakieś kartony po gwarancjach, które się już nie przydają, więc muszę to nadzorować, a popołudniu przeprasuje moje koszule do szpitala i kocyki dla Zośki i zalegam do wieczora na kanapie...

Miłego dnia Brzuszki:*

Do góry