reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pogaduchy szalonych kwietniówek 2012

aga_cina zmykaj szybko do drugiego łoża, ja wlasnie tak podlapalam przeziębienie od mojego mezusia i przez następne miałam ochote go zaciukac..! ;)

a nie warto sie pozniej męczyć, a noz rozwolnienie mogłoby fasolce zaszkodzić?

reklama
Angelie - u nas tez opieka w ciazy taka sama, ale ja bylam ogolnie zadowolona. Czulam sie swietnie, a ze zakonczylo sie jak sie skonczylo to inna sprawa. Nie szukalam winnych, na poczatku obwinialam siebie, ale zapewnili mnie, ze to nie moja wina. Teraz niestety bede miala mnostwo badan, a moze i stety. Ta babeczka ze szpitala kazala zglosic GP ciaze, wpisze ja do systemu :-) a do poloznej sama sie umawialas?

aga_cina - sama byłam zapisać się do położnej. Poszłam powiedziałam w rejestracji ,że jestem w ciąży spytała mnie tylko który trydzień i kazała przyjść za 5 tyg :szok: Uwierzyli mi na słowo heheh.
Ja ogólnie poprzednio też czułam się dobrze jedynie co mi przeszkadzało to okropne bóle pleców i od 4 m-ca miałam potworny ucisk na wątrobe ale dałam rade. Jedynie marwiło mnie czy wszytsko będzie ok skoro tu nie robią praktycznie żadnych badań. A jeszcze pierwsza ciąża więc strach podwójny :-) Teraz może będzie łatwiej.

Madziarra jak to nie jesteś ubezpieczona? Nie opłacali składek?

Magdusia gratuluje nowej pracy!

Agacina uciekaj od męża w te pędy!

Julianna dobrze ze z fasolą dobrze teraz musisz sie oszczędzać . A w pracy na pewno zrozumieją bo w końcu to chodzi o dziecko.

Kivinko przepraszam za pomyłkę juz sie poprawiam. GRATULUJE SERDUSZKA

Kinga po co robiłaś dziś no po co ? Nic tylko sobie stresa robisz nie potrzebnie. Teraz to czekaj spokojnie do wizyty u gin. . Tam sie wszystko wyjaśni i na pewno będzie wszystko ok . A testy nie wychodzą bo dzidzia sie dobrze za kumoflowała.

Dosłownie mnie wszystko boli nawet włosy na głowie. Pati leży na podłodze i sie kula chyba zaraz uśnie mam nadzieję.

Ostatnia edycja:
kivinko, to ty 10 dni do przodu! allee zazdroszcze.. mam jednak nadzieje ze i u mnie cos juz bedzie .. slychac! :)

Kinga nie zamartwiaj sie ..! ja robiłam testy co drugi dzien juz po okresie (głupota, wiem ;) i nic.. ale 5 dni przed okresem zrobiłam z krwi bhcg i juz miałam pewność, a test siusiany dopiero po ok 10 dniach i to pod lupa ta druga kreseczka. glowa do góry! :*

witam was
Kinga po co robiłaś dziś no po co ? Nic tylko sobie stresa robisz nie potrzebnie. Teraz to czekaj spokojnie do wizyty u gin. . Tam sie wszystko wyjaśni i na pewno będzie wszystko ok . A testy nie wychodzą bo dzidzia sie dobrze zakamuflowała.
baty mi sie należą za tego testa. wiecej nie kupuję! nie robię! :(
m@łpy nadal niet. byle do piątku i będzie wszystko jasne myślę ? a jak nie...

Kinga nie zamartwiaj sie ..! ja robiłam testy co drugi dzien juz po okresie (głupota, wiem ;) i nic.. ale 5 dni przed okresem zrobiłam z krwi bhcg i juz miałam pewność, a test siusiany dopiero po ok 10 dniach i to pod lupa ta druga kreseczka. glowa do góry! :*
na hcg bym pewnie i poszła ale nie mam narazie kasy... dobrze że już do piątku bliżej niż dalej. Gin spojrzy mi w krocze i mam nadzieje że stwierdzi ciąże bo się poryczę u niego :(

Cycochy mnie bolą
a tak to nic...
Miłego dnia!

