reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pogaduchy szalonych kwietniówek 2012

iloonka &&& zacisniete..! :) achh ja juz za tydzien 15.12..! taki przedswiateczny prezent :tak:

ja tez musze wstawać czybsiej i jak wracam o 21/22 do domu to moja mam sie dziwi jak to juz nic dzis na necie nie poszukam..? albo zadzwoni z przyzwyczajenia o 23 a tu cisza :O

jeeny jaki ja dzis głupi sen miałam.. ze eMek mnie popchnal i brzuchem o cos uderzylam i miałam takie since :confused: .. afera na całego, płacz i krzyk ;)
aż mu budzik przestawilam na 10 min drzemki zeby sie w niego wtulic i zapomnieć o tych glupotach..!

moze sobie jakas analizę zafunduje hehe :D
teraz szybka mobilizacja i obrad Janie kuuuuchni ... tfu tfu..!!!

miłego dnia brzuszki!

reklama
kingaa1415 my zadko zamawiamy pizze, więc od czasu do czasu można. Często natomiast sami robimy pizze, a raczej mój mąż, bo on jest specjalistą w tej sprawie.

karina26 to widzę, że z ciebie specjalistka z rachunkowości- gratulacje

_agata89 pochwal się tymi smakowitymi pierniczkami

Rekinasia super choinka, taką chyba się ciężko ubiera bo się rusza

Dzień dobry :)

A w Krakowie fatalna pogoda, leje od wczorajszego wieczora...
ilooonka - ile ja bym dała żeby sobie do 8 pospać...codziennie o 6 rano pobudka i do pracy, a do tego jeszcze dzisiaj miałam tak fatalną noc, że nie wie czy się w sumie ze 4 godziny snu uzbierały:-(coraz gorzej mi się śpi; powodzenia na wizycie &&&& :-)
sonisia - powodzenia z remontem; mnie to będzie czekało za rok, jak już maluch będzie...to dopiero będzie hardcore ;-)a propos ciuszków dla chłopca, to wczoraj wracając z pracy widziałam koszulkę z fajnym tekstem - "Przystojny po tatusiu" :-D
julianna - to chyba Ty pisałaś o poduszce-rogalu; i jak się sprawdza??
reniuszek - powodzenia w nauce:-)jak ja się cieszę, że studia już dawno za mną :)
Gochson - no cóż, przydało się 5 lat studiów i ponad 4 lata pracy w księgowości;-)
Miłego dnia wszystkim brzuszkom :-)

Ostatnia edycja:
Heloł!

Tyle było o tych pierogach, że wywołałam je myślami i nie uwierzycie, ale na wczorajszych uro były jako przystawka:-D hehe
Do tego zeżarłam łososia, wypiłam sok wyciskany i szejka karmelowego- normalnie po tym wszystkim myślałam, że pęknę! A i tak w nocy, gdy się obudziłam to byłam głodna jakbym z 2 dni nie jadła:-D A poza tym to byłam tak zajarana, że wyszłam z domu, że nie chciałam wracać:-p

Widziałyście? Moja ulubienica z Top Model wygrała, aż się popłakałam ze wzruszenia:laugh2::laugh2:

No nic, idę sobie zapodać parówy, bo jestem znowu głodna. Ciao:-)

