reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pogaduchy szalonych kwietniówek 2012

Witajcie,

mielismy wczoraj super dzień. Najpierw zjeździliśmy pół Gdańska żeby znaleźć w lidlu kurtkę dla Antka , bo w Sopocie nie było 104 rozmiaru , potem ikea, cmentarz
wink2.gif
Ostatecznie wylądowaliśmy na wystawie malarstwa Jacka i Rafała Malczewskich a potem M spełnił moje największe marzenie- obiad w barze mlecznym
laugh.gif
nigdy nie byłam / jadłam w takim miejscu a teraz mam już "zaliczone"
wink2.gif

Byliśmy też pierwszy raz w decathlonie , bo powoli się przymierzamy do kupienia dla małego rowerka biegowego= wiosna tuż tuż
yes2.gif

Antek miał całą gwardię opieki i nawet nie zauważył , że nas nie było. Teraz jest w przedszkolu a ja mam chwilę wolnego
wink2.gif

edytka... zamknij się na ten miesiąc w domu jak Viktoria Becham ze sztabem dietetyków, 8 opiekunek, sztab instruktorów fitness, styliści i będziesz normalnie barbie :-);-)... olac te kilogramy, laski jak ruszymy z wózkami w wakacje na spacerki to tylko się zakurzy a kilogramy zlecą nie wiadomo kiedy:tak:
nie moze być inaczej;-)

Kivinko trzymam kciuki żeby przeszło!!
Robaczek mnie jak na razie jeszcze te mrozy cieszą;-)choć u nas ledwo -12 było rano;-)
illlonka też chce rogalika;-)
kasia jak brzuszek?

reklama
witajcie ja się dzisiaj rozglądam za wózkiem i całą resztą na necie ,może wypatrzę coś ciekawego bo juz najwyższa pora :tak:ja posiadam tylko teściową nie wpada prawie wcale z wizytą ,mąż pojechał wróci nie wiadomo kiedy ,pozdrowionka

Chikity;-) Ja nadal chora i nie mam weny. Cały weekend przebąblowałam i ogólnie nuda jak ch....ra.

Skoro już wszystkie robimy kopiec kreta to muszę się przyznać, że martolinka mnie namówiła;-) i też w sb zrobiłam, a wczoraj to już miałam identyczne jedzenie jak sonisia- schabowe, ziemniaki i ten kopiec hehehehe

Nie mam dzisiaj jakoś humoru ani planu, ta choroba mnie wykończyła i siedzenie w domu zdołowało...Chciałam kupić w końcu kilka upatrzonych rzeczy dla Filutka, ale nawet koloru kocyka nie potrafię wybrać:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p

Kivi- Ty już masz skończone 33 tygodnie, więc zaczęłaś chyba dzisiaj 34:-D Nie chcę się tu mądrzyć, ale to dobra nowina dla Ciebie:-p:-p

No nic, miłego dzionka dziewuszki!

kivinko to olewaj tesciow jak przychodza, jak tesciowa czasami wpadnie to nawet z lozka nie racze wstac tylko tak sobie bezczelnie leze, ma synusia swojego to niech przy niej skacze, ja jestem w ciazy i jesli nikogo nie zapraszam to nie mam zamiaru sie gimnastykowac! a jak cos emek sie buntuje to zawsze mowie ze jego mamusia nie daje nam kasy i mnie strasznie nie lubi wiec nie mam powodow zeby byc mila, naprawde baba jest okropna bleee
lene mowisz ze dzidzia kivinko wazy ze 2,5 kilo, sama jestem ciekawa ile wazy, bo mamy obie termin na ten sam dzien a moja wazy 1730 gram, czyli do 2,5 kilo to jej daleko:p
gagnes
gratuluje zamkniecia semestru, to cudowne uczucie mmmm jakby czlowiek wojne wygral:)
ewela-grzyba u mnie juz na plusie 12 kilo, takze czuje sie słonicowo i nic na to nie poradze, z kazdym tygodniem teraz przybywa mi kilogram a niby powinno pol, no ale co ja poradze, obzeram sie jak glupek i tyle

martolinka - super, że wczorajszy dzionek udany :)
ewela - ja tez dzisiaj skromnie zupka, a jutro emek dostanie coś dobrego do jedzenia...niech się jeden dzień troszkę przegłodzi...
pauletta - moc pozytywnej energii posyłam :)
g_agnes - gratuluje zaliczonej sesji :) super, że masz to juz za sobą :)
lene - z tymi przytulaskami to róznie bywa..ja teoretycznie nie mam żadnych zakazów, ale mój emek troszkę się boi o Małą...wczesniej jak brzuszek był mniejszy to nie było problemu, ale teraz...
robaczek - trzymam kciuki za Matuszka i przespane noce bez butelki w trakcie :)
wiercipiętka - trzymam kciuki za udany zakup wózia:)

Hej dziewczyny!
kasiagaw - współczuję kłótni, trzymam kciuki żeby wszystko się ułożyło, pewnie wtedy też sen wróci, a co do fotek wstawię jak będzie po drugim malowaniu, bo jeszcze gdzieniegdzie są zacieki i jaśniejsze plamy
martolinka - no to intensywny dzień mieliście, obiadek w barze mlecznym, mniam, od razu studia mi się przypominają:)
gagnes - no to teraz zasłużony odpoczynek kochana, gratuluję!!!
ewela - widzę że u Ciebie wicie gniazda na całego:)
izka, andzik -podobnie jak ewela podziwiam Was, ja byłam w Holandii rok czasu i strasznie tęskniłam,ale to też dlatego że byłam tam sama, chłopak w PL i cała rodzinka, może łatwiej jak się już rodzinę tam założy i nie jest się samym jak palec. W każdym razie pamiętam jak się czekało na wyjazd na święta, już od listopada kompletowałam prezenty, żeby nie zwariować z tęsknoty...
wiercipiętka - też poszukuje wózka i ciągle się zastanawiam czy lepiej używany lepszej firmy czy nowy średniej, a Ty masz coś na oku?
pauletta, sonisia - dużo zdrówka życzę, nie dajcie się dziewczyny!
robaczek - powodzenia w odstawianiu Matiego od nocnej butli, do kwietnia zdąży się przyzwyczaić a Ty nie będziesz musiała do dwójki dzieci wstawać
lene - współczuję nocnych wycieczek, faktycznie ciężko się wyspać jak się co chwila wstaje
kivinko - uważaj na siebie a jak brzuszek będzie ciągle bolał to może faktycznie lepiej się skontaktować z ginem?

U mnie spokojny pon. zaraz będę firany skracać, potem obiad i szkoła rodzenia. Jeszcze na pocztę muszę skoczyć towar z allegro odesłać bo dostałam koszulę to karmienia żółtą:szok: zamiast niebieskiej i stanik z mniejszą miseczką a większym obwodem niż zamawiałam, na szczęście babka zwróci za towar i przesyłkę zwrotną:-)
Miłego dzionka kochane!

Ja tylko na moment, szukałam czegoś o twardnieniu brzucha i lekkich boleściach. I nie musiałam się zbytnio wysilić.
Kivinko - nasze dzidzie są podobne wiekiem, i mamy podobne dolegliwości, więc to chyba norma. Mimo wszystko uspokoiłaś mnie trochę.
Buziaki dziewuszki, nadrobię wieczorem :*

Witajcie :-)
Weekend na uczelni udany, jeszcze tydzień nauki bo 19-nastego ostatni egzamin i wtedy powróce do żywych..
Od soboty Ninka nam się męczy strasznie z ząbki, wszystko gryzie, słabo sypia, od wczoraj gorączka także staje na głowie generalnie by miała dobry humorek i mam nadzieję, że jeszcze kilka dni i inwazja zębowa odpuści ;-)
W czwartek mamy wizytę i tradycyjnie już nie mogę się doczekać :-D
A jutro idziemy na 19 na Grease do teatru muzycznego także czeka nas miły wieczór :tak: a z małą zostaną teściowie :-)
kivinko- oby skurcze odpuściły, do marca jeszcze mają troszkę czasu ;-) mnie wczoraj wieczorem złapały, ale spodziewałam się w sumie tego prędej czy później, bo ostatnio szalone tempo i jeszcze 10 godzin na uczelni zrobiło swoje, ale dziś jest juz ok i sądze,że szybko to się nie powtórzy.
A marcówek będzie już przybywać z dnia na dzień ;-) w końcu niektóre zaczynają już 37tydz :-)

Witam wszystkie przyszłe Mamy,
jestem absolwentką Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego i do pełnego zakończenia studiów brakuje mi tylko pracy magisterskiej. Serdecznie Was proszę o wypełnienie mojej ankiety na temat samoleczenia kobiet w ciąży. Ankieta jest anonimowa a zebrane dane posłużą mi jedynie w celach naukowych. Bardzo dziękuję za każdą ankietkę.
pozdrawiam serdecznie i życzę zdrówka dla Dzieciaczków

tu znajduje się ankieta
Samoleczenie kobiet w ciąży

reklama
Agata ale Wam zazdroszcze tego wypadu;-)polecam na przyszłosć musical "Spamalot"- niesamowite show;-) trzeba się spieszyć , bo podobno niedługo zamykają teatr i robia wielki remont

Do góry