reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pogaduchy szalonych kwietniówek 2012

hej laseczki:)
my dziś śmigamy na pizze walentynkowa we trójkę:) a właściwie piątke:) właśnie jestem w trakcie malowania pazurów a zaraz idę się szykowac, mąż ma być koło 16 i smigamy:)
mamy dwu i trzylatków czy u was tez króluje klub myszki miki? u nas Damian jest zafascynowany:)
agata my też w czwartek śmigamy na wizytę:) ciekawe jak tam chłopaki sie miewaja i ile ważą:)
trójmiejskie mamy planujecie jakieś nastepne spotkanko?
nie wiem czy sie chwaliłam, ale w sobote mam sesję z brzuszkiem:) ale jestem szczęśliwa! to moja ostatnia ciąża (najprawdopodobniej:p ) i chce mieć taka pamiatke:) musiałam wybierać pomiędzy sesja a usg 4D i wybrałam jak juz wiecie sesje:) wiem, że do tego bede wracała dużo cześciej niz do zdjęć z usg.
maluchy figluja w brzuszku, Franek lezy juz nisko i mnie smyra po szyjce aż czasem zasycze z bólu, ale generalnie dajemy rade:)
kivinko uwazaj na siebie!
ja dzis na suwaku zobaczyłam 32 tydzień, więc moim zdaniem zaczynam 32 tydzień, nawet jak licze od ostatniej miesiączki (4 lipca) to wychodzi 32 tydzień:)
ide dziś odebrać wyniki krwi, aa nie pisałam wam paciorkowca wytepiłam:) ale to juz drugi raz..i dziad powrócił:( no nic będę dobrej mysli:)
sonisia mi mąż kupił na przeziebienie prenatal grip care, ale wiesz jak to mówią leczony katar trwa tydzień, a nieleczony 7 dni;)
buziaki dziewczyny

reklama
Magda a na jakim kanale można oglądać klub Myszki...? My mamy mini mini i Antek jest fanem bajek-Ciekawski George i Dino pociąg.;-)z książek- nieustannie FRANKLIN;-)
co do spotkania to licze na jakies przed porodem. Agata niedługo kończy sesje, Sonisia ma chyba juz za soba. Z tego co wiem to ja i Pauletta jestesmy elastyczne. Moze i Tobie uda sie tym razem wyskoczyc

Wrócilam wlasnie z centrum, musialam zrobic zdjecia do dyplomu. Fotoszop potrafi zdzialac cuda, ale srednio jestem do siebie na nich podobna, moze to i dobrze, bo nie jestem na nich pucata przynajmniej i pryszczy nie widac:D Kupilam sobie tusz do rzes, ku niezadowoleniu mojego meza, ale co tam:p Mogl sie ozenic z facetem, skoro zakupy tego typu mu nie lezą:-D maybelline the falsies volum express black drama, mam nadzieje byc zachwycona efektem:D
W ogole dziewczyny polecam w 100% rękawice sizalowe do masazu pod prysznicem, nie sa zbyt trwale, moja ma 2 tyg i sie rozpada, ale skora jest boska, celulit sie cofa i ogolnie jestem zachwycona efektami:0 zaraz chyba obejrze sobie Amelię, nie ogladalam nigdy a to ponoc ciezki grzech:) Humor mi dopisuje:) zarazam wiec dobrym humore, bierzcie ile wlezie:-)

Ewela
ja już się nie łudze że znajde wygodną pozycję do spania, jedyne co mi pozostało to odliczać dni do TP;-)
Martolinka
mnie może -12 rano też by nie wkurzało tak jak nasze -26;-) ja jestem z tych ciepłolubnych więc trochę mi ta zima doskwiera, a poza tym jak nadejdzie wiosna to będzie znak że niedługo zaczniemy rodzić:-)
Magda
mój Mati ma ostatnio fazę na Boba budowniczego;-)
pochwalisz się efektami sesji??
Ziewaczka
a jaki takie masaże mają wpływ na popękane naczynka?? chyba niewskazane??

ps. jedna z marcówek to lipcówka '09 kumpela z forum, przyznam że jestem w szoku że 35 tyg urodziła dziewczynkę 52cm i o wadze 3500gr:szok:jaka by była w 40 tyg??

