reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pogaduchy szalonych kwietniówek 2012

iloonka &&& zacisniete..! :) achh ja juz za tydzien 15.12..! taki przedswiateczny prezent :tak:

ja tez musze wstawać czybsiej i jak wracam o 21/22 do domu to moja mam sie dziwi jak to juz nic dzis na necie nie poszukam..? albo zadzwoni z przyzwyczajenia o 23 a tu cisza :O

jeeny jaki ja dzis głupi sen miałam.. ze eMek mnie popchnal i brzuchem o cos uderzylam i miałam takie since :confused: .. afera na całego, płacz i krzyk ;)
aż mu budzik przestawilam na 10 min drzemki zeby sie w niego wtulic i zapomnieć o tych glupotach..!

moze sobie jakas analizę zafunduje hehe :D
teraz szybka mobilizacja i obrad Janie kuuuuchni ... tfu tfu..!!!

miłego dnia brzuszki!

reklama
kingaa1415 my zadko zamawiamy pizze, więc od czasu do czasu można. Często natomiast sami robimy pizze, a raczej mój mąż, bo on jest specjalistą w tej sprawie.

karina26 to widzę, że z ciebie specjalistka z rachunkowości- gratulacje

_agata89 pochwal się tymi smakowitymi pierniczkami

Rekinasia super choinka, taką chyba się ciężko ubiera bo się rusza

Dzień dobry :)

A w Krakowie fatalna pogoda, leje od wczorajszego wieczora...
ilooonka - ile ja bym dała żeby sobie do 8 pospać...codziennie o 6 rano pobudka i do pracy, a do tego jeszcze dzisiaj miałam tak fatalną noc, że nie wie czy się w sumie ze 4 godziny snu uzbierały:-(coraz gorzej mi się śpi; powodzenia na wizycie &&&& :-)
sonisia - powodzenia z remontem; mnie to będzie czekało za rok, jak już maluch będzie...to dopiero będzie hardcore ;-)a propos ciuszków dla chłopca, to wczoraj wracając z pracy widziałam koszulkę z fajnym tekstem - "Przystojny po tatusiu" :-D
julianna - to chyba Ty pisałaś o poduszce-rogalu; i jak się sprawdza??
reniuszek - powodzenia w nauce:-)jak ja się cieszę, że studia już dawno za mną :)
Gochson - no cóż, przydało się 5 lat studiów i ponad 4 lata pracy w księgowości;-)
Miłego dnia wszystkim brzuszkom :-)

Ostatnia edycja:
Heloł!

Tyle było o tych pierogach, że wywołałam je myślami i nie uwierzycie, ale na wczorajszych uro były jako przystawka:-D hehe
Do tego zeżarłam łososia, wypiłam sok wyciskany i szejka karmelowego- normalnie po tym wszystkim myślałam, że pęknę! A i tak w nocy, gdy się obudziłam to byłam głodna jakbym z 2 dni nie jadła:-D A poza tym to byłam tak zajarana, że wyszłam z domu, że nie chciałam wracać:-p

Widziałyście? Moja ulubienica z Top Model wygrała, aż się popłakałam ze wzruszenia:laugh2::laugh2:

No nic, idę sobie zapodać parówy, bo jestem znowu głodna. Ciao:-)

