reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pogaduchy szalonych kwietniówek 2012

reklama
kinga ale @ dalej nie dostałaś-oj martwię się już razem z tobą! ale głowa do góry!!! kivinko jak fajnie że już fasolkę widziałaś:-) ja nie mogę się doczekać na piątek:-) madziara a do jakich lekarzy w Tychach chodziłaś? ja byłam u Kolnego w poprzednich ciążach.

cały dzien poza domem,
Robaczek dziękuję!!!!!!! pracę dostałam, ale się cieszę. Odezwe się jak Ala pójdzie spać.
kivinko gratuluję udanej wizyty, ja też chce tak jutro :) super wieści

Dziś przespałam łącznie 4 godzinki w ciągu dnia - czuję się super. Dobrze,że maluch jeszcze śpi w ciągu dnia bo inaczej chodziłabym nieprzytopmna :-)

Angelie, a czemu scan w 16 tygodniu? Ja mialam dluuugie spotkanie z polozna w szpitalu i od razu scan w 12 tygodniu. A bylas juz u GP?

aga_cina Przepraszam za wprowadzenie w błąd rzeczywiście scan jest w 12 tyg - ja w poprzedniej ciąży byłam w 16 tyg bo nie udało nam się dojechać do szpitala przez sparaliżowaną anglie nagłą zimą. Spóźniliśmy się i musieliśmy czekać na następny scan. Zupełnie zapomniałam o tym fakcie - utkwiło mi tylko ten 16 tydzień. Do GP nie poszłam bo w czym ona mi teraz pomoże - potwierdzi ciąże powie o witaminach i każe zapisać się do położnej ok 12 tyg. A że w ciąży jestem nie mam żadnych wątpliwości. Czekam więc z nieceirpliwością na wizytę u położnej i pierwszy scan.
aga_cina nie wiem jak to jest w szkocji ale tu w uk prowadzenie ciąży jest okropne. Co wizytę położna tylko bada brzuch, osłu****e, przykłada urządzenie, dzięki któremu można usłyszeć bicie serca dziecka. A jak słuchałam znajomej która w polsce prowadziła ciąże to miała setki badań do samego końca.
Ja poprzednią ciąże całe 9 m-cy martwiłam się żeby było ok i teraz będzie tak samo. Oby chociaż poród był lżejszy i bez komplikacji niż ostatnio.

termin @ miałam 4 dnie wstecz.
cykle mam regularne. maks 30dni. Nie wiem może to przesilenie jakieś albo jakieś dziadostwo się mnie uczepiło ;(
ale mam doła..........
ide spać
;((

czesc dziewczyny! ale wy macie tempo- nie danazam bo całe nie poza domem :)
wyjechałam do rodzinki nad jezioro na zmianę klimatu, bo ostatnie 3 dni spędziłam w lozku walcząc z okropnym przeziebieniem siłami natury.. co za masakra! ale dla bejbisia wszystko, nawet mleko z czosnkiem i miodem (bleee!)

kivinko, a który to twój dzien po zaplodnieniu?

bo ja juz zaczęłam sie filmowac ze na USG za tydzien nic nie zobacze :( a to bedzie moj 31 dzien po owu.

wszystkim mamom gratuluje i życzę spokoju - ja mam wieczny film przez ciagle bóle podbrzusza :(

magdusia - gratulacje!!!

Angelie - u nas tez opieka w ciazy taka sama, ale ja bylam ogolnie zadowolona. Czulam sie swietnie, a ze zakonczylo sie jak sie skonczylo to inna sprawa. Nie szukalam winnych, na poczatku obwinialam siebie, ale zapewnili mnie, ze to nie moja wina. Teraz niestety bede miala mnostwo badan, a moze i stety. Ta babeczka ze szpitala kazala zglosic GP ciaze, wpisze ja do systemu :-) a do poloznej sama sie umawialas?

Ugotowalam temu mojemu marchwianki i nie ruszyl, a podobno dobra przy jelitowce. Poszedl do sypialni. Kurcze, moze posciele sobie w drugim pokoju, bo nie chce byc chora :-(

reklama
aga śpij osobno, chociaż jak to jelitówka, to ciężko będzie sie nie zarazic, ale trzymam kciuki, oby było ok;)
julianna ciesze sie, że wszystko jest ok:) czyli jednak nadzerka..watpie tylko, że pojawila sie w kilka dni..
ja mam mega wzdęcia..

Do góry