reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pogaduchy szalonych kwietniówek 2012

reklama
kasiagaw ostatnio oglądam tą nową Julkę, co na tvn-ie leci - tylko ja przez neta.... ale każdy odcinek to tylko 20 minut, niestety. Lubię też House'a, Lost'ów, ale chętnie obejrzałabym coś lekkiego... jakieś 3-4 sezony maks, żeby się nie ciągło. Dziękuję za wsparcie, strasznie się cieszę, że tu z wami jestem, bo sama to bym chyba do końca ześwirowała...:tak:

kivinko no to tak medytacja skupia sie na oddechu :)

1. stworz sobie odpowiedni klimat : uchyl okno (koniecznie), zapal swieczke, zabierz z pola widzenia wszelkie przedmioty, rozloz sobie karimate, kos, koldre lub cos innego do siedzenia na podlodze

2. usiadz wygodnie - moze byc pozycja lotosu pelna, lub niepelna jak wolisz, z dlonmi otwartymi ku gorze ( wnetrze dloni rozluzowane i skierowane na wierzch ) :)

3.zamknij oczy

4.wykonaj serie 20 wolnych oddechow nosem wdychajac i nosem wypuszczajac powietrze - (wdech (5sek) wydech (6sek)) x20 - pracuj przepona

5.skroc oddechy o kilka sek i wykonaj ponownie serie 20 :) - technika oddechu taka sama jak wyzej :)

6. wykonaj serie 40 bardzo bardzo szybkich oddechow - jakbys miala zadyszke - technika oddechu wciaz ta sama

7. zrob 3 serie powtorzen po czym powroc do naturalnego rytmu oddechu i medytuj .......

8. bedziesz w delikatnym transie i Twoj organizm powinien byc hiperwentylowany- mozesz poczuc pisk w glowie, brak kontroli nad wlasnym cialem np opadajaca glowa itd - pozwol temu sie dziac tak samo jak mysli przechodzace przez Twoja glowe niech beda naturalne i nie "wchodz z nimi " w dyskusje :)

9. metyduj ok 40 min do godziny - jesli poczujesz koniec ..... :
uswiadom sobie lewa noge .... wczuj sie w nia, pozniej prawa... , pozniej obrecz miednicowa.... pozniej brzuch i dzidziusia - polacz sie z nim.... :) pozniej klatke piersiowa, pozniej lewa... prawa reke, na koncu glowe...... ( rob to bardzo powoli i skupiaj sie na kazdej czesci ciala z osobna)jak bedziesz gotowa otworz powoli oczy.... :) i spojrz na siebie do lusterka- efekt murowany ! :)

aaaa ... i przy medytacji dobrze bedzie jak sie czyms luznym przykryjesz np kocem - zdejmij wszystkie ozdoby krepujace ubrania, tak zeby Ci bylo luzno i wygodnie :) ale przykryj sie koniecznie, bo przy hiperwentylacji dochodzi do ochlodzenia organizmu:)

a i znalazlam mantre do tej medytacji pomaga w oddychaniu :) :
http://www.youtube.com/watch?v=4JnA6k9QldM

Ostatnia edycja:
brzmi swietnie! tylko problem bede miala z kwiatem lotosu, badz nawet z siadem tureckim - moje spojenie lonowe za bardzo boli :(

kivinko to usiadz tak, zeby bylo Tobie wygodnie - mozesz np nogi wyprostowac a plecy o cos oprzec :) - chodzi tylko o to, zebys nie czula skrepowania z zewnatrz i od wewnatrz :D podloz sobie poduche czy cos :)

Witajcie :-)
Dziś na 18-nastą kolejny egzamin więc powtarzam sobie materiał i mam nadzieję, że będzie ok :tak: i wtedy w weekend sobie odpocznę od tych wszystkich pomocy naukowych, bo jedziemy i do moich rodziców i do G babci, basenik , no i spotkanie więc minie szybciutko :-);-)
Dziewczyny spokojnie, reniuszek ma rację, nie ma co za bardzo pisać o przedwczesnych porodach itp bo przecież chodzi o to by dotrzymać do terminu i nie ma innej opcji ;-) na wrześniówkach elegancko dotrzymałyśmy i dopiero 1 sierpnia była pierwsza wypakowana mama i to bliźniakowa , także da się :-D:tak: i uwierzcie, że terminy będą w pobliżu, później będzie termin i sporo mamuś wtedy dopiero zacznie się denerwować ,że bobaski są uparte i nie chcą wyjść i nic nie pomoże ani sprzątanie ani inne tajemne magie :-D także mam nadzieję, że tak do marca/ ewentualnie końca lutego będziemy pisać jedynie o naszych brzuszkach i ostatnich przygotowaniach :tak:
kivinko- to Cie nieźle nastraszyła, ale uważaj na siebie, leż i odpoczywaj i będzie ok :tak:
porannakawa- to nasz niezłą brygadę :-D na nudę i monotonię narzekać nam nie będziesz, ja początek będę miała podobny, w sensie biegania za kilkozębną Ninką, ale już bez dalszych urozmaiceń :-D
ilonka- to super, że będziesz miała towarzystwo :tak:

A jeśli chodzi o przesądy i zabobony to moja mamcia i teściowa na szczęście nie mówią mi nic o nich, a nawet same od czasu do czasu coś kupią, albo upatrzą, wiadomo, że "denerwują " się ,że noszę Ninkę na rękach i biegam za nią non stop itp ale równie dobrze wiedzą, że inaczej być nie może i przecież wszystko jest ok więc nie ma co marudzić ;-)

dziewczyny wyprałam pierwszą partię ciuszków w loveli, ale dalej czuję zapach lumpeksu... myslicie, ze prac jeszcze raz?

reklama
kivinko pierz raz jeszcze w wysokiej (dozwolonej) temperaturze wysusz i porzadnie wyprasuj !
ACZKOLWIEK JA TOBIE ODRADZAM JAKICHKOLWIEK WYSILKOW NIECH TO ZROBI TWOJ MAZ ! A TY DO LOZKA KOCHANA! :)

Do góry