reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Pogaduchy szalonych kwietniówek 2012

Serdecznie pozdrawiam wszystkie kwietniówki i dołączam do waszego grona

Termin : 04.04.2012 :)
witaj:tak:

uwarunkowania genetyczne to jedno ale elastyczność skóry i dbanie o nią to co innego bo np moja mama, ciocie i babcie kończyły z koszmarnymi rozstępami a u mnie było zupełnie inaczej
:)

nuluska ja dbałam o swoja skóre od samego poczatku, uzywałam oliwki i perfecta mama a mój brzuch i boczki wygladaja w tej chwili tak jak na zdjeciach. Robiłam je u mamy na dwowód kolezance , która twredziła , ze przesadzam :) nie wstydze sie ich , zaakceptowałam tez , ze jedyne co moze mi pomóc to laser za pare tysiecy

Załączniki

• 014.jpg
    014.jpg
    16,3 KB · Wyświetleń: 53
  • 013.jpg
    013.jpg
    19,4 KB · Wyświetleń: 55
reklama
Martolinka nie ma co narzekać, nie jest źle, kumpeli np. nie rozstąpił się brzuch za to całe cycki, najważniejsze żeby nasze dzieciaki były zdrowe i że nadal jesteśmy atrakcyjne dla naszych mężczyzn, a że sobie czasem ponarzekamy no taka nasza natura. Ja słyszałam że niektóre gwiazdy specjalnie każą sobie robić cc w 8 miesiącu (ok. 36 tyg.) żeby mieć "piękny" brzuch, bo najwięcej rozstępów robi się właśnie pod koniec ciąży, ale to juz lekka przesada.

inzagata u mnie dokładnie tak było . Zero rozstepów do 7 msca a potem juz jeden za drugim;-) ja nie mam problemu z samoakceptacja , mój mąz też mnie taką kocha więc to nie problem . Chociaz stroju dwuczesciowego nie noszę:tak:

Ja smarowałam brzuch do około 5 miesiąca, potem mi się nie chciało i zapominałam-moja mama mówiła, żebym się niczym nie martwiła, bo ona 3 dzieci urodziła i żadnych rozstępów nie ma, no i w moim przypadku się sprawdziło, nie mam rozstępów ani na brzuchu, ani na piersiach ani na nogach, a wierzcie mi, że mogło byc różnie, bo mam zaledwie 160 cm wzrostu i ważę 50 kg a urodziłam syna-61 cm i 4100g

A ja rozgryzłam tajemnice suwaczków :-D:-D:-D
Po naszych kwietniówkach grasują 4 rodzaje suwaczków. Powpisywałam swoje "ciążowe namiary" na każdy z czterech rodzajów z osobna dodam że w żadnym nie trzeba było wpisywać długości cyklu i każdy z nich pokazywał coś innego a więc nie żadne czary mary a każda ze stron z suwaczkami ma swoje przeliczniki :-D:-D:-D niby ameryki nie odkryłam ale jednak zawsze jakiś postęp :-p

Czyli dokładnie nie wiadomo która w którym tygodniu i dniu jest. Najlepiej wzorować się na wyniku z usg oczywiście jeżeli jest się tą szczęściarą i już się doczekało tej wspaniałej chwili.

A tak w ogóle powiedzcie mi dziewczyny jak pójdę tego 22 na usg czyli za 4 dni będzie już słychać serduszko? ponoć zaczyna bić od 21-22 dnia po zapłodnieniu ale czy faktycznie? licząc że owulacje miałam 27-28 lipca a przypuszczam że zapłodnienie było w pierwszego dnia płodnego choć głowy nie daję... kurcze tak bardzo chciała bym zobaczyć choć pęcherzyk ślicznie zagnieżdżony ale gdybym usłyszała i serduszko była bym spokojniejsza !

Syneczki2-oj kochana nie wiem wlasnie jak to jest z tym serduszkiem,wlasnie zaczyna bic od 21 dnia ale kiedy widac na usg to nie wiem,ja bylam w 7 tygodniu i bylo widac
a z tymi tygodniami to w dniu spodziewanej @ jest 4 tydzien 0 dni

reklama
Martolinka mam taki sam brzuszek jak i Ty. Do dnia porodu nie miałam tylko jednego roztepa a jak sie obudziłam sie po cc to właśnie tak wyglądał.

Do góry