reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pogaduchy szalonych kwietniówek 2012

darucha tej ojcowski to jest cos innego niz tacierzynski, tacierzynski tata bierze jak matka wraca z macierzynskiego do pracy, ale go do konca nie wykorzystala, a ten ojcowski popularny to maz moze wziac w ciagu roku od urodzenia dziecka i nie waznie czy matka na macierzynskim, czy pracuje, czy w ogole nie jest nigdzie zatrudniona
kivinko mi gin powiedzial ze bezpieczny termin to u mnie 12 marca, takze 5 dni mi zostalo uffff, moze dam rade, wymioty mi przeszly a biegunke mam nadal, ale to pewnie od nospy bo jest na laktozie a ja laktozy nie trawie ani troche, zawsze mam biegunki jak zjem cos co laktoze zawiera
emilia s ja tez mam hustawki nastroju, szczegolnie wieczorem, a dzis rano plakalam ze emek chrapie za glosno:p

Dzis pelnia to i mi sie dala we znaki, w nocy silny bol brzucha obudzil i skurcze, ale rozchodzilam i za jakies 10 minut przeszlo jak reka odjal:) nospa daje mi tyle co nic, bo na mnie nie dziala od zawsze, na bole miesiaczkowe moglam wziac 3 na raz a i tak bolalo jak cholera.
W ogole wczoraj dostalam ze swiata duzo wiadomosci ciązowych i to takich malo fajnych:
-wczoraj urodzila siostra cioteczna mojego emka, wiek 34 tc i 2 dni, synek dostal 10/10, wazy 2800 i nie musi lezec w inkubatorze, ale jakby nie patrzec to jednak wczesniak
-wczoraj urodzila moja znajoma, z tego wszystkiego nawet nie zapytalam jaka plec, 28 tc, dziecko nie wazy nawet kilograma, lezy w inkubatorze i nie wiadomo co to bedzie, wziela sie dziewczyna za sprzatanie lazienki i podniosla z podlogi miske z woda;/
-kilka dni temu nasza znajoma poronila, nawet nie wiem czy to poronieniem nazwac bo byl 22 tc, przeziebila pecherz i brala antybiotyk, wszystko przeszlo, ale ruchow nie czula, poszla do gina i powiedzial ze dzidzius umarl, no tragedia
Takze dobrze, ze na bb wszystko dobrze z dzidziusiami, pozdrowionka i trzymajcie sie w ta pelnie wstretną.

Ostatnia edycja:
reklama
Karina raczej niesamowitej upierdliwości :) chociaż on jest tak niesamowicie rozpieszczony, że mało rzeczy mu się nie udaje :D tylko trzymać kciuki, żebym miała nieco większą dozę stanowczości co do dzieciaczka ! :D

Darucha super, że maluchy dobrze się ułożyły.. u mnie jeszcze nie wiadomo jak to będzie bo okazało się, że Mały zaczął się przekręcać pleckami.. mam nadzieje, że się odmyśli.

Kivinko mój kot wcina pasjami .. obierki od ziemniaków :D jak widać są gusta i guściki także u futrzaków :)
Mi się już marzą takie spacerki tylko z wózkiem, bo niestety z brzuszkiem to nie wychodzi.. wychodzę tylko jak muszę a ostatnia wizytę u prawnika przypłaciłam nieprzespaną z bólu nocą..

a wynikami nie martw się na zapas, będzie dobrze :D

Kivinko masz takie same obawy jak ja! Na szczęście ja mam pod ręką mamę, która nie dość, że wychowała mnie i mojego brata to teraz zawodowo zajmuje się dzieciaczkiem, więc pojęcie na ten temat ma :)
Ogólnie powiedziała mi, że sprawdza się zasada: dziecku załóż jedną warstwę więcej niż sobie.

a z obierkami to wyszło sam z siebie bo Pan Kot je po prostu kradł :)

Emilia ja mam nadzieje, że u mnie to są hormony bo w ciągu paru godzin przechodzę od stanu "niech mnie ktoś zabije, albo sama to zrobie" poprzez "jestem do niczego" i cytując Normana Maclean'a "wszechświat to suka" do stanu "Exquise, Ty to głupia jednak jesteś- będzie dobrze" :D jeśli to nie jest sprawka hormonów to źle ze mną :-D

Kivinko skoro tak to zrobisz nam katalog z ponumerowanymi rzeczami małej i wspólnymi siłami przy wsparciu prognoz pogody będziemy Ci pomagały dobierać garderobę. I posty będą mniej więcej takie:

Kivinko: "To jak dziewczynki, co na dzisiejszy spacer? (+10st, wiart zachodni umiarkowany)"

Kwietniówki: "Myślimy, że nr. 10, 3 i 16 będzie w sam raz" :-D

Damy radę, nie martw się!

kivi piszesz, ze nie masz nikogo do pomocy, ale to jeszcze nie koniec swiata, koniec swiata to bedzie jak kochana tesciowa sie zaoferuje i bedzie Ci trula ze to i tamto robisz zle, jak mozesz czegos nie umiec i nie wiedziec, ze jej cos instynkt podpowiadal a czemu Tobie nie itp. Takze doceniaj to co masz a raczej to czego nie masz, bo tesciowa Ci moze przyjsc z "pomoca". Moja sie poki co nie wtraca za bardzo i mam nadzieje, ze tak zostanie, ale i tak dala mi kilka bluzek, bo stwierdzila ze sie nieodpowiednio ubieram jak na ciaze i nosze nie takie spodnie jak powinnam i nawet kapcie mam nie takie i zle sie odzywiam i jem za duzo pomaranczy a za malo burakow i ryb i normalnie dobrze ze jej zbyt czesto nie widuje, bo bym chyba jej drzwi pokazala. A teksty typu masz za krotkie spodnie na pewno poronisz albo urodzisz chore dziecko to juz bylo mistrzostwo:confused2:

kivinko ma racje- tesciowa to nie koniec swiata .... a co do porad ziewaczka - wydaje mi sie, ze Twoja tesciowa calkiem madrze mowi o burakach i rybach .... nie mnie oceniac ani Ci wspolczuc, bo nie wiem kim jestes i czy rzeczywiscie matka Twojego eM nie ma przypadkiem powodow by sie czepiac z troski o dziecko. Czasem warto jest posluchac starszych :) bo intuicyjnie wiedza lepiej, gorzej moze z przekazem, ale to my same decydujemy sie na to jak reagujemy i czym to dla nas jest . Taki osobisty problem kazdego z nas - zwiazany z brakiem akceptacji i checia nieskonczonej walki.

reklama
Hej! Piekna pogoda aż żyć sie chce :-)
Wczoraj mąż mi zrobił kąpiel z pianą i świeczkami :rofl2: ale było super, jak w spa...do tego w nowej łazience, o posiadaniu wanny marzyłam o 5 lat, odkąd wyprowadziłam się z domu...a od wczoraj wreszcie wolno mi sie normalnie kąpać...jutro planuje wyjście na basen i moczenie się w ciepłym brodziku z hydromasażami - ciekawe czy sie ludzi będą bardzo patrzeć :szok:
U mnie torba gotowa, ubranka i wszelkie przygotowania załatwione, mogę rodzić :-)

Gochson z tego co wiem to na paciorkowca robi sie specjalny wymaz.

Do góry