reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pogaduchy szalonych kwietniówek 2012

hej:)
Magda a na jakim kanale można oglądać klub Myszki...? My mamy mini mini i Antek jest fanem bajek-Ciekawski George i Dino pociąg.;-)z książek- nieustannie FRANKLIN;-)
co do spotkania to licze na jakies przed porodem. Agata niedługo kończy sesje, Sonisia ma chyba juz za soba. Z tego co wiem to ja i Pauletta jestesmy elastyczne. Moze i Tobie uda sie tym razem wyskoczyc
martolinka wydaje mi sie, że na mini mini, my mamy upc i tam jest taka opcja "na zadanie"
teraz zrobie wszystko żeby udało mi sie z wami spotkac, piszcie laseczki jakie terminy wam pasują, mi najbardziej odpowiada jakis weekend:)

magda85 - z tymi suwaczkami to już tu kiedyś byla dyskusja, że pokazują tydzień w tył. Czyli skończone tygodnie a nie zaczęte :)
kivinko, ale w tym problem, że jak licze sobie z ostatniej miesiaczki to tez wychodzi 32 tydzień:) policz sobie:)

Ewela
ja już się nie łudze że znajde wygodną pozycję do spania, jedyne co mi pozostało to odliczać dni do TP;-)
Magda
mój Mati ma ostatnio fazę na Boba budowniczego;-)
pochwalisz się efektami sesji??

ps. jedna z marcówek to lipcówka '09 kumpela z forum, przyznam że jestem w szoku że 35 tyg urodziła dziewczynkę 52cm i o wadze 3500gr:szok:jaka by była w 40 tyg??
robaczku, mi sie wydaje, że dużo zależy od tego czy mamy wygodne łóżko..my mamy materaz z ikea i mi sie spi mega zajebiście i wygodnie:)
jak bedą juz efekty sesji, to jasne, ze sie pochwalę:) tak na marginesie polecam Ize, poznałam ja na BB jest z gdyni:)
hehe naprawde dziewczynka pokażnych rozmiarów:)
dziewczyny nie wiem czy to dobry wątek na to pytanie:czy któras z Was ma wskazania do cc?
ja nie mam wskazania, ale mam wybór jak chce rodzić, tylko moja ciąża jest bliźniacza i pewnie dlatego:)
a ty co chciałabyś cc?

reklama
kivinko zaczynacie 34 tydzien :D tydzien na suwaczku mowi ile tygodni juz skonczylas :) tak lopatologicznie
od 0-1tyg - 1 tydzien itd ... :)

kivinko Kochana my to chyba musimy się na jakiś seansik nocny umówić, bo widzę, że obie mamy takie bezsenne noce czasem...

ilooonka
właśnie ja jak już się kładłam to wszystko z eMkiem sobie wyjaśniliśmy....ale niektóre sprawy ja jeszcze musiałam przemyśleć, przeanalizować i od tego wszystkiego tak się zdenerwowałam, że brzusio się stawiał niestety:(

robaczku byle do wiosny...ten tydzień już naprawdę ma być zima w odwrocie...także myślę, że jeszcze dwa tygodnie i wiosenko witaj:)
Powodzenia z Mateuszkiem:)

lene ja mam dokładnie tak samo...jak M gdzieś wybędzie to nie ma opcji, żebym spokojnie spała...:( takie przyzwyczajenie i chęć przytulenia się:) Ty masz 12 na plusie a ja ledwo dobijam 6 kg. Pewnie znowu dostanę ochrzan od Gina, że nic nie przytyłam. Normalnie masakra jakaś...myślałam, że więcej będę mieć na plusie a tu proszę...

g_agnes gratuluję zaliczenia semestru...pewnie kamień z serca co? Wiesz, że ja czasem tęsknie za jakimś ciekawym wykładem...normalnie jak pojadę odebrać dyplom na uczelnie, to aż chyba sobie wejdę na jakiś:)

augustynka jak po wycieczce w Bieszczady?

ewela
ja mam to samo z palcami...normalnie pierścionki mi się luźne porobiły i obrączka też lata na palcu jak szalona...I co wymyśliłaś za kulinarne szaleństwo na jutro?

martolinka
trochę się naszukałam, ale chyba znalazłam to miejsce czyli najlepszy bar mleczny w jakim byłam w życiu...jest to w Gdynii w okolicy ulicy Warszawskiej i Hugo Kołłataja...dokładnie nie wiem, ale pewnie sonisia się orientuje...normalnie takie żarełko jakie tam mają to niejedna knajpa by się zawstydziła...także jak kiedyś będziesz w Gdynii to koniecznie tam idź...ja się tam żywiłam całego ostatniego openera łącznie ze śniadaniami i powiem Ci, że na wadze podskoczyło ostro:-D:-D:-D

wiercipiętka i jak tam poszukiwania wózeczka?

Pauletta ja też jeszcze cały czas trytlam się z przeziębieniem...Gin jak mnie zobaczy w środę to mnie na cztery wiatry pewnie przegna...ehhh uroki zimy i przedwiośnia...i też mi się tak nudzi, że już po prostu nie wiem co mam ze sobą zrobić...

