reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Pogaduchy szalonych kwietniówek 2012

Ostatnia edycja:
reklama
Kasiagaw-bardzo mi przykro, wspolczuje kochana, trzymaj sie i wracaj do nas jak tylko bedziesz miala chec :-:)-:)-(
Kivinko-nie denerwuj sie jakas baba, faktycznie przymulona, kogo obchodzi co jej sie podoba, klient placi i wymaga...
Poranna-w krotkim rekawku przy -30 C to faktycznie sa niezle zahartowani, u nas normalnym widokiem sa gole nozki u dzieci, zima czy lato idzie mamusia w grubej kurtce i trzyma na rekach dziecko w bosych nogach :szok: Albo elegancka pani w pieknym plaszczu, torebeczka wyfiolkowana a na nogach japonki i bose nogi, w zime! Co kraj to obyczaj.
Sonisia, Agata-powodzenia w dalszych egzaminach, zaliczeniach.
Ja dzis dostalam zgloszenie do pracy, mial byc luty ale przesuneli na marzec :eek: no i bede sie musiala turlac z tym brzucholem w 9-tym miesiacu, no trudno. Zgloszenie fajne bo w bardzo dobrym szpitalu, na szczescie chyba nie dluzej niz 2 tygonie i dobrze platne ale kurcze myslalam ze w marcu to juz tylko o porodzie bede myslec. Dodatkowo babka napisala ze moze w lutym tez beda potrzebowali. Takiego speeda dostalam ze znow na zakupy poszlam-tym razem kupilam ochranaicz na lozeczko, taki fajny otulacz (?nie wiem jak to sie nazywa rozek czy otulacz?) "swaddle":
Summer Infant SwaddleMe Cotton - Sage (Large) - Summer Infant - Babies "R" Us
ochraniacz na przescieradlo pod glowke (jak dziecko uleje w lozeczku zeby nie trzeba bylo zmieniac przescieradla). Musze sie z wszystkim zamknac w lutym bo nie wiem czy pozniej dam rade. Upralam tez wszystkie czesci do fotelika samochodowego i wozka. Jutro po badaniu wymyje ramy. Jeszcze posciel i ciuszki poprac, poskladac lozeczko i przebierak, dokupic reszte rzeczy, wyszorowac wanienke. Ale nagle mnie energia na organizowanie wziela, czyzby syndrom wicia gniazda mi sie wlaczyl? :rofl2:
Dobranoc, ide spac, a wam milego dnia, ja jutro od rana na badanie, pewnie bede pisac na BB bo biore ze soba sprzet zeby sie nie nudzic.

Kasia- 3maj się Kochana! Teraz babci będzie już tylko dobrze.
Kivi- ja bym nie darowała tego łososia:wściekła/y:

Izka- mnie też zawsze ciekawił ten fenomen. Zima, śnieg i bose nogi. W zachodniej Europie to jest też normalne...Kiedyś zimą w Brukseli siedziałam sobie i czekałam na metro, a tam dziewczyna w krótkim rękawie i letniej spódnicy i sandałach, ale miała za to kamizelkę z futerka:-p A to był grudzień, mróz i po kostki śniegu:tak:

Witam:-)
Kasia trzymaj się kochana, moc buziaków dla was. Jak tylko będziesz na siłach to wracaj do nas
kivinko współczuję przeżyć z tą pościelą:shocked2:
sonisia powodzenia na egzaminie:tak:

U mnie lipa, mój S przyniósł jakąś zarazę i Nikola ma mega katar i ja się do niej podłączyłam i obie zdychamy:-(

Kasia - wyrazy współczucia i najszczersze kondolencje!
Dziewczyny - jak już pisałam, nie chcę tego odsyłać wszystkiego, bo zamawiałam też u niej przewijak, materacyk i całą resztę... Boję się, że nie zdążę tego na nowo skompletować...

