exquise u lala, podziwiam za organizacje
ja ledwo ogarniam te wątek
martolinka fajne zestawienie tych imion..! ale nigdzie nie widziałam bruna
kasiagawkochanie wiesz ze musisz byc dzielna..
ale to tak "latwo" powiedziec bedac z daleka..
duzo pozytywnych mysli dla Twojej kochanej Babuni..!!!
kivinko no to tylko 3mam kciuki żeby zzo nie było potrzebne, bo najważniejsze jest bezpieczeństwo maluszka
a wszystkie damy rade..!
murka zazdroszcze wyjazdu
a opiniami sie nie przejmuj - ile ludzi tyle opini
i super cena za to łóżeczko..!!!!
iloonka to tyle godzin przed słabiej można zjeść ostatni posiłek ?!
ja właśnie zjadłem trafiał a na deser pieczone jabłko z lodem :/
i nic pić nie można?! jeeejku
robaczek no mam nadzieje ze dam jutro rade
śląskie za bardzo mi sie to podoba
wolałabym nie
karina no u nas tez w szpitalu są podobno rożne ułatwiające gadżety ale to dla mnie KOSMOS..!
ale znieczulenie chce !!!
ziewaczka ooo to za to ze chodzisz do ginka prywatnie to aż 2000 zł taniej ? no to sie opłaca
ntmkw noooo ! mówiliśmy ze będzie wszystko w porządku
w końcu co sprzęt to sprzęt
a każda z nas inaczej przezywajcradzi sobie z różnymi wątpliwościami, więc nie ma sobie co wyrzutów robić
być przeczytała jakie głupoty ja wypisywalam jak sie dowiedziałam ze nie będę miała córki .. :zawstydzona: glupek był ze mnie straszny
julianna agata myśle ze każda z nas ma swoje zdanie na temat zzo i wie co wg niej będzie dla niej najlepsze. ja często słyszałam o przypadkach gdzie porody były ciężkie, kobiety cierpiała i nie dostawała zzo i potem była zbyt wyczerpana i kończyło sie cc.
więc jest różnie.
moja siostra 2 razy rodziła z zzo na zadanie a trzeci raz bez (jak pisala
agata jak byly te afery o placeniu za znieczulenie) i mówi ze była to dla niej trauma. każdy poród trwał u niej po ok 18 godzin i ledwo dała rade, choć była juz "zaprawiona w boju".
ewela no to z szymona kwal chłopa..!
super!
a z karpatka lepiej poczekać aż będzie duuuzo miejsca w brzuchu.!
ziewaczka dzięki za stronę ale chyba to by nas trochę przerosło finansowo
moze poszukać tej stronie od
mamido z motywem na ścianę
bo łóżeczko juz mam od siostry - ciemne drewno, w sumie te będzie pasowało do pokoiku bo łatwiej będzie nam dokupić mebelki w tym kolorze
darucha nie dopuszczaj nawet mysli o wypuszczeniu chłopców szybciej
zaciskaj nozki..!!!
dobrze ze masz siostrę do pomocy!
ale wszystkie zlapalysmy "rajze fiber"
co do szpitala to tak faktycznie moze sie zdążyć, dlatego ja chodzę prywatnie do ordynatora w wejherowie właśnie żeby zminimalizować takie ryzyko
no i liczę na ładniejsze podejście
u siostry sie sprawdziło, choć ogólnie szpital jest super. teraz robią tam kolejne remonty
i położne są bardzo pomocne przy karmieniu i w ogole - kładą na na to naprawdę duży nacisk i pomagają
ale chaotycznie to napisałam
reniuszek no nie żartuj z Malsymiliankiem! moj od początku ciąży był po prawe stronie, a od jakiegoś czasu nozki ma w mojej lewej pachwinie
czuje go tez koło pepka na lewo, ale czasem tez cos po prawej (chyba jest w poprzek, ale to wie dowiem na wizycie
)
a ty rozrozniasz co akurat Maksio robi ?!
g_agnes takimi głupimi komentarzami sie nie przejmuj!
agata hehe to weź sobie namiot..!
tak mi sie jakoś skojarzylo z osobami koczujacymi pod sklepami na wyprzedaże nie wiem czemu
:briggin2:
a ja mam jakis zły humorek, eMek pomrukuje i mnie wkurza, najlepiej pójdę juz spać.
nie mam wybranej tapety ani nic z remontem, bo mam aferę z firma która docinala mi gres na zamówienie (obudowa kominka przycinana co do milimetra na styk, bo miała być bez fugowo) i jeszcze nam sie spiepszyl kawałek który był juz przyklejony i echhhhhhhhh... wszystko sie obsowa w czasie :/:/:/:/:/;/
a jak dokupie kolejna płytę (nie wspominając juz o kosztach) to mogę nie trafić juz tego samego wypalu i moze miec inny odcien. no comments.
mam nadzieje ze zasne jak normalny człowiek bo jutro będę dopiero zombie po tej glukozie. brr.
spokojnej nocy brzuchatki..!!!