reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pogaduchy szalonych kwietniówek 2012

Mój szanowny pies dziś pod naszą nieobecność się pogościł.... i zeżarł wszystkie pierniki z dolnej części choinki... :cool: :-D dziad jeden
Afi- gdyby nie zjadł to byś się mogła martwić, że psiakowi węch szwankuje-a tak znaczy, że pies zdrowy jest po prostu:-D;-)Święta są dla każdego;-)

reklama
Witam sie :)
Z gory uprzedzam ze bylam w stanie nadrobic tylko ostatnie 40stron :/ i to tez nie w szczegolach...
...

Jejku jak ja zazdroszczę ciepełka ;-)

echh dziewczyny :(

mam juz tak dosyc dosyc dosyc tego chol***ego remontu!
:szok:

Kurcze Sonisia nie zazdroszczę przygód z fachowcami, mam nadzieję, że na spokojnie znajdzie się jakieś rozwiązanie.

Wlasnie do nas przyjechalo nasze loze malzenskie i materac:DDDD :tak:

To w takim razie kolorowych snów tylko życzyć na nowym łózku

Afi - to psinka poczuła już magię świąt ;-)

madziarra jak tak fajnie sie ciebie czyta, ten klimat itp, aż poczułam ciepelko na sobie..!
pisz do nas koniecznie duzo duzo częściej..! :*
a maz jeszcze złapie kontakt z bejbisiem, ja sama miałam z tym do niedawna problemy to co do piero facet który nie czuje tego wszystkiego tak jak my :tak:

reniuszek super ze zrobilas ta nowasza listę i podsumowanie płci..!
a jednak dziewczynki są w przewadze ;)
co do naszego wyglądu w ciazy to no comments ale ty chyba powinnas o-p-r dostać ze narzekasz, chudzino jedna :* ale każdej z nas trudno pogodzić sie z tymi zmianami, ja o tym duzo wiem i przeryczalam cały dzien z powodu rozstepu który zrobił mi sie nad pupa pod tatazem :angry:
a babcia przyjechała i na dzien dobry usłyszałam jak przytylam :szok:
no nie ma co, w nosie z nimi.

darycha cos czuje ze ty jestes tak samo zafiksowana na swojego pieska jak moja przyjaciółka. on jest jej mężczyzna numer jeden :D
ale każdy jaki sie zjawia nie ma w porownaniu z nim najmniejszych szans :laugh2:
juz lubie ta mordke :) i aż mi sie humorek poprawia jak sobie wyobrażam Was wszystkich w jednym lozku z maluchami..!!!!! :happy:

agata jeeejku dziewczyno rewelacja z zaliczeniami..! i ze masz taki luz aż do stycznia! :tak:
ja sie za głowę złapie jak przyjdzie do reszty zaliczen :baffled:
no i skwerek Kościuszki jest przepiękny w tym roku, a najbardziej spodobała mi sie fontanna z lampek..!! piereeeeeeknie i aż czuć ten klimat świat :tak:
brakuje mi jeszcze tych domków drewnianych co stały tam kilka lat temu, pamietasz moze..?

martolinka kochanie jutro myślami jestesmy z Toba.

iloonka super ze banan nie schodzi Ci z twarzy..! malutka dała ci duuuzo pozytywnej energi, hm? :)
ale nie forsuj sie z tym sprzątaniem bo tyłek przetrzepiemy :D

afi fajnie ze częściej sie udzielasz :tak: :)
a kryzys dwolatka przerabialam u siostrzencow juz dwukrotnie i pomysl sobie ze teraz wlasnie uczą sie tego super waznego elementu swojego ja :tak: bo inaczej potem wszyscy by im na głowę weszli..! :)
(hehe teraz taka mądra jestem, zobacze jak sama cierpliwość ze swoim stracę :laugh2:)

a piesek tez sie cieszy ze świat..! :)

ziewaczka jeeejku ja tez chce juz materac i łóżko..!!!!! juz sie nie moge doczekać takiej ogromnej materaca 200x220 bo my z eMkiem obydwoje kolana pod brody i jak eMek sie w poprzek lozka wyłoży to mam ochote o szurnac i vice versa :D
a maluszek miedzy nami to juz w ogole armagedon!
daj znac jak sie spalo, moze jakies ciekawe sny..? :>

kasiagaw u lala, jaka lasencja..! :D bob to moja ukochana fryzura, niestety eMek tradycyjnie woli mnie w długich i sie katuje od ponad roku dwóch i je zapuszczam, blech.
a co do kopca to ja tez początki miałam z nim trudne a znczasem nabralam wprawy :D
ale dzis jakas migawke oglądałam 'wiem co jem' jakie to niby straszne świństwa w tych ciastach z proszku i kolorowych lukrach, które kupuje na kg do ozdabiania moich ukochanych babeczek..!
podobno jakis składnik dziala zle na dzieci ze sa nadpobudliwe, drażliwe itp ..
ale cos czuje ze i tak jak co roku skonczy sie na kupowaniu ciast w proszku :D juz mam niezły zapas :laugh2: i jakos mało zapału do zabawy w pieczenie na własna reke :p

moj Maly jak reniuszka w poprzek bruszka, glowa po prawej stronie na spojeniu lonowym w nóżki pod pepkiem na lewo :)

i aaaaa....!!! dzis dostałam pierwszego porządnego kopniaczka..! :szok: :happy: Maly od razu wyczuł pismo nosem :tak:
ja od tygodni reke przykładam i cisza, tylko laskotki, a dzis babcia na sekundke reke położyła i od razu taki kopniaczek ze nie dało sie z niczym innym pomylić..!! :):):)
i eMek jak wrócił z pracy to tez poczuł..! :happy: to dopiero super sprawa :tak:
teraz tez Go czuje mocno jak nigdy, to takie dziwne uczucie..! :)
moze sie w końcu odwrócił i juz nie jest pupka wypiety to go czuje tak mocno?

no i juz od dwóch dni mam siare z lewej piersi.. kurcze dziwne uczucie, mam to przez nic albo poznym wieczorem, takie mokre plamki na pizamie :eek: to nie za wczesnie jak na pierwsza ciążę..?

co do remontu o pojechalismy do tego fachowca do domu i pogadalismy, okazalo sie ze po prostu stchorzyl i nas przeprosił, Umówiliśmy sie jutro na budowie zobaczyc co jest do zrobienia poprawienia i mam dobre przeczucia.
chyba cos musiało sie stać u niego, bo kurcze aż sie wierzyć nie chce ze od lat znany, tyle mieszkań w rodzinie zrobił i było super a tu take cos..
napisze jutro wiecej jak sie dokładnie dowiem o co chodziło.

jutro mam dzien na nic fach od 6.30 rano, nie wiem jak sie zwleke :szok:

buziaki kwietnioweczki i brzuszki..! :* karalychy :D pod poduchy (madziarra Tobie nie dosłownie :D)

Ostatnia edycja:
Wittajcie porannie.

Ja wlasnie wrocilam po glukozie i pierwszym pobraniu krwi. Za ponad godzinke Marcin zawiezie mnie na kolejne pobranie. Bleeeech ochydztwo. Myslalam ze nie przejdzie mi to przez usta. Polozylam sie wlasnie bo taaaaaaak mi sie spac chce a ze Pani w laboratorium nie kazala chodzuc to leze bykiem. Dam znac pozniej co i jak.

Milego dnia wszystkim. Buzka:*

Sonisia nasze lozko i materac 140x200, daloby rade jeszcze 160 ale juz by nie bylo jak przechodzic a atak to jest jeszcze cale 50 cm przejscia:D skrecalismy je 1,5 godziny, dzielnie wbijalam kolki, kleilam, wkrecalam sruby i jestem zadowolona:p materac ma dwie strony letnia i zimowa i musze powiedziec ze jest twardy ale wygodny i juz mniej mnie w nocy kregoslupo bolal, za to maz chrapal niesamowicie bo znow zatoki sobie przeziebil buuuu.
Dzis sie mam nadzieje dowiedziec o termin obrony, jade pogadac z promotorka, ktora ma wszystko w dupie odkad w poznym wieku zostala mama.:p

sonisia współczuję remontu, może jednak uda się Wam dogadać. Babcią się nie przejmuj, one czasem tak coś palną

kasiagaw ja różnie czuję kopniaki, jak mały był ułożony głową w dół to czułam powyżej pępka, teraz ma głowę u góry to poniżej pępka. Dziwne, że u niektórych lekarzy mozna po glukozie jechać do domu. Mi lekarka kazała siedzieć, bo powiedziała, że jak będę chodzi to ją spalę.

