reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pogaduchy szalonych kwietniówek 2012

Moje koleżanki smarowały się Perfecta Mama i Mustellą. Żadna nie ma rozstępów ani po jednym kremie ani po drugim. Mustella jest dosyć droga, ale ma plus że można się smarować od początku ciąży a nie jak przy innych od 4 miesiąca ;-). Ale też wydaje mi się, że rozstępy dziedziczne i jak mają się pojawić to i tak będą i tak niestety.

Pozdrawiam ;-)

reklama
Ale fajnie że co niektóre mogły już usłyszeć serduszka swoich fasolek. Ja miałam mieć wizytę w poniedziałek ale przełożyli mi na czwartek dopiero, jeszcze tyle czasu:(:( Ale może już też serduszko usłyszę??
Myślę że jeszcze