Ja się wczoraj załamałam.. Staję wieczorem na wadze.... i co widzę?! 71 kg!!!!:szok: Boże, gdzie moje 55??? Normalnie nie wierzę. Zawsze mogłam jeść co chciałam i miałam stałą wagę, między 53 a 56... Jak 3 miesiące temu zobaczyłam , że zamiast pięćdziesiąt kilka ważę sześćdziesiąt kilka to już był szok, ale się nie załamałam, w końcu ciąża... A teraz?? Masakra!!:no:
Dziś dzień bez palenia w piecu.... a na termometrze na zewnątrz -26... No świetnie. Chyba w nocy pozamarzamy z Emkiem. Nawet kot z psem już pod kołdrę włażą..

A z dobrych wieści:
Zaczęliśmy 32 tydzień!!!!:-)

sonisia- trzymamy kciuki :tak:
kasia- wyrazy współczucia kochana, będziemy czekać na wieści od Ciebie z niecierpliwością, trzymajcie się dzielnie !
kivinko- oj to musicie się wszyscy razem jakoś zorganizować i grzać :tak: i gratulacje, 32 tydz to już jest coś, a od jutra już mamy luty i coraz bliżej :szok: a co do wagi to ja się przekonam w czwartek czy dalej zaczynam przybierać w strasznym tempie 2,5 kg na 2 tyg czy może będzie lepiej..
izka- to faktycznie dostałaś powera :-D ponownie napiszę iż zazdroszczę zakupów :tak:

U nas nocka niespokojna ,ale jakoś żyjemy ;-) teraz się bawimy, a później ok 11 ma być moja siostra,a ja pojadę do biblioteki na uczelnie i wróce ok 14 by uśpić małą i wtedy dalsza nauka i konstruowanie obiadku, a ok 17 wraca G więc szybko minie :tak:

agata – o czy Ty w ogóle mówisz?? Abstrakcyjność normy prawnej....masakra...powodzenia w nauce i na egzaminie ;)
sonisia – powodzenia na egzaminie...:)
kasia – bardzo współczuję...trzymajcie się dzielnie
izka – no niezłego speeda dostałaśJ powodzenia na badaniach ;)
paulusia – dużo zdrówka:-D
kivinko – trochę kicha z tym ogrzewaniem...wykorzystaj teraz zwierzaki, niech Ci grzeją nóżki;)

Ja się chyba dzisiaj nie ruszam z domu. Nie mam pojęcia ile jest na zewnątrz, bo nasz elektroniczny termometr zwariował, ale jakoś nie mam ochoty się przekonać...Także kolejny dzień pracy i leniuchowania:-D
Miłego dnia wszystkim:)

reklama
hej

u nas zimna ciąg dalszy, dobrze ze tylko na zewnątrz;-)
po wczorajszym pobieraniu krwi mam siniaka 4x2cm:eek:

Kasia
bardzo mi przykro.... trzymaj się dzielnie
[*]
KArina Sonisia
my to auto kupiliśmy w kwietniu, ma już swoje lata, ale ile ma akumulator to nie wiem, poza tym ja jeżdżę nim rzadko, teraz to co kilka dni gdzieś jadę więc to się pewnie przyczyniło do tego ze odmówił posłuszeństwa, jeszcze w niedzielę wieczorem mąż go odpalał ale to nie pomogło i wczoraj go rozładowałam:sorry: facet by sobie naładował akumulator a ja to niekumata w tych sprawach jestem, jedynie koło umiem zmienić;-)
Karina
dobrze że udało się załatwić wcześniejszy prezent na chrzciny, nie wyobrażam sobie bez wózka być 3 miesiące, zwłaszcza w wiosennym czasie, jeszcze w zimie to na początku pół biedy ale nie w kwietniu
Kivinko
kurcze co za baba!!! to nie jej ma się podobać towar tylko Tobie!
MamiDo
ja zimy nie chciałam;-) nie pomyślałam o kwietniku z auta, dzięki za pomysł;-)po tym tygodniu to chyba do tego tylko się przyda
Izka
ale jak bose nogi na mrozie??:szok:
Paulusia
zdrówka dla Was!
Kivinko
co ja bym dała żeby miec teraz 71kg:zawstydzona/y::zawstydzona/y:

Do góry