_agata
to powodzenia na egzaminie ostatnim...szkoda mi Ninki...ucałuj ja od cioci z BB....oby jak najszybciej udało się Wam przezwyciężyć ząbkowe sprawy...ściskam:* A Grease`a zazdroszczę cholernie...

magda
widzę, że nie tylko ja zaczynam obchodzić Walentynki już dzisiaj...hehehe...udanego wypadu:* a i dzięki za polecenie preparatu na przeziębienie...widzę, że jest na bazie naturalnych składników, więc zaraz chyba z eMkiem skoczymy po to, bo ja już nie wiem co ze sobą i swoim przeziębieniem zrobić...normalnie jakaś masakra...dzięki Kochana:*

Ziewaczka Amelię obejrzyj koniecznie...jest cudowna i ta muzyka Tiersena po prostu wymiata...miałam okazję być w zeszłym roku na jego koncercie i po prostu było bosko...a do Amelii muszę powrócić koniecznie...miłego oglądania:)

reniuszku
najważniejsze, że widać, że humorek dopisuje...mi już taka głupawka czasem doskwiera, że aż eMek dostaje ze mną szału...no ale przynajmniej jest wesoło...:)

A więc zasnęłam około godziny 6 i obudziłam się po 9 więc spałam 3 godziny. I chodzę jak bąk. Byłam z Mamcia na zakupach, bo kupowałam eMkowi takiego wielkiego bonsaia na walentynki, a że Mamcia jutro nie mogła, to musiałam dać już go dzisiaj. No i tym sposobem ja swój prezent też już dziś otrzymałam - śliczną bransoletkę z kolekcji DKNY. Jest po prostu przepiękna. A jutro idziemy na kolację do naszej ulubionej knajpki. Chyba dziś wcześniej się położę, bo mamy w planie drobne przytulanki(mimo zakazów:-D:-D:-D) - zobaczymy co z tego będzie. No i poza tym to ledwo żyję po takim pijanym od braku snu dniu:)

Do miłego Dzioszki:*

Lene
no to już nie rozumiem tego bo mi tak mówił lekarz, poza tym czytałam tez na różnych stronkach że po cięciu nie wspomaga się porodu oksytocyną, więc to pewnie kolejna sprawa z serii tych co zależą od lekarza i szpitala, bo wiadomo że różne bywają praktyki odnośnie tych samych medycznych spraw

Mój lekarz mówił , ze absolutnie nie używa sie oksytocyny jak już było CC i jak pytałam to w praktyce dziewczyny potwierdzaja;-)

robaczek- dokładnie tak jak piszesz "co kraj to obyczaj" mimo, że z "naukowej" strony nie ma przeciwwskazań do podania oxy (tylko zaczyna się od dawki o połowę mniejszej) i brak postępu porodu nie jest uznawany za wskazanie do cc to każdy lekarz ma inne doswiadczenie i inne praktyki, grunt żeby nasze dzieciaczki były zdrowe i wykluły się w terminie :tak:
aniaw- używamy dentinoxu i niby coś daje ale niewiele, bo małej wychodzą czwórki, a to już grubsza sprawa przynajmniej u nas, bo poprzednie wychodzily jakoś dużo mniej inwazyjnie :tak: na noc dostała ibum w płynie i mam nadzieję, że trochę wszyscy odpoczniemy
martolinka, magda- ja oczywiście piszę się na spotkanko, po 26-tym jestem już w pełni dostępna i wtedy jedynie czekam na hasło i się zjawiam :-D a propo bajeczek choć wiem, że trochę nie na temat :-p kiedy Wasze maluchy zaczęły oglądać bajki ? bo na mnie niektórzy krzywo patrzą jak mówie,że Ninka nie ogląda jeszcze niczego ...

No widzisz martolinka a z kolei na zaspie używa się oxy przy porodzie jak pierwsze było cc więc chyba to serio indywidualna sprawa ;-)

Ostatnia edycja:
Agata Antek miał około 1,5 roku jak zaczął oglądać. Zaczynaliśmy od 20 minut , teraz maksymalnie dziennie jest to godzina.

Jejka dziewczyny jak mozecie! w weekend ni zywej duszy a dzis sie nie da nadrobic oj nie ladnie:rofl2:
Wszystko zapomnialam wiec tylko o sobie napisze:sorry2:
U mnie dzis przeokropny dzien poza tym ze caly dzien bolal mnie kregoslup tak strasznie ze wyc sie chcialo to jeszcze jak wyszlam z pracy samochod nie chcial odpalic a jak juz odpalil to rozwijal mega predkosc do 20m/h, jak sie doturlalam do mechanika to stwierdzil ze turbo wysiadlo prawdopodobnie, jak powiedzial cene to usiadlam, no ale ma sie temu dokladniej przyjzec bo byc moze to jakis czujnik tylko:baffled: ale tak czy siak kilka dni bez sam. masakra.Zawsze kurna cos:wściekła/y:
Ide spac bo juz dosc mam na dzis!
Przepraszan ale naprawde nie jestem w stanie wam wszystkim odpisywac-wybaczcie plisss:zawstydzona/y:mam nadzieje ze jak rozpoczne upragniony macierzynski bede miala wiecej czasu i sie poprawie:tak:
Kolorowych snow Brzuchatki:*