hej dziewczyny,
Wczoraj byłam na drugich zajęciach w szkole rodzenia. Niestety bez mężusia bo w delegacji i dopiero dzisiaj wraca.
Wczoraj nic w sumie ciekawego się nie dowiedziałam. Oprocz tego, ze na zgagę trzeba popijać letnie mleko małymi łyczkami.
na obrzęki najlepiej jest zastosować dietę bezsolną przez 1 dzień. i trzymać nogi w domu na wysokości bioder. Czy już mamy obrzęki mozemy same sprawdzić naciskając palcem na łydkę z przodu nogi jeśli jest wgłębienie jest to alarm żeby zacząć zapobiegać i dużo pić płynów;) bo na to też biorą do szpitala...
Co do żywienia: położna mówiła, ze nie można się objadac bez pamieci i tłumaczyć się ciążą. Bo oni przestrzegają przed tym tylko dla dobra przyszłej mamy i jej samopoczucia z samą sobą po porodzie.
Opowiadała o kobiecie, która nie mogła powstrzymać się od jedzenia słodyczy i jak to nazwała zwyczajnie się zapasła a dzidziuś był niedożywiony po porodzie(2700g) bo nie dostarczała mu odpowiednich składników tylko puste kalorie dla siebie. Ale z dtugiej strony nienależy wszystkiego sobie odmawiać TYLKO WSZYSTKO Z ROZSĄDKIEM. Bo wbrew pozorom nie tak łatwo jest wszystkim dojść do formy sprzed ciąży. I większość zostaje z dodatkowymi kg.

To tyle;) Przekazałam wszystko co było najciekawsze. Dostałyśmy" wyprawke" buteleczka, próbki kremów, 4pampersy:) karte ze zniżką na kosmetyki itp;)

Witajcie,
Antek w klubiku i o 13 go odbieram. Poryczałam sie jak go zostawiłam ,ale całe szczęście nie widział;-)

Sonisia chcieliście blat kamienny? mój M się m.in tym zajmuje i niestety takie ceny są jak chcesz wytrzymały materiał

Martolinka przy domu wyrósł, home made można powiedzieć :-D te klubikowo-przedszkolne rozstania są trudne i chyba my je gorzej przeżywamy niż maluszki, ale jak mus to mus, poza tym to bardzo stymuluje rozwój dziecka, Igi przed przedszkolem w ogóle nie chciał śpiewać a teraz tak się rozśpiewał, że codziennie nuci. Antek też skorzysta na kontakcie za dzieciakami, nowym otoczeniu etc.
Sonisia jakie ceny :szok: mogę ci polecić blaty z Ikea, wprawdzie obok kamienia nawet nie leżały, ale sprawdzają się świetnie :-D
Pauletta oglądałam finał of course, czułam się, jakbym oglądała próbę generalną: co chwila jakieś wpadki :tak: mi się podobała Aśka, ale odpadła w poprzednim odcinku, wg mnie całkiem bez sensu, bo Michalina się nie umywa do żadnej z finalistek, ot sympatyczna babka po trudach zmiany płci, ale žeby zaraz 'tap madl'? :-)
Ale miałaś ucztę - idę jeść śniadanie, narobiłaś mi smaka
Ilonka &&& za wizytę, żeby były same dobre wieści

darucha no pewnie, że uwzględniłam. Jak robiłam ostatnio zamówionko do sklepu, to wzięłam całe mnóstwo majtasów ciążowych i staników. Oczywiście wg własnych upodobań i zapotrzebowań:-D:-D

reniuszek &&& kciuki za owocną naukę;-)

Rekinasia ja też w końcu wciągnęłam wczoraj pizze. Mniami-jaka była dobra. Dziś zupełnie odmienne smaki, ale o tym później:tak: aaaa no i fajna ta Twoja choineczka. Ja miałam wczoraj ubierać swoją, ale niespodziewanie wpadła do mnie przyjaciółka i tak nam zeszło, że nie dość, że dziś nie poszłam na badanie to jeszcze choinkę będę dopiero dziś ubierać;-);-)

martolinka ja też muszę zarobić z Mężem ciasto na pierniki. Co roku robimy razem :tak:

sonisia powodzenia z kuchnią-ja nad swoją też pracowałam mega długo, ale się opłacało. Później wrzucę CI na cztery kąty jak chcesz kilka fotek-może zasięgniesz jakiś inspiracji i będzie Ci łatwiej. A ze ząbkami to współczuje-ja wybieram się w styczniu.:eek:

ilooonka dbaj o siebie. No i powodzenia na wizycie. Czekamy na newsy:) Ja tak jak sonisia-wizyta 15.12.

karina u mnie w wlkp też leje. Zimno ciemno szaro buro i wieje. Wrrr aż się z domu wychodzić nie chce.