hej dziewczyny,
Wczoraj byłam na drugich zajęciach w szkole rodzenia. Niestety bez mężusia bo w delegacji i dopiero dzisiaj wraca.
Wczoraj nic w sumie ciekawego się nie dowiedziałam. Oprocz tego, ze na zgagę trzeba popijać letnie mleko małymi łyczkami.
na obrzęki najlepiej jest zastosować dietę bezsolną przez 1 dzień. i trzymać nogi w domu na wysokości bioder. Czy już mamy obrzęki mozemy same sprawdzić naciskając palcem na łydkę z przodu nogi jeśli jest wgłębienie jest to alarm żeby zacząć zapobiegać i dużo pić płynów;) bo na to też biorą do szpitala...
Co do żywienia: położna mówiła, ze nie można się objadac bez pamieci i tłumaczyć się ciążą. Bo oni przestrzegają przed tym tylko dla dobra przyszłej mamy i jej samopoczucia z samą sobą po porodzie.
Opowiadała o kobiecie, która nie mogła powstrzymać się od jedzenia słodyczy i jak to nazwała zwyczajnie się zapasła a dzidziuś był niedożywiony po porodzie(2700g) bo nie dostarczała mu odpowiednich składników tylko puste kalorie dla siebie. Ale z dtugiej strony nienależy wszystkiego sobie odmawiać TYLKO WSZYSTKO Z ROZSĄDKIEM. Bo wbrew pozorom nie tak łatwo jest wszystkim dojść do formy sprzed ciąży. I większość zostaje z dodatkowymi kg.

To tyle;) Przekazałam wszystko co było najciekawsze. Dostałyśmy" wyprawke" buteleczka, próbki kremów, 4pampersy:) karte ze zniżką na kosmetyki itp;)

Witajcie,
Antek w klubiku i o 13 go odbieram. Poryczałam sie jak go zostawiłam ,ale całe szczęście nie widział;-)

Sonisia chcieliście blat kamienny? mój M się m.in tym zajmuje i niestety takie ceny są jak chcesz wytrzymały materiał

Martolinka przy domu wyrósł, home made można powiedzieć :-D te klubikowo-przedszkolne rozstania są trudne i chyba my je gorzej przeżywamy niż maluszki, ale jak mus to mus, poza tym to bardzo stymuluje rozwój dziecka, Igi przed przedszkolem w ogóle nie chciał śpiewać a teraz tak się rozśpiewał, że codziennie nuci. Antek też skorzysta na kontakcie za dzieciakami, nowym otoczeniu etc.
Sonisia jakie ceny :szok: mogę ci polecić blaty z Ikea, wprawdzie obok kamienia nawet nie leżały, ale sprawdzają się świetnie :-D
Pauletta oglądałam finał of course, czułam się, jakbym oglądała próbę generalną: co chwila jakieś wpadki :tak: mi się podobała Aśka, ale odpadła w poprzednim odcinku, wg mnie całkiem bez sensu, bo Michalina się nie umywa do żadnej z finalistek, ot sympatyczna babka po trudach zmiany płci, ale žeby zaraz 'tap madl'? :-)
Ale miałaś ucztę - idę jeść śniadanie, narobiłaś mi smaka
Ilonka &&& za wizytę, żeby były same dobre wieści

darucha no pewnie, że uwzględniłam. Jak robiłam ostatnio zamówionko do sklepu, to wzięłam całe mnóstwo majtasów ciążowych i staników. Oczywiście wg własnych upodobań i zapotrzebowań:-D:-D

reniuszek &&& kciuki za owocną naukę;-)

Rekinasia ja też w końcu wciągnęłam wczoraj pizze. Mniami-jaka była dobra. Dziś zupełnie odmienne smaki, ale o tym później:tak: aaaa no i fajna ta Twoja choineczka. Ja miałam wczoraj ubierać swoją, ale niespodziewanie wpadła do mnie przyjaciółka i tak nam zeszło, że nie dość, że dziś nie poszłam na badanie to jeszcze choinkę będę dopiero dziś ubierać;-);-)

martolinka ja też muszę zarobić z Mężem ciasto na pierniki. Co roku robimy razem :tak:

sonisia powodzenia z kuchnią-ja nad swoją też pracowałam mega długo, ale się opłacało. Później wrzucę CI na cztery kąty jak chcesz kilka fotek-może zasięgniesz jakiś inspiracji i będzie Ci łatwiej. A ze ząbkami to współczuje-ja wybieram się w styczniu.:eek:

ilooonka dbaj o siebie. No i powodzenia na wizycie. Czekamy na newsy:) Ja tak jak sonisia-wizyta 15.12.

karina u mnie w wlkp też leje. Zimno ciemno szaro buro i wieje. Wrrr aż się z domu wychodzić nie chce.

Ja dziś jakoś tak na leniucha. Troszkę popracuję, ale generalnie wiele do zrobienia nie mam. Potrzebuję takiego dnia:tak::tak::tak: I na obiadek jakoś od rana zamarzyły mi się znoooowu racuchy z jabłkami i śmietaną. No to zrobię:-D:-D:-D

Miłego dnia Brzuchatki:)

Witam dziewczynki :) Ja dziś biore się za sprzatanie, moze do świąt się wyrobie :p Wczoraj kupiłam na allegro poduszke rogala :) nie mogłam się powstrzymać, ale paczke dostane dopiero po 15 grudnia bo sprzdawca ma do 11 urlop.

Miłego dnia :)

reklama
o jeeeny wy pizzowe potworki :)
widzę ze nie ja
jedna tak przyjemnie i zdrowo sie odżywiam :tak:

reniuszek nie ucz sie od rana, przerwa na bb dobrze mózg stymuluje..! :rolleyes:

Karina to juz teraz proponuje zając sie kochnia :tak::tak: bo jak sie okazało to przez nia wprowadze sie miesiąc pozniej :angry:
eeeeeeeehjhhhjhhh

pauletta to wyzerka na maxa :D
ale przestańcie juz o tych pierogach bo zwariuje..!!!
babcia dopiero w sobote przyjeżdża wiec ja zmolestuje pewnie na poczatku przyszłego tygodnia.. uch, juz nie moge sie doczekać takich gorących i swiezutkich oblanych maselkiem... o raju..!

g_agnes dzieki za relacje :* czekam na info o oddychaniu.. ale nie pisz za duzo o porodzie bo ja wypieram ta myśl.. jak sobie wyobrazilam jak szerokie są barki takiego maluszka to aż mnie zmrozilo. a jakbym film jakis obejrzala to chyba bym poród wstrzymała :D

martolinka np wlasnie nie kamienny :O a zwykły szit z foli ..! :szok: bo za cos porządnego to ok, ale bez przesady za takie byle co :/

a ja dokładnie wiem co chce tylko problem z tym ze to jak zwykle jest cos innego i jak zwykle nie da sie tego zrobic :angry: no i sama siebie mecze ze mi sie nie podobaja rzeczy które są w sklepach :(
normalnie koszmar, to samo było z przygotowaniami do slubu i tak sie cieszylam ze to juz za mna a ten remont to powtórka z rozrywki i to w 1 roku.. too much for me..! :eek:

kasiagaw no to rewelka :D ja zawsze sie wyklocam z szefem kuchni przy zmianach menu i dam sie pokroic a nie wykreslic mojego devilaille z karty, bo nigdzie mi sie smakuje, jakies rozmokle i twarde. i tak z 90 % karty .. hehe :D

myszka powodzenia ze sprzątaniem :tak:
tesciowka wysprzatala na błysk kibelek i lazienke to zeby nie zapuscic do świat :) ale jeszcze ciuchy letnie radna wynieść, burdelnik ogarnąć, okna, nasz pokoj.. o nie ! nie bede sie stresowac ::cool:

boli mnie miejsce po znieczuleniu, pokryzlam nieświadomie język i policzek i w ogole dentysta brr.. nie lubiem! :no:

a maluszek moj jak na złość dzisiaj sie nie rusza a mam chwile zeby sie w niego wsluchac, bo mama piedziesiaty szósty raz przeliczania ze stolarzem milimetry kuchni.. od dwóch godzin :szok:
ale sie nie odzywam bo jeszcze mnie ochrzani :D ze sie nie angażuje :eek: cii!

a to tylko górne szafki ;) .. PFF

Do góry