reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pogaduchy szalonych kwietniówek 2012

reklama
kasia mam taki genialny program na swoim mac'u garage band i sa tam lekcje gry na instrumentach .... moze skorzystam ze swoja gitarka :)))

a z tym sie usmialam ! :

340878_325378427499918_164181236952972_838915_2068020680_o.jpg

Murka racja, zapomniałam o kwaśnym – sok pomarańczowy albo ogórki kiszone i zgaga murowana. Dobrze, że z glukozą wszystko OK.
Iza weselszy repertuar haha Olek słucha tego co ja, mało to wesołe bywa i często pewnie mu się nie podoba. Igorowi przed urodzeniem puszczałam Ayo i Macy Grey –pogodne, łagodne, rytmiczne – z nadzieją, że potem pomoże w usypianiu. Nic z tych rzeczy, okazało się, że akurat Amy Winehouse „Stronger than me” wpływało nasennie a wcześniej tego nie słuchałam.
Reniuszek Kasia koncert kwietniówek – to by było wydarzenie! Chętnie dołączę jako… słuchacz ;-)
Reniuszek tekst przedni LOL :-D

Dobry dzień mamuśki :-).
Słoneczko za oknem i od razu humorek się poprawia, no i jeszcze z jednego powodu jestem szczęśliwa moja dzidzia od paru dni ciągle "coś" wypina z brzuszka i mogę sobie ją czy jego delikatnie pogłaskać- wspaniałe uczucie;-).
reniuszek - tekst świetny :-D:-D:-D na zgagę rzeczywiście mleko jest bardzo dobre, mnie jeszcze pomaga herbata z miodem lipowym :eek: co dziwne bo przecież wszystko co słodkie potęguje zgagę...
kasiagaw- dziękuję;-), cieszę się , że już w domku masz ciepełko i nie musicie z mężusiem jak eskimoski siedzieć pod kocykiem. Widzę że będzie bardzo pracowicie od przyszłego tygodnia u Ciebie, ja już 2 dzień z rzędu będę prasować to co uprałam :angry: jak ja nie cierpię prasowania, wczoraj zrobiłam rewolucję w szafie żeby te wszystkie ciuszki upchać, mam nadzieję, że szybko mi przywiozą komódkę na dzieciowe ubranka bo zwariuję w tej ciasnocie. Na dziś zaplanowałam sobie, że zrobię czeskie knedliczki zobaczymy co mi wyjdzie:rolleyes2:.
_agata89- życzę dużo wytrwałości przy nauce i powodzenia na sesji, trzymam kciukasy;-)
wiercipiętko witam Cię
Ziewaczka- gratuluję pracy
Julianna*- to musiało być super uczucie ululać tak swoją pocieszkę, niesamowite ile radości potrafią sprawić takie maluszki :-)
Miłego dnia życzę wszystkim brzuszkom:-)

Kivinko
myślę że niepotrzebnie się martwisz na zapas, dzieci nawet po urodzeniu mają twardy sen i nie tak łatwo je obudzić a co dopiero takie maluszki w brzuchu, na pewno wszystko jest ok:tak:
Murka
fajnie że już jestes po glukozie i wynik ok

kasiagaw jak kocykowe przytulanki..? :D dobrze ze juz sytuacja opanowana!!

co do walentynkowych planów to tez mam nadzieje ze cos z tego wyniknie, ale muszę sobie jakis namiot sprawić żeby moj eMek nie widzial brzuszka na pierwszym planie :laugh2:

achh babeczki z konfitura wisniowa.. mniammmm! widziałam takie w paczce :D
ooo, zrobie takie następnym razem bo chce urządzić baby shower połączony z mini parapetowka jak sie juz przeprowadzimy :tak:
więc babeczki sprawdza sie wyśmienicie..!

obraz Ciebie przygrywającej Zosi na koscielnych organach wywołał u mnie atak śmiechu, którym zbudzilam emka :laugh2::laugh2::laugh2:
ładne preferencje sobie malutka upatrzyla po mamusi :tak:

kasiagaw, kivinko, zawiszka co do SR to
myśle ze kazdna z nas ma instynkt który nie zawiedzie jak maluszki przyjdą na świat :tak: a wszystkie porady to tylko teoria której i tak nie da sie w pełni zrealizować w praktyce (w końcu każdy dzieciaczek jest inny i co innego potrzebuje/lubi) więc damy sobie rade..!!! :tak:
na poslam na SR tylko po to żeby zobaczyć porodowke, żeby emka zmusić do poznania kilku zasad podczas porodu (co ma ze sobą zrobic i ze mi nikt krzywdy nie zrobi) no i bez tego jakoś nie moge sie zmusic do ćwiczeń w domu :D
w ogole ne wiedziałam ze moge tak ćwiczyć!
najważniejsze co wyciagnelam z wczorajszych zajęć to:
- ćwiczyć mięśnie kegla i zaciskanie posladkow (one bedą potrzebne żeby nie przec)
- napinac mięśnie brzucha przez wciąganie mocno powietrza (one bedą potrzebne żeby wyprzeć dziecko)
- oddychać tak, żeby ręka położona nad brzuchem sie unosila (czyli tak nabierać powietrza żeby przepona sie unosila)

i jeśli to będziecie robić w domku po kilka krótkich serii to wystarczy :)

martolinka kopiec ... mmmmmm!!!! nie wiem czasie postrzymam żeby o w końcu nie zrobic :D:D
ja jeszcze polewam banany sokiem z cytryny żeby trochę przełamać smak :tak:

a ciuszkow nigdy dość :D:D:D co tam faceci mieliby sie na tym znać, phi ;)

ziewaczka deserek w nagrodę to świetny pomysł.. ale o takich smakołykach pisalas ze szok..!
tez chce.........!

pauletta, kivinko niedługo to my będziemy pisać o kolejnych rozpakowanych u nas..! :szok: :O
w końcu kilka z nas ma termin na początek kwietnia więc juz od połowy marca można sie spodziewać pierwszych newsow !

agata wytrwałości i cierpliwości w sesji :* ale jesteś taka zdolnością ze na pewno wszystko będzie do przodu..! :tak:
jak z Tosia..? wszystko w normie? udało sie jakaś ładna fotkę ustrzelic?

wiercipietka z chłopca dziewczynka..? przeważnie jest na odwrót :p a ile lat maja córeczki?

kivinko każda z nas ma obawy, ale maluszki jeszcze nie reagują tak jak dorośli :) więc nie ma co sobie głowy zaprzątać :*
reakcje dopiero stają sie bezwarunkowe :tak:

moj mały tez nie reaguje jak mu na full puszczam muzykę w samochodzie czy jak śpiewam, ale łobuz mały ładnie śpi cała noc, a dziś eMek o 7 sie przytulil i położył rękę na jego stopkach i po chwili juz był kopniaczek..! !
więc go obudził :)
(w tych momentach to ja mam łzy w oczach ..)

aniaw witaj ponownie :)

murka dobrze ze sie uspokoilas po glukozie :tak:

ja biorę dziekanke na jeden semestr i potem jak wracam to jestem studentka wciąż IV roku, ale będę realizować przedmioty z V roku. dokładnie nie wiem jak to będzie w praniu wyglądało, bo 20 września mam sie zgłosić żeby rozposac moj plan nauki :)
u nas jest chyba podział na semestry i mamy do zrealizowania bloki i fakultety specjalizacyjne, które sami wybieramy na jaki sem chcemy itp.
ale będę o tym myśleć dopiero za pól roku :happy::happy:

izka ja ganiam bo muszę, najchętniej bym sobie odpoczela bo jak maluszek sie urodzi to kompletny armagedon :D
z jednej strony fajnie jakby twoj M był w tym okresie z wami, życzę żeby sie wszystko ułożyło po Waszej myśli :*

reniuszek no widzisz, mleczko super sprawa! ja ostatnio lubię pić na ciepło, ale samo (bo na miód mam juz awersje a o czosnku nawet nie myśle...) myśle ze tez dobrze działa na przeziębienie :tak:

do koncertu to ja nie sie przyłączyć z fletem (bez skojarzeń :D:D:D) grałam w gimnazjum i do dzisiaj co nieco pamietam :tak:

ja tez chce naklejke kocham Jezusa..!!!!!! usmialam sie z hawajskiego znaku pokoju :D

mamido wróć jak ogarniesz tematy :):)

zawiszka ja mam plan żeby tak wywiesić ciuszki żeby nie trzeba było ich pozniej pracować :tak:
ale mam ochotę na kluski śląskie z kiszone kapustą na obiad..!!! szok!
chyba muszę sobie w biedronce kupic .. :zawstydzona:

noo, nadrobiliam Was :):)

ja od godzinki sobie z kom do Was pisze, eMek pochrapuje, ale juz chyba czas na sniadanko, bo Bruno sie domaga czegoś pysznego :)

potem po mamę, do pracy, pozniej na budowę na chwile, zobaczyć kafelki do kuchni i zdecydować co z oświetleniem w pokojach ze skosami (chyba będziemy musieli sufity przerabiac bo pod skosami jest juz ciemnawo :/:/)
i wieczorem obiaaaadek !

miłego dnia kwietnioweczki i brzuszki..!!!

reklama
Witajcie :-),no tak czasem bywa zmiana z chłopca na dziewczynkę :-D,no coś mi się udało tyylko nie zostały niestety ,ale poszperam pokombinuje i może będzie ,ja mam dziś usg zobaczymy czy potwierdzą poprzednią opcje ,troszkę się martwię bo na ostatnim maleństwo miało powiększoną miedniczkę nerkową :-(...no szłyszę że nie tylko u mnie w brzuchu balety :-Dwięcej wiercipiętek

Do góry