reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pogaduchy szalonych kwietniówek 2012

Zawiszka witaj po przerwie!

Ziewaczka nie bardzo potrafie to uzasadnic, ale wszedzie pisza ze musza byc nowe. Poza tym taki smoczek ma datę ważności, a skoro jest juz po jakimś dziecku to raczej jest juz stary. Do tego taka guma może się kruszyć, odkształcać... Ekspertem nie jestem, też dostałam używane butelki i smoczki kupię nowe
Exquise szkoda że ci becikowe przepadnie :crazy:

reklama
Ziewaczka Chodzi o materiał z jakiego jest zrobiony smoczek: po prostu traci swoje właściwości szybko i mogą się na nim rozwijać bakterie. Dodatkowo tak Julianna pisze: może się kruszyć i odkształcać. Moja ginekolog porównała to do szczoteczki do zębów: każdy powinien mieć swoją i co jakiś czas ją wymieniać :tak:

Julianna* przepadnie mi becikowe i dodatek z tytuły urodzenia dziecka. Dla mnie przepisy niedorzeczne, tym bardziej, że sobie mam najmniej do zarzucenia. Faktycznie, mogłam pójść do innego lekarza aby to zweryfikować, ale ten prowadził mnie przez całą chorobę i, o naiwności! ufałam mu.

ziewaczka ja podobnie jak julianna - wole kupic nowe smoczki, nie wiem jakoś nie jestem przekonana co do użytkowania smoczków po innym (nie moim) dziecku...ale jeżeli ty nie masz żadnych obiekcji...to uzywaj buzia

magda85-gdańsk bo jest przepis, że aby dostać dodatek i becikowe karta ciąży musi być założona przed 10tc. Moja była zdiagnozowana później z powodu błędnej diagnozy Lekarza-Idioty na którego trafiłam. :baffled:

robaczku to normalne...wszystkiemu winne hormony...ja też tak mam...albo się drę albo płaczę...

sonisia powodzenia na egzaminach...

MamiDo ja też dziś rano byłam zasypana...dosłownie z domu wyjść nie szło...

exquise a nie mógłby Ci lekarz wystawić zaświadczenia na lewo że byłaś pod jego opieką od 10tego tygodnia? Dziś widziałam u kuzynki taki druk...przecież zapytać możesz...

patiprzybylak witaj:) my już tu obkupione w większości także ruszaj na łowy dla Maleństwa...

murka przyjemności na basenie i obyś w końcu znalazła jakiś gabinet fizjo...

ziewaczka ja tak jak mówi julianna też bym smoczki wymieniła...nigdy nie wiadomo co inny dzidziolek może przenieść na smoczku...

karina wypoczywaj w takim razie a zastępstwo niech pracuje na Twoją chwałę...

Wyobraźcie sobie, że dziś do mojej Mamy zawitał kontroler ze Zusu, żeby sprawdzić, czy faktycznie jestem w ciąży i czy nie zmyślam. Z racji tego, że jestem tam zameldowana, a mieszkam u Męża muszę pisać teraz wyjaśnienia, że dziś byłam na badaniach i dołączyć kserokopię badań i napisać, że miejsce mojego zamieszkania różni się od zameldowania...i muszę to złożyć w zusie bo inaczej będzie problem z wypłatą macierzyńskiego...

Z Babcią niestety coraz gorzej...przestają działać nerki, serce...musi być unieruchomiona do łóżka...właśnie jest w trakcie dializy...o ile przeżyje transport...a ja już nie daje rady...kompletnie...

Murka - postawiłam na Raszei. Leżałam tam kiedyś na ginekologii, i byłam bardzo zadowolona. Czytając opinie w necie tylko utwierdziłam się w przekonaniu że to najlepszy szpital na jaki można u nas trafić. Jak już będę w 30 tygodniu mam zamiar odwiedzić porodówkę, zebrać informacje co ze sobą zabrać i takie tam bajery. W najgorszym wypadku, jakby nie było miejsc pojadę na Lutycką. Przed Polną będę się bronić rękami i nogami.

Exquise - ja to bym jednak pogadała z lekarzem.

magda nawet nie wyobrażasz sobie jak bardzo! Jeszcze dowiedziałam się w dość dramatycznych okolicznościach, bo wieziona z nocnej zmiany do szpitala przez pogotowie :baffled: ale na szczęście z Małym wszystko jest ok i rozwija się zdrowo ;-)

ntmkw oczywiście, że pogadam, tym bardziej, że moja ginekolog wie jaka była sytuacja, ale mam wątpliwości czy zaryzykuje na tyle aby mi wystawić takie zaświadczenie.

Ostatnia edycja:
reklama
Hej dziewczyny.
Mam nadzieje że mnie trochę pamiętacie...:) podczytywałam Was trochę ale jakoś nie miałam czasu i weny się udzielać ale teraz postaram się być bardziej systematyczna:) nie odpisze każdej z osobna bo nie jestem w stanie tego nadgonic:p
ntmkw- to się chyba spotkamy na Raszei, 4 dni różnicy między naszymi maluszkami:)

Do góry