reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Pogaduchy szalonych kwietniówek 2012

kiki gratuluje wyczynu;p, musialas sie niezle nagimnastykowac
exquise oby z kotem bylo wszystko w porzadku szkoda by bylo zwierzaczka
lene nono odzywaj sie odzywaj, ciekawa jestem co sie u Ciebie dzieje, prawie bezpieczny termin juz masz takze spokojnie::)
mamiDo rzeczywiscie cyrk, ale wiem jak sie ciezko dostac na masaze;/
U mnie 2 dni do bezpiecznego terminu, moze wytrzymam. Wczoraj rano 5 skurczy(skurczow?), wieczorem juz byly regularne co 20 minut, no jak w zegarku, no to 6 takich, o polnocy straszny bol brzucha i skurcze roznie, jak chcialy tak sie pojawialy, po prysznicu godzinnym przeszly na szczescie, ale juz nie wiedzialam co polewac czy brzuch czy krzyz, bo jak polewalam jedno to bolalo drugie i odwrotnie. Dzis poki co skurczowy spokoj, tylko kosci sie rozchodza i takie rozpieranie czuje w miednicy. Tabletki mam do niedzieli do wieczora, takze nowy tydzien bez tabletek zaczne i ciekawe co sie bedzie dzialo, moze akurat mala stwierdzi, ze juz jej sie znudzilo wychodzenie:p W srode mam wizyte i dostane skierowanie do porodu, to bym chciala zeby zaczelaka z wykluciem sie do srody do 13, a potem juz niech sie dzieje wola nieba:)

reklama
exquise- zdrówka dla kotka, oby do poniedziałku śmigał jak szalony ;-)
ziewaczka- masz rację co ma być to będzie, super ,że dotrzymałaś do teraz, ale swoją drogą to mogłoby Cię tak codziennie nie męczyć i trochę odpuścić ;-)
robaczek- biedna :-( ja na szczęście aż tak nie mam, czasem tylko sykne z bólu, ale to pojawia się i przechodzi w ciągu sekundy jakby jakiś "prąd" a śpie świetnie i odpukać oby tak było do konca, podziwiam, że dajesz radę sobie po takich nocach z synkiem, ale w sumie jakbyśmy miały inne wyjście... trzeba i tyle :cool:

My dziś posprzątaliśmy spokojnie, G odstawił "moje" nieco rozbite autko do znajomego znajomego który coś z nim tak pokombinuje, zobaczymy co z tego wyjdzie :-D zrobiliśmy elegancko zakupy, a teraz G z Ninką pojechali na basenik ,a ja chwilę się relaksuje i jak wrócą to robimy ciasto na jutrzejszą wizytę znajomych i G ma przynieść ciuszki dla maleństwa z piwnicy to może je zacznę grupować na te na sam początek i nieco później i może nawet zaszaleje i w przyszłym tyg coś wypiorę :-D

Dziewczyny nie wiem czy smiac sie czy plakac:-D:-D:-D niedaleko mnie, doslownie 15 minut drogi otworzyli wreszcie nowy basen z aquaparkiem, otwarcie bylo przewidziane na poczatek listopada, ale otworzyli 1 marca i co sie okazuje: wszystkie ciezarne maja wstep na basen calkowicie za darmo i moga sie tam pluskac ile tylko zechca, musza tylko okazac wazny dokument i karte potwierdzajaca ciaże. A ja jestem w domu uziemiona no masakra:D Jak nie urodze do srody, to w srode smigam na ten aquaparko-basenik a co! Stroj kapielowy lezy idealnie, bo konczy sie pod brzuchem, biust duzo nie uros,l tylek tez, takze jak ktos sie przestraszy mojego celulitu to jego sprawa i niech ucieka ja mam zamiar sie popluskac:tak:

Kivinko-dzięki za kalafiorowe info:-), a terminów masaży chyba nie obejdę, chyba że prywatnie-zadzwoniłam jeszcze do dwóch innych gabinetów i w jednym nie mają nawet terminów do końca roku-podejrzewam, że nfz refunduje 2 masaże dziennie i stąd takie sztucznie rosnące kolejki:wściekła/y:

Exquise- biedny Pan Kot, to może jakieś zapalenie stawów- może zastrzyki wystarczą, no i pozwól mu się wygrzać do porządku(nie żałuj kołderki;-))

MamiDo Kołderki nie żałowałabym, oczywiście, że nie. Ale jak tylko złożyłam łóżeczko dla małego Pan Kot upodobał je sobie jako swoją twierdzę.. wczoraj go przeganiałam stamtąd, ale dziś zważywszy na okoliczności po prostu wstawiłam tam koc i kota. Niech ma. :tak: Mam nadzieje, że jakoś przełknie potem to, że pojawi się inny lokator :-D
a z masażami współczuję Ci bardzo. Dużo już widziałam przy okazji operacji kolana, ale działanie NFZ dalej nie zaskakuje... i to nie koniecznie pozytywnie :dry:

Ziewaczka Jeśli będziesz w stanie iść na basen to pewnie, korzystaj, jednak ja bałabym się jakiegokolwiek wysiłku, szczególnie poza domem gdybym miała już takie objawy jak Ty... nie wiem, może jestem panikara.

dziewczynki dzięki, już w domku jestem, napisałam na wizytach o mnie. Co przeciwbólowego mogę wziąć na ten brzuch? bo byłam w szpitalu, ale z tego wszystkiego nie zapytałam, poza tym, że kocioł był tam niemiłosierny!

nie wiem skad ten opmysl o bezpiecznosci nospy ..... bezpieczniejsze od nospy sa spasmolina (przeciwskurczowo) i np najzwyklejszy paracetamol

lene dobrze (?) ze to fałszywy alarm :) chyba ze chciałas juz rodzic? :D na ból można wszystko na bazie paracetamolu, ale niestety nic wiecej..

robaczek jejku ciagle cos.. a myslalam ze z Matim juz lepiej?

kivinko tez mysle ze gzubek sprawi ze zapomnę o całym remoncie i będę cała happy ze jesteśmy juz w swoim mieszkanku..!

juz teraz musi być z górki :tak:

nie wierze ze juz niedlugo zaczną sie Wasze porody.. :szok: ! juz tylko kilka dni :):):) juz widzę jak reszta z nas czarwienieje z zazdrości :D

ale mi zrobilas smaka na kalafiora z panierka... kto mi zrobi ?!?!

mamido echh te terminy z naszym nfz'em.. ale w sumie lepsze to niż nic.

exquise jak kicia? poprawiło sie cos?

ziewaczka ooo to u ciebie juz "przygotowania" do porodu na całego! :szok:

a nie żartuj z tym aquaparkiem za free..!! ja tez chce !!!!!!

agata a co dobrego upiekliscie na jutro..?? :>

reniuszek
co tam u Ciebie i Maksymilianka?

ja oo pracy byłam na chwilke u Cioci, a potem z eMkiem chodziliśmy w poszukiwaniu sklepach w poszukiwaniu ramy łóżka weźmiemy 200x200 i niestety nie ma nic:/./:/

reklama
Witam mamusie.
Nawet nie próbuje nadrzabiac bo nie mam głowy. Poród zbliża sie wielkimi krokami, a córka ma mononukleoze zakaźna :-( kurcze jak nie urok to s.... Nie bede smecic juz, nawet jak mam chwile czasu to nie mam głowy do niczego, tylko to paskudzctwo w myslach. Buziaki dla Was i do napisania za jakis czas jak sie uporamy z dzidostwem.

reniuszek jednorazowa dawka nospy nie zaszkodzi na pewno

Udanej niedzieli kwietniówki. Ps. na innym kwietniowym forum na którym jestem zaczynaja sie porody pełna para :tak: Wiec tylko czekac jak tu sie zacznie

Do góry