izka trudno wracać .. moj kuzyn tez był a uk kilka lat, odlozylam tam czesc kasy na mieszkanie które kupili w pl - pomieszjali tu kilka miesięcy i niestety wrócili do uk, bo tu bez pracy, a jak juz byla to sie mijali, na nic ich nie było stać i tak niestety to sie potoczylo..

kasiagaw ojj po co te nerwy :(

jak brzuszek? lepiej troszke?

kivinko jak sie czujesz..? czy brzuszek i kręgosłup przystopowaly?

lene ach ci mężowie.. a z wstawaniem to masakra, ja odpukac tylko raz - tradycyjnie koło 4 w nocy ;)

g_agnes gratulacje..! :* daj sobie troje luzu przed drugim semestrem z ta praca :)

my najdalej za miesiąc sie wprowadzamy (taki jest plan.. :D)

ewela u nas szerokość na 3,7 m ale takie skosy z oby stron ze głowa w dół a najlepiej na czworaka :D
ale łóżko do spania będzie :):)

martolinka no proszę jakie masz wygórowane smaki kulinarne :D ja tez dałabym sie pokoic za kotlety jajeczne z baru.. mmm!!!

pauletta ojj te chorobsko nas wykończa..! ja tez ciagle przeziębiona grr :angry:

juz mam awersje do miodu i czosnku blech!

iloonka a co dobrego jutro przygotujesz?
ja wezmę na wynos chinczyka mniam..!!! przygotuje ładnie stół a na deser truskawki w czekoladzie :)
moze jeszcze jakis film ściągnie, bo nie chce mi sie z domku wychodzić :(

rano jeszcze do siostry na kawę wpadne i obdziele rodzinke muffinkami z serduszkami :tak:

agata ojj biedna ninka..! i to wszystko przede mną! :szok:

ulala ale sie ukulturalnicie jutro! ja ostatnio byłam w teatrze chyba w liceum :szok:

ja dzisiaj miałam gorąca dyskusje co lepiej - wykładziny czy panele - do pokoju małego i sypialni.
co wy na to?

ja jestem juz zmęczona decyzjami na każdy dosłownie kroku..!!!!!!!!!!! :baffled:

magda-gdansk ooo a gdzie ta sesja..??? napisz koniecznie jak było, czy jesteś zadowolona - ja te o tym myslalam bo za szybko nie planuje następnego bejbisia a nie mam dosłownie ŻADNEGO zdjecia w ciąży :/ :angry:

ziewaczka podbieram dobrego humoru..! :)
a co to za eM co mu tusze przeszkadzają? ;>

ja sie szokuje ostra gabka ale po brzuchu, cyckach, bocznych i pupir żeby te rozstepy cholerne powstrzymać, więc na uda nie mam juz siły! i jeszcze to nasienia tym balsamem.. jak tego nie znosze, brr

robaczek ale duża dziewczynka! moze rosła szybciej i nie chciała w brzuszku siedzieć za długo :)

reniuszek jesteś wreszcie! :):)

super z tymi fotkami!! :tak:

moj Bruno goni Maksia, ja tez juz mocno czuje jak sie wygina :happy:

kochane przepraszam ze nie nadrobie pozostałych postów ale dosłownie oczy mi sie zamykają..!

do jutra! :*

reklama
Dzień dobry wszystkim!
A ja już od godzinki nie śpię, od rana oglądam kocyki:-p:-p:-p:-p Ja jestem jakaś nienormalna. Felipe właśnie zapoznaje się z Roisin Murphy i jego pobudzenie osiągnęło szczyt!

Ale Wam zazdroszczę Lene i Agata, że dzisiaj urzędujecie w mieście:szok: Ja może dzisiaj w ferworze chociaż umaluję oko;-)
I Sonisia! Truskawki mmmmmmmmmmmmm Ja na razie intensywnie myślę, może sushi zamówię, bo raczej z chałupy nosa nie wytykam!

Kasia- Wy zboczeńce:-p:-p:-p:-p Tak przy Zosi hahahahaha:-D A Amelia to film kultowy, obejrzałam chyba ze sto razy:-)

martolinka- ja na spotkanie jestem zawsze chętna i gotowa!

Kivi- mój suwak liczy tak, jak Ci mówię;-);-);-);-) Dzisiaj rozpoczynam 31 tydzień, licząc od ostatniej @ zgadza się w 100%:tak:

Idę jeszcze poprzytulać się do starego;-) póki leży...biedaczek ma kolejny dzień ciężkiej pracy, a ja dzień do leniuchowania:laugh2:

Ostatnia edycja:
Do góry