Emilia doczytalam wlasnie twojego posta z rana i dzis podczas SR mieliśmy rozmowę z neumatologiem (?) i pytałam sie wlasnie o obcinanie paznokietkow maluszkowi i powiedziała ze nie ma absolutnie zadnych przeciwwskazań, ale lepiej robic to nozyczkami niż cazkami (mniejsze ryzyko obciecia opuszka
więc ja mam zamiar obciąć nawet w szpitalu jesli maluszek będzie sie drapal
kasiagaw wiesz moze co z kivinko???
lene ja rownież miewam romanse w snach
jejku jak mi tego brakuje
) ale cóż, ból daje o sobie znać i nici z chęci
tylko sny mi zostają!
bo z chodzeniem to jak u ciebie.- kolebie sie na boki .. a ten bol który odczuwam tak silnie od jakiegoś czasu to chrzastka w spojeniu lonowym, która musiała sie trochę przemiescic i stać ten paskudny ból
z zaleceń mam tylko paracetamol gdy będzie bardzo zle, więc kiszka.
achh te nasze maluchy dają troszke w kość - dobrze ze juz bliżej końca niż początku, ale kiedy to zlecialo?!
robaczek zdrowka dla Mateuszka..!!!
mam nadzieje ze dzis w nocy będzie lepiej
bo takie kopanie od wewnątrz i z zewnątrz to chyba ciut za duzo
karina o tak, za truskawki ostatnim czasy dam sie pokroic!
kasiagaw jejku kochanie jak nie urok to.. sraczka
mam nadzieje ze czujesz sie lepiej !!!!
g_agnes remonty tfu tfu! oby jak najszybciej było po wszystkim
u mnie obiecali skończyć wszystko na cacy do końca marca !
aż trudno w to uwierzyć..
ale ja z kolei muszę sie w tyłek kopać i tyle rzeczy jest jeszcze do zrobienia/kupienia przed ze szok
a z SR jeszcze duzo było apropo śmierci lozeczkowej i są amerykańskie badania, które dają 4 rady by zmniejszyć ryzyko jej wystąpienia o ok 40%:
- temp w pokoju 19-21 st
- nie przykrywac kolderkami, kocami itp- najlepszy spiworek
- dziecko musi miec swobodę ruchu więc rozki itp tez są zbędne
- spanie na plecach
i tak do 6 mż.
ja sie bardzo tym stresuje bo sama miałam problemy z oddychaniem jako niemowlę
a jeszcze bardzo fajna ta doktor neumatolog, mówiła ze to normalne ze dzieci maja chlodniejsze rączki i stopki i wcale nie trzeba go przez to ciepłej ubierać - jesli plecki i klatka są ciepłe to wszystko ok!
można tez wietrzyc pomieszczenia w który jest dziecko i nie dać sie zwariować - co dobre dla nas dobre i dla dziecka
jeszcze ciekawostka dlaczego lądzie sie dzieci najpierw na piersi matki - pomimo innych względów (bicie serca, wież itp ) to maluch ma styczność z pierwszymi bakteriami i zarazkami od rmamy i taty
kurcze a ja jestem taka podniecona ze nie wiem..!!!
znalazłam na ebay'u dwa moje wymarzone wózki..!!!!!!!
jeden w GE drugi w UK ! tak sie ciesze ze juz niemoge doczekać sie końca aukcji..!
ale musi sie udać choć jedna z nich!
3 majcie mocno kciuki !!!
Spijcie spokojnie ! :*