Kinga85 mi 3 dni po spodziwanej @ wyszedł test negatywny!! Dopiero po tygodniu wyszły II krechy. A gin nie wiem czy stwierdzi tak wczesną ciążę - oby!! bo bedziesz jeszcze bardziej sie stresowac!! Ja w 1 ciąży poszłam do gina powiedziec ze mi sie okres rozlegulował a zaczelismy sie starac o dziecko - zaznacze ze byłam juz w ciązy i on nic nie zobaczyl-dał luteine na wywołanie okresu:)

Grauluje wszytkim co widzieli fasoli i witam nowe mamy:)
Ja tez mam dzis wizyte i mega stresa....mam nadzieje zobaczyc tym razem pęcherzyk i serce bo ja nie to.....

Ostatnia edycja:
reklama
Witajcie,
Dziewczynki wiem ze przytruwam, ale mam pytanie...
Przyglądam sie temu zdjesciu z USG i jest napisane GS=3,57cm a CRL=0,43mm
Czy ten pęcherzyk nie jest za duży??? Kurde ale mam głowe nabitą :/ :-(
Luzzz !!!!!!!!!!!! nie myśle , zaufaj lekarzowi kochana:tak:

Martolinka co robisz z włoskami? A ten koncert to ten o którym na mamuśkach kiedyś pisałaś?.
tak, wybralismy sie na Gienka Loskę:tak:
Dziewczyny poradźcie....

Przed chwilą zobaczyłam na papierze toaletowym rózowy sluz, nie za wiele i się bardzo martwie, bo widziałam juz go w niedzielę 2 razy.... :(

pojechałabym do lekarza. Dobrze zrobiłas:tak:
Witam wszystkie kwietniowe Mamy!
Mam nadzieję być jedną z nich :-)
Jutro pierwsze usg potwierdzające ciążę....
Trzymajcie kciuki.

daj znac po wizycie!!!!!!!!!!:tak:
Jakies mysli mnie dopadly, ze mi sie nie uda w tej ciazy :-( znowu mnie nie mdli. W sumie dopiero 5t3d. Latam co 5 minut i gacie sprawdzam.

Aga musisz wierzyc ,.ze sie uda to i fasoli bedzie łatwiej:tak:

:sorry2:. Mój lekarz zaproponował mi nieinwazyjne badania prenatalne. Czy Wy również się z tym spotkałyście? To jest moje drugie dziecko i wcześniej nie miałam takich propozycji. Mam 31 lat, więc chyba nie z racji wieku :nerd:... Może po poronieniu? Oczywiście płatne i to całkiem niemało...
nic mi nie proponował , ale ja nie zdecydowałabym sie na takie badanie.
Hej dziewczynki!!
Juz po wizycie, malenstwo ma 22mm, widzialam serduszko!!!!! Karta ciazy zalozona, ujscie szyjki w porzadku, nic tylko czekac na kwiecen :) Ale ulga! Normalnie mi kamien z serca spadl jak mi gin to serducho pokazal i powiedzial, ze ruchy tez sa .... uffff!

Suuuuuuuuuuper !!!!!!! serduszko -zazdroszcze:tak:
No i jestem po wizycie, poszłam wcześniej tak jak pisałyście.
Gin już na "pierwszy rzut oka" stwierdził nadżerkę :/ Zrobił USG i stwierdził że wszystko OK, widziałam serduszko. Jestem dużo spokojniejsza, bo szłam tam z myślą że maleństwo już nie żyje... Kazał się oszczędzać i stwierdził, że skoro było plamienie, nawetjeśli spowodowane nadżerką to ciąża jest zagrożona, przepisał dupfaston i kazał wypoczywać. Dał mi L4 na 2 tygodnie. Tego się nie spodziewałam, bo jak już tu kiedyś pisałam jestem nauczycielką i skoro nie mogę nawet zacząć pracy od 1 września, to w ogóle teraz moja praca stoi pod znakiem zapytania. Myślałam, że popracuje sobie do końca grudnia, a tu się okazuje że lepiej dla dzieci chyba będzie jak ich od razu przejmie inny nauczyciel, niż ktoś na miesiąc potem ja na 3 miesiące i ktoś do końca...trochę mi się to pokomplikowało, ale cóż, dziecko najważniejsze. No to sie rozpisałam...

dobrze , ze byłas u gina!!!!!!!

mieliśmy bardzo udany wieczór , noc mniej bo mały goraczkował , ale ogólnie na +

Do góry