Witam dziewczyny, ja na roztępy smarowałam oliwka i mam tylko jednego małego na dole brzucha praktycznie teraz niewidoczny, moja siostra smarowała specjalną maścią dość drogą a roztąpiło jej cały brzuch, tak więc niestety zależy to od elastyczności skóry i predyspozycji genetycznych, ja w pierwszej ciąży u gina byłam pierwszy raz w 7 tyg. i słychać było serduszko i widać śliczny zarodek, dlatego myślę że z pierwszą wizytą lepiej się wstrzymać właśnie do 6-7 tyg., ja na pierwszą idę dopiero 15 września ale to już lekka przesada, niestety gin. który ma prowadzić ciążę jest na urlopie i w przychodni nie zastałam go, ale na razie nic sie nie dzieje, a jak by coś się działo to pójdę wcześniej prywatnie
reklama
Martolinka ostatnią @ miałam 17 lipca,wiec całkiem możliwe że cos jest nie tak z suwaczkiem...
Ja przy pierwszej ciąży smarowałam się kremem Pharmaceris- jest dość drogi.Ale powiem szczerze,ze nie mam ani jednego rozstepu także nie wiem czy to zasługa tego specyfiku,czy genów. Moja mama wprawdzie była 3 razy w ciąży i tez nie ma nic,wiec może faktycznie geny...
Zobaczymy teraz,zaczełam smarować sie olejkiem nazzywa się Bio Oil,cos jak oliwka tylko nie zawiera substancji zapachowych,nie brudzi ubrań i mozna sie nim smarowac od poczatku ciąży.Tylko cena troche przeraża...
Ja przy pierwszej ciąży smarowałam się kremem Pharmaceris- jest dość drogi.Ale powiem szczerze,ze nie mam ani jednego rozstepu także nie wiem czy to zasługa tego specyfiku,czy genów. Moja mama wprawdzie była 3 razy w ciąży i tez nie ma nic,wiec może faktycznie geny...
Zobaczymy teraz,zaczełam smarować sie olejkiem nazzywa się Bio Oil,cos jak oliwka tylko nie zawiera substancji zapachowych,nie brudzi ubrań i mozna sie nim smarowac od poczatku ciąży.Tylko cena troche przeraża...
Julianna*
szczęśliwa :)
Jak to jest w czasie chorobowego przysługuje się 80% ?
Przysługuje 100% :-)
paulusia2209
Fanka BB :)
ja też ostatnią@ miałam 17 lipca a termin mi wypadł na 23, dziwne to jakieś no chyba że masz krótsze cykle? ja 28 dniMartolinka ostatnią @ miałam 17 lipca,wiec całkiem możliwe że cos jest nie tak z suwaczkiem...
K
kivinko
Gość
Serdecznie pozdrawiam wszystkie kwietniówki i dołączam do waszego grona
Termin : 04.04.2012
Termin : 04.04.2012
anussia201
Witaj kivinko :-)
super cieszę się razem z tobąJa też muszę się pochwalić, że w końcu udało się zobaczyć pęcherzyk ciązowy
to już zaciskam kciukiJuż jutro moja wizyta i usg
mam od samego początku, jak są silne to biorę nospęCzy wy też macie takie lekkie bóle jak na @ ?
daj znać co odpowiedziałWłasne pisałam po raz kolejny do moderatora z prośba o podpięcie.
ja w ciąży z synekiem używałam Ziajki, skończyłam z dosłownie 3 rozstępami o długości centymetra które pojawiły się w czasie porodu!Mam pytanie, czy macie jakiś sprawdzony balsam do ciała na rozstępy i takie sprawy? Bo nie chcę kupować w ciemno...
uwarunkowania genetyczne to jedno ale elastyczność skóry i dbanie o nią to co innego bo np moja mama, ciocie i babcie kończyły z koszmarnymi rozstępami a u mnie było zupełnie inaczej
ale uważajcie dziewczyny bo część kremów na rozstępy dla kobiet w ciązy jest od 4-go m-ca
nie masz 100% przy czym chyba przez pierwszy m-ąc płaci ci pracodawca a potem zusJak to jest w czasie chorobowego przysługuje się 80% ?
Moja koleżanka polecała mi w razie czego kropelki homeopatyczne vomitu sheel czy jakoś tak, jej pomogły; lekarz też jej proponował torecan w czopkach ale nie skorzystała bo kropelki zadziałałyPodobno są tabletki na mdłości w ciąży, któraś z was je brała może? Pomagają?
witaj wśród kwietniówekdołączam do waszego grona
anussia201
Fajnie być kwietniówką.Ja jestem z 7go kwietnia,mój E.z 19go,moja mama z 3go,mój siostrzeniec z 4go :-) tylko Nati coś się nie udało i pojawiła się w sierpniu
K
kivinko
Gość
nuluska masz termin na piątego kwietnia?
albo trzeciego? bo teraz sie pogubiłam
albo trzeciego? bo teraz sie pogubiłam
reklama
Syneczki od 2010 jest dopiero 20tyg mcierzyńskiego + 2 tyg dodatkowego a od 2012 ma być macierzyńskiego 22 tygodnie + 2 tyg dodtkowego wiec luzik i tacierzyński ma sie wydłużyć zaszalejemy....
Ja jestem na wychowawczym do 30 września i zamiast przedłużać zaniose L4 - ale szef się ucieszy i na L4 zawsze pansja wyższa bo inne sa składki zdrowotne!!
neferetete teraz jak nie boli brzuch to ZERO OBIAWÓW tfu tfu otstsnio troche mnie dopadła wieczoram 1 dnuiowa gorączka ale sadziłam że to obiawy ciążowe i stwierdziłam że gdybym tak z Gabrysia sie czuła to bym tak szybko na 2 dziecko sie nei zdecydowała !! wspołczuje wam bardzo:/
Nuluska ale tem vomitu shell jest na alkoholu i dla kobiet w ciązy nie za bardzo ale jak moja roczna córka brała to taka ilość % nie zaszkodzi!! jej pomogły!!
Ja jestem na wychowawczym do 30 września i zamiast przedłużać zaniose L4 - ale szef się ucieszy i na L4 zawsze pansja wyższa bo inne sa składki zdrowotne!!
neferetete teraz jak nie boli brzuch to ZERO OBIAWÓW tfu tfu otstsnio troche mnie dopadła wieczoram 1 dnuiowa gorączka ale sadziłam że to obiawy ciążowe i stwierdziłam że gdybym tak z Gabrysia sie czuła to bym tak szybko na 2 dziecko sie nei zdecydowała !! wspołczuje wam bardzo:/
Nuluska ale tem vomitu shell jest na alkoholu i dla kobiet w ciązy nie za bardzo ale jak moja roczna córka brała to taka ilość % nie zaszkodzi!! jej pomogły!!
Ostatnia edycja: