reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Pogaduchy szalonych kwietniówek 2012

hej dziewczyny.

sonisia, agata powodzenia na egzaminach
kasiagaw bardzo Ci współczuje kochanie, musisz być dzielna.Życie nie zawsze jest sprawiedliwe:(
kivinko ja od zawsze mieszkam w bloku ale bedziemy sie w tym roku budować i mnie zawsze przerażała temp w takich domkach bo nad ranem zawsze zimno a ja jestem megaaa zmarźluch.
kurcze 32tydzień super!!! no i już 8 miesiąc!!
karina miłego dnia w pracy. Ja już dwa lata siedze w domu;/

Nie umiem tak z pamięci odpisywać;)
Dziś kolejny dzień szykowania pokoiku u taty dla naszej trójeczki. niestety musze wyjsc z domu w taki mróz do sądu i na zakupy.
rybka dzis na obiad z ziemniaczkami i surówką z kapusty kiszonej.

Podobno w tym okresie dobrze jeść dużo ryb i kwasów omega3 bo to pożywienie dla mózgu dzieciaczków

reklama
robaczek - my mieliśmy ten sam problem jak kupiliśmy nasze autko - pierwsza zima i akumulator padł na mieście, no i holowanko musiało być; kupiliśmy jakiś taki tańszy no i minęło trzy lata i jak przyszła jesień w tym roku to trzeba było zainwestować w nowy:crazy:ale przynajmniej teraz wsiadamy i odpalamy:-D
g_agnes - ja pracuję chyba już 5 lat i dla mnie to będzie teraz szok jak pójdę na macierzyński; w sumie to już teraz mam takie chwile załamania:no:ale ja jestem pracoholikiem, to dlatego;-)

izka gratki..! :* mam nadzieje ze maluszek nie będzie chciał wyjść szybciej :laugh2: :):)
ale przynajmniej teraz sie zorganizujesz i wszystko beziesz miała zrobione, nie jak wiekszosc z nas zabierze sie za generalne kompletowanie, mycie, pranie i sprzątanie pod koniec marca :D :D

ja na pewno nie szybciej ze wzgl na remont (nie chce przewozić dodatkowej ciężarówki z ciuszkami , przyborami, wózkami, mebelkami etc podczas przeprowadzki bo i tak będzie sajgon i syf) :rotfl2:

a poza tym słabo z kasa, bo za kilka dni muszę opłacić 4000 za semestr nauki :/:/:/:/:/:/
łatwiej było sobie szkole opłacać gdy nie było maluszka w kolejce :sad:
a wszystko jest takie drogie ze :szok: komplecik który sobie wybrałam to dopiero początek góry lodowej ..
http://poscieldlaniemowlat.eu/my-sweet-baby-korony-niebieskie-3cz.html

ja jestem nieraz "przerażona" jak ogladam na mtv "16 and pregnant" - jak one tymi kilku dniowymi maluszkami wywijaja, sadzaja na kolana i porzucają :D
a gołe stopki to podstawa, choć one same w emu laza :confused:

pauletta japonki na mróz.. hehe moze miała świeży manicure :D:D

mi sie zdążalo na jesieni złe japońskich od kosmetyczki wracać, ale trasa do i z samochodu ;)

paulusia kurujcie sie..! :*

kivinko współczuje nerwów z ta posciela :( ale na pewno będzie ślicznie jak juz ta kruszynka sie w niej pojawi :tak: :)

z waga to ja dopiero nic nie komentuje.. przytylam mniej wiecej tyle co ty, ale z duża wyższa waga wyjsciowa :baffled: masakra..!!!
po ciąży to glodowka, ducan i bieganie z wózkiem obowiązkowo :tak:

a jest teoria ze jak w mieszkaniu zimno, to organizm musi wiecej energii zuzyc żeby sie ogrzać i spala wiecej kalorii :D więc juz masz działanie odchudzajace! :smile:
zawsze jakis pozytyw :tak:

ja rownież jestem happy bo w nocy zimno to trzeba sie z eMkiem poprzytulac :D:D :zawstydzona:

agata rownież powodzenia w nauce :tak:

robaczek z autem jestes lepsza ode mnie..! jak mnie sie facet na kursie spytał "co pani zrobi jak będzie musiała pani zmienić opone" to ja mu mówię ze wyciągam komórkę, dzwonię do jednego wujkow albo taty i czekam na pomoc :D:D:D :laugh2:

g_agnes mmm ale pycha obiadek..! ja wycinam kwasy dha (ale odstawilam witaminy bo maluszek juz przoduje wagowo a nie dam rady wielkoluda urodzić :D:D)

reniuszek jak humorek..? mały przytula sie do Ciebie..? :)

lasencje ale ja jestem :happy::happy::happy:..!!!!! dzwoniła babka z rejestracji do speca Gina i dziś zwolnili sie miejsce na wizyte..!!!! przywitam sie dziś z moim brunem, będę go miała na dvd więc w kółko go będę podziwiać (mam nadzieje ze sie moj wstydnis w końcu ujawi na zdjęciach i nagraniu..!!!)
no i rozwiejemy wątpliwości co do jego stopek kochanych :tak:
taka jestem szczęśliwa, ze juz nauka poszła w las..!!!! :p
ale jak mam taki dobry dzien to na pewno zalicze i juz :tak:

szkoda tylko ze nie kto ze mną pójść na badanie ale trudno - będziemy ja i On :tak: moj gzubek kochany!

Ostatnia edycja:
sonisia super że Ci się trafiła niespodziewana wizytka:tak: powodzenia i oczywiście czekamy na fotki:tak:
kivinko dlatego ja unikam wagi jak ognia:-D ale w czwartek do gina to się pewnie zdziwię:-D
g_agnes podeślij kochana troszkę obiadku;-) ja tak się źle czuję że nie mam zupełnie ochoty na gotowanie:-(

Kasia wspolczuje sprawy z babcia, moja jeszcze jakos sie wlecze, doslownie wlecze, bo mam ogromne zwyrodnienia stawow, wczoraj poszla do szpitala na 2 tygodnie, chociaz strasznie nie chciala, bo mowi, ze mróz duzy i rury jej porozsadza itp, ale jakos dala sie namowic i poszla, serce coraz slabsze, ma 85 lat, slabo widzi, prawie nie slyszy, nie wiem co to dalej bedzie, bo sama mieszka i nie ma sie kto nia opiekowac...
agata89 powiedz z czego dokladnie ten egzamin, bo jak poczytalam o normach prawnych to az sie usmiechnelam ze studia mam juz za soba:D
Co do rozstepow to zadnego jeszcze nie zlokalizowalam, na udach czy biodrach to watpie ze cos wyskoczy, biust tez raczej duzo nie przytyl, za to brzuch wielki i swedzi i czasami piecze, to od 2 dni smaruje kremem na rozstepy, tak profilaktycznie, chociaz lekarz mi powidzial, ze skoro nikt w rodzinie rozstepow nie mial to i ja nie bede miala. Wczoraj odwiedzilam kolezanke ktora urodzila miesiac temu, smarowala sie od poczatku ciazy i ma pelno rozstepow, przytyla 25 kilo, zostalo jej 13, ale wcale nie wyglada grubo. Za to kruszynka taka sliczna ze szok, bylam 3 godziny i ani razu nie plakala, sama moze lezec w lozeczku, tylko je i spi, zlote dziecko, moje raczej takie nie bedzie:p Ugotowalam sobie kisielek mniaaaam. Koncze batale sadowa ktora zaczelam 5 lat temu, ostatnia sprawa bedzie pewnie za jakis miesiac, mam nadzieje ze nie urodze po drodze gdzies w lesie, nie usmiecha mi sie jechac 200 km na sprawe w 9 miesiacu ciazy, ale jak trzeba to trzeba, moze mala nie bedzie chciala wyjsc na swiat na podlaskiej ziemi:D

Wybaczcie że nie odpisuję każdej z osobna, ale kurna szlag mnie dzisiaj trafia. Od 2 godzin palę w piecu, i ni uja się nie pali! Takim płomienikiem co tam jest to mogę sobie ogrzać ewentualnie dłonie a nie mieszkanie! Nawet po chleb nie mogę iść bo zaraz mi zgaśnie i znowu będę musiała się męczyć! :wściekła/y::wściekła/y: Jak już mi przejdzie to postaram się więcej naskrobać :)

ziewaczka mała słodka - mam nadzieje ze moj gzubek będzie spokojny po rodzicach :tak: obydwoje z eMkiem przesypialismy całe noce, ja do tego nie umialam płakać więc w domku ciszaaaa ;)

ntmkw tylko spokój moze nas uratować :D narazie grzej lapki ! :)

ja po egzaminie, teraz krótki chile out w wannie, potem nauka i .. wizyta..! :happy: ale sie cieszę :):):):):):):):):)

magda gdansk masz jakieś wieści od agaty777 i maluszkow..?

reklama
ntmkw a nie masz przytkanego odpływu powietrza z pieca? Ja tak kiedyś miałam i mogłam se rozpalać 3 dni i i tak nic by z tego nie wyszło...

Do góry