dziewczyny nie wiem czy to dobry wątek na to pytanie:czy któras z Was ma wskazania do cc?
robaczku pomysl, że mrozy miną lada moment(2tyg) a póżniej juz ostatni miesiąc do spotkania z naszymi maluszkami
agata 89 super że idziecie do tetru,może zabierz ze soba poduszke pod kręgosłup chyba że maja przyzwoite krzesła,trzymam mocno kciuki za ostani egzamin, a Nince na ząbki polecam żel (mają one w składzie lekko znieczulajace środki)zawsze jakas ulga
ziewaczka z facetami i kosmetykami właśnie tak jest:tak::tak:,miłego ogladania
lene ze wstawaniem do toalety mam tak od dwóch tyg, a teraz doszły jeszcze pobutki na fenoterol, mimo ze leżę,jestem generalnie wykończona,jakas masakra
g agnes gratuluję zaliczonego semestru,zaczynasz nowy semestr czy robisz sobie wolne?prace chcesz skończyć przed rozwiązaniem?nie było mnie jakiś czas na forum wiec sorki za pyt:zawstydzona/y::zawstydzona/y:
Ewela wena twórcza kobiet ciężarnych jest przeogromna

Ania
ja być może że będę mieć CC, już o tym pisałam, przy pierwszym porodzie wystąpił brak postępu porodu i skończyło się CC, dlatego teraz nie mogę mieć podawanej oksytocyny(po cięciu się jej nie podaje gdyż istnieje ryzyko pęknięcia miejsca blizny), prawdopodobieństwo ponownego wystąpienia braku postępu porodu ponoć jest ok 90% i lekarz wspominał o cesarce, chyba że dziecko będzie nieduże moge próbować rodzić SN, ale to na razie nic pewnego, Martolinka np miała podobnie a jej lekarz nie wspomina nawet o cięciu...
mój powiedział ze będziemy o tym rozmawiać w marcu, no ale być może że pójdę na planowaną cesarkę, jesli lekarz uzna że tak będzie lepiej

Dziewczyny piszecie piszecie, a ja jak dziecko we mgle -zagubiona, nie moge sie skupic na wielowatkowosci waszych wypowiedzi :-D
Ja jak lezalam tak ciagle leze repertuar dolegliwosci powieksza sie z dnia na dzien - nie wspominajac o wszelakich bolach a la przedporodowe, ale juz wiem ,ze to tylko zaparcia.
Zamowilam sobie wczoraj 20 zarowek reflektorowych do mojej wypasionej lampy( ring light,) ktora wlasnie powstaje - spod rak mojego taty. Czekam na finish i moze kilka sesji glupkowych sobie ogarne :)) brr nie moge sie doczekac :-D o dziwo mam juz pierwsze klientki, chca zaplacic po stowce za zdjecia, wiec jestem gigantycznie zadowolona z niespodziewanego zastrzyku gotowki. A ja z pozycji fotelowej poogarniam dziewczetom portrety i moze wpadne po drodze na ciekawe pomysly do zrealizowania :-)
Maksymilian znow podrosl, bo znow go inaczej czuje ... teraz jest jeszcze wiekszy i sie prezy piekny pod brzusiem :)

W ogole jak tam wasze walentynki ? ja spedze samotnie :-D na pocieszenie poprosze, zeby ktos mi zniosl gondole od wozka ze strychu i moze ja przeczyszcze i powoli bede wietrzyc :-D - nie moge sie doczekac :-) no i jutro tez male pobieranie krwi w szpitalu, bo jak sie okazalo mam tam spore znizki ( a wczesniej latalam do prywatnego gabitenu , bo tam takie mile panie i szybko i bezbolesnie sie wkuwaly :D) :happy: "Ide" lezec dalej, w koncu takie zajmujace to jest .... i wymagajace, ze az czlowiek wieczorem pada ze zmeczenia nie wiadomo kiedy i w dodatku nie moze sie na niczym skupic :-D o matko oo co ja plete .... chcce do normalnosci !!! :rofl2:

hmm co do wagi to ja już sie obawiam mimo że jestem z metra cięta mam ciut ponad 150 to moje dziewczyny były olbrzymki jedna miała 57 i 3750 a druga 58 i 3850 :szok: wszyscy się dziwili a z usg wychodziło około 3200 więc teraz moja lekarka sugeruje 59 i 3900 a mnie się marzy tak 3200 :-D

reklama
Robaczek ja jestem po CC i u mnie w szpitalu kobiety rodzą po cc z oksytocyną...nie wiem od czego to zależy, ale moja koleżanka po cc tez rodziła naturalnie z oksytocyną.
reniuszek: my jedziemy jutro do naszej ulubionej restauracji na obiadokolację ;-) i już nie mogę się doczekać, bo jedzenie tam jest bossskie :)
wiercipiętka: odnośnie wagi to moja pierwsza córa ważyła 3800 a biorąc pod uwagą fakt, że kolejne dzieci rodzą się większe to już mam pietra......

Do góry