afiliacja pies zjadł pierniki to znaczy, że były pyszne, mój się tylko za dobre rzeczy zabiera :-D

kasiagaw glukoze bleee..! to jeszcze przede mna :)

ziewaczkano to dzielnie se spisalas :tak:!!
my zabudowalismy antresole i są mega skosy ale wielki materac sie zmieści i jak przesuniemy troszkę to jeszcze lozeczko dla Małego z boku sie wcisnie zamiast szafki nocnej :tak:
trzy lata spimy na rozkładanej kanapie, wiec juz sie nie moge doczekać..!

moj eMek chrapie jak spi na plecach, wiec go szuram w nocy zeby sie na bok przewrocil albo mu klasne nad uchem albo nos zatkam bo nie cierrrrrpie tego chrapania :D

gochson no to promotorka ładne podejście .. ale cos czuje ze tez bede miala wieksza olewke jak sie Maly urodzi :tak:

a ja zaraz mam meeting na budowie, ciekawa jestem co nam gostek powie.

Maly szaleje w brzuchu od rana, alienek kochany..! musze sie przyzwyczaić ! :tak:

buziaki w brzuszki i miłego dzionka..!

hej,
ja już od 8 na nogach :) byłam z moją psinką u wetka - na comiesięcznej kontroli.
Dziś juz nie mam tyle energii co wczoraj, ale nie jest źle. Trochę dokucza mi ból żołądka i w głowę zachodzę, co takiego zjadłam, że mogło mi zaszkodzić...
sonisia - bardzo się ciesze, że sprawa remontu się wyjaśniła :) trzymam kciuki za szybkie sfinalizowanie współpracy :) A Mały Książe w końcu troszkę Mamusię pokopał :) fajne uczucie...i człowiek wie, że ktoś sobie tam pomieszkuje :)
afi - pies bardzo dobrze się zachował - sama też bym kilka podjadla :) a pewnie zapaszek był dla psinki mega kuszący :) w wigilię o 24 pewnie powie ci, ze były przepyszne hehehe
buziolki

witajcie brzuchatkowe kobitki :-)

agata - gratki egzaminów! No to teraz masz prawie przez miesiąc pełen luz, możesz zapomnieć o uczelni :tak:
madziarra - wydaje mi się, że u facetów instynkt tacierzyński jest jednak mniejszy niż u nas mamusiek. Także nie martw się za mocno... Może jak poznacie płeć, to luby się przełamie ;-)
ziewaczka - no to teraz macie łoże full wypas! :tak: Ja też bym chciała coś zmienić bo jak na razie okopujemy narożnik, niby duży, ale niezbyt wygodny....
kasia - powiem Ci, że ja zawsze czuję ruchy poniżej pępka, czasami nawet bardzo nisko. Ale u mnie to chyba przez łożysko, które jest bardzo nisko. W każdym bądź razie kopniaka powyżej pępka nie miałam, mam nadzieję, że to nic złego... Jak dzieciaczki trochę podrosną to pewnie będą się rozpychać na maxa :-D
Nowa fryzurka, MMmmmm... Super!!! :-) Ja podobnie jak sonisia zapuszczam moje kudełki bo mąż lubi długie....:-p
reniuszek - nowa lista BOMBA! Złota kobieta z Ciebie :tak: No to teraz wiemy, że przewaga chłopców wcale nie taka duża, jak się nam wydawało...
afi - piesek wie co dobre :-D
sonisia - no to Książę zaczyna się gościć na swoich salonach :-D:-) Kopniaczki są SUPER!!! ;-)
A co do remontu, 3mam kciuki, żeby ów fachowiec wziął się do roboty i naprawił to, co zepsuł.

Dziewczyny, a ja się biorę za kopiec kreta :-D:-D:-D

reklama
hehe :-D dzięki dziewczyny! nie ma co - wybroniłyście psa :-D

Witam :) dziś ruszyć się nie mogę... jakiś leń mnie ogarnął :-p powinnam posprzątać... ale tak mi się nie chce... :-p z braku rozrywki chyba pójdę po nowe pierniki :-D:rofl2::-D

Sonisia, mi się wydaje, że siara jest normalna na tym etapie bez względu na to, czy to pierwsza, czy kolejna ciąża. Ale zawsze możesz dopytać lekarza :tak:

Do góry