Ja dziś jakoś tak na leniucha. Troszkę popracuję, ale generalnie wiele do zrobienia nie mam. Potrzebuję takiego dnia:tak::tak::tak: I na obiadek jakoś od rana zamarzyły mi się znoooowu racuchy z jabłkami i śmietaną. No to zrobię:-D:-D:-D

Miłego dnia Brzuchatki:)

Witam dziewczynki :) Ja dziś biore się za sprzatanie, moze do świąt się wyrobie :p Wczoraj kupiłam na allegro poduszke rogala :) nie mogłam się powstrzymać, ale paczke dostane dopiero po 15 grudnia bo sprzdawca ma do 11 urlop.

Miłego dnia :)

reklama
o jeeeny wy pizzowe potworki :)
widzę ze nie ja
jedna tak przyjemnie i zdrowo sie odżywiam :tak:

reniuszek nie ucz sie od rana, przerwa na bb dobrze mózg stymuluje..! :rolleyes:

Karina to juz teraz proponuje zając sie kochnia :tak::tak: bo jak sie okazało to przez nia wprowadze sie miesiąc pozniej :angry:
eeeeeeeehjhhhjhhh

pauletta to wyzerka na maxa :D
ale przestańcie juz o tych pierogach bo zwariuje..!!!
babcia dopiero w sobote przyjeżdża wiec ja zmolestuje pewnie na poczatku przyszłego tygodnia.. uch, juz nie moge sie doczekać takich gorących i swiezutkich oblanych maselkiem... o raju..!

g_agnes dzieki za relacje :* czekam na info o oddychaniu.. ale nie pisz za duzo o porodzie bo ja wypieram ta myśl.. jak sobie wyobrazilam jak szerokie są barki takiego maluszka to aż mnie zmrozilo. a jakbym film jakis obejrzala to chyba bym poród wstrzymała :D

martolinka np wlasnie nie kamienny :O a zwykły szit z foli ..! :szok: bo za cos porządnego to ok, ale bez przesady za takie byle co :/

a ja dokładnie wiem co chce tylko problem z tym ze to jak zwykle jest cos innego i jak zwykle nie da sie tego zrobic :angry: no i sama siebie mecze ze mi sie nie podobaja rzeczy które są w sklepach :(
normalnie koszmar, to samo było z przygotowaniami do slubu i tak sie cieszylam ze to juz za mna a ten remont to powtórka z rozrywki i to w 1 roku.. too much for me..! :eek:

kasiagaw no to rewelka :D ja zawsze sie wyklocam z szefem kuchni przy zmianach menu i dam sie pokroic a nie wykreslic mojego devilaille z karty, bo nigdzie mi sie smakuje, jakies rozmokle i twarde. i tak z 90 % karty .. hehe :D

myszka powodzenia ze sprzątaniem :tak:
tesciowka wysprzatala na błysk kibelek i lazienke to zeby nie zapuscic do świat :) ale jeszcze ciuchy letnie radna wynieść, burdelnik ogarnąć, okna, nasz pokoj.. o nie ! nie bede sie stresowac ::cool:

boli mnie miejsce po znieczuleniu, pokryzlam nieświadomie język i policzek i w ogole dentysta brr.. nie lubiem! :no:

a maluszek moj jak na złość dzisiaj sie nie rusza a mam chwile zeby sie w niego wsluchac, bo mama piedziesiaty szósty raz przeliczania ze stolarzem milimetry kuchni.. od dwóch godzin :szok:
ale sie nie odzywam bo jeszcze mnie ochrzani :D ze sie nie angażuje :eek: cii!

a to tylko górne szafki ;) .. PFF

Do góry