reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pogaduchy szalonych kwietniówek 2012

reklama
Kivinko jestem pewna, że futrzakowi będzie w nowej rodzince dobrze :tak: miałam takie same obawy jak oddawałam kociaka, którego miałam "na przechowanie", ale w rezultacie wszystko okazało się być dobrze! Trzymam kciuki!

Witajcie :-)
Piątkowy egzamin poszedł ok, za tydzień wyniki więc się okaże. Wczoraj wszystkie punkty z planu dnia zrealizowane, a dziś czeka nas wyprawa do prababci Ninki, będą tam też teściowie na obiadek (kaczuszka z jabłkami, już mi ślinka cieknie :-D) a później muszę się skupić, bo od 15-nastej będę miała do rozwiązania zadania z socjologii na e-learningu i muszę wysłać rozwiązanie w ciągu 24h, a wiadomo, że jutro jak będę sama z Ninką to nic z tego :no:
kivinko- kochana pamiętaj, że psinka nigdy o Tobie nie zapomni i będzie wdzięczna za taką pomoc i miłość, a w nowym domku też na pewno będzie szczęśliwa :tak:
robaczek- ja też przeczytałam "jednym tchem" Język niemowląt, ale z zastosowaniem w praktyce tych wszystkich rad było ciężko, takie jakieś chłodne, angielskie wychowanie jak dla mnie ;-)
karina- dobre oko miał pan sprzedawca ;-) oj mandarynki też bym mogła wcinać i na II gie śniadanie i na podwieczorek :-Dexquise- to super zakup! a pomysł z jakimś malowidłem super! że też ja nie mam zdolności do takich rzeczy...

hej

niemożliwe że od wczorajszego popołudnia tylko kilka postów:szok: to rzecz niespotykana na kwietniówkach;-)
u nas jest piękna zima, nareszcie Mateuszek zadowolony:-)

Witajcie,
ku mojemu zaskoczeniu udało się ogarnąć pokój dla dzieci. Zostało przywiercenie półek,lampki i poukładanie książeczek, ale to już jutro , bo nie chcemy sąsiadów frustrować w niedzielę. Wystarczy , że 3 mieszkania dalej kują podłogę:baffled:na szczęście wyjeżdzamy dziś do babci na obiad a potem do dziadka :tak:
Antek ma się już dużo lepiej. W nocy nastąpiła ogromna poprawa , bo wczoraj charczał jak stary gruźlik.

Miałam okazję wczoraj poznać agatę , paulettę i sonisię:tak:każda inna , brzuszki różne, ale było baaardzo miło. Liczę na jeszcze jakieś spotkanie przed porodem a po nim ... jakieś winko , czy coś mocniejszego:-D

właśnie, właśnie! to niesprawiedliwe bo jak nie miałam czasu to produkcja postów była zdumiewająca, a jak exquise chciała czynnie się udzielać to cisza w eterze :-D

dziś jadę na małe zakupy dla małego, czuję jakąś presję czasu jeśli chodzi o kompletowanie wyprawki..

Martolinka kurcze, zazdroszcze! brakuje mi kontaktu z mamami!

kivinko misiek juz w nowym domu? jak sie czujesz? :*
najważniejsze ze będzie miał cudowny dom i ludzi którzy go bedą kochać :tak:

izka nasunela mi pomysł na wypełnienie czasu dla wszystkich "nudzacych sie" - ja bardzo lubialam grać w the sims i byl to prawdziwy zjadacz czasu :D
i moglabys wirtualnie kupować, urządzać, pracować i wychowywać malucha :p

exquise pomysł super żebyś sama udekorowala pokój dla maluszka..! :tak:
ja chciałam pokoik zrobic w stylu Małego Księcia, ale w necie pustki na jakiekolwiek gadżety z tym motywem a juz naklejanki/szablonu to nic :(
więc nie wiem jak urządzeń pokoik, bo z jednej zależy mi żeby był "stymulujacy" rozwój małego ale bez przesady :)

izka ja tez chciałabym mezulka dziś rowniez zaginięcia do sprzątania ale narazie tylko chrapie i przewraca sie z boku na bok :D

zawiszka gratulacje..! 3mam kciuki żeby sie wszystkie egzaminy udały :tak:
a jak zakupy?! :):)

lene kuurcze ile kasy musiałam wybulic za nic :szok: u mnie na uczelni dziekanka okazała sie być bezpłatna jeśli złoży sie podanie przed terminem zapłaty na kolejny sem. o dziwo ;)
a wzięłas dziekanke..?

ja tez o niej myslalam, ale stracilabym wtedy stypendium :sad: a każda kasa potrzebna jak mamy sie wyprowadzić i ja pójdę na macierzyński.

g_agnes jak brzuszek dzisiaj? :)

ja jestem w połowie 4-go roku dopiero :/

reniuszek maksymilianek maj naj naj ważniejszy! :tak: wysyłaj papiery i juz :)

ewela_grzyba powiem ci ze z tym basenem to było fajnie, ale jak dziwnie..! uzywalam innych mięśni, brzuszek sie rozciagal, uroslam chyba o kilka cm (bo tak jakoś lekko w dół sie zginalam przez brzusio) a w wodzie zupełnie inaczej..!
miałam obawy ze mnie zaraz ktoś kopnie przez przypadek w brzusio, więc przez polowe czasu na eMku wisiałam :D

ale muszę pomyśleć o jakis zajęciach dla brzuszkow na basnie :)

potem nadrobilismy z rodzinka stracone kcal nalesnikami w manekinie na nalesnikach (mniam..!!!!) i do łóżka :)

no i z rewelacji dnia wczorajszeo - udało mi sie na chwile wpaść na spotkanie bb brzuszkowcow i było bardzo fajnie :tak: strasznie fajnie było zobaczyć dziewczyny na "żywo" a nie poprzez niki i posty :)
a antos zdobył moje serce w 100%! słodziak !!!

mam nadzieje ze uda sie nam. kiedyś zorganizować spotkanie dla wszystkich! :rotfl2:

muszę iść zrobic eMkowi sniadanko (tym samym wyciągnąć go z wyślą ;) potem ogarnąć trochę mieszkanko i do drugiej babci na mała "kawke" a wieczór na kanapie :tak:

miłego dnia i buziaki w brzucholki..! :*

Hej dziewczynki ja tylko na chwile z malym pytankiem czy moze na tym etapie ciazy sie zdarzyc ze nie czuje sie maluszka caly dzien no moze doslownie kilka ultra lekkich pukniec bo ja tak mialam wczoraj i dzis od rana podobnie dopiero jak sie powylam to cos troche puknelo podpowiedzcie co mam robic wizyta u poloznej we wtorek dopiero wiec nie wiem moze pojade kupic ten aparat do sluchania serduszka i sama sprawdze????

Ostatnia edycja:
andzik - polecam Ci zjesc czekoladke slodka albo napic sie troszke kawki i polozyc sie wygodnie na godzinke :)
a na pewno wszystko jest okey - moze Malenstwo ma taki dzien spokojniejszy i tylko sie lekko wierci

reklama
Witajcie!
Misiu pojechał 2 godziny temu... Zapakowałam mu piłeczkę i napisałam "instrukcję obsługi" dla nowych właścicieli... Jak mąż z nim pojechał to ryczałam chyba z pół godziny, teraz znowu mi się zbiera... zajrzę do was później, bo jestem kompletnie nie do życia :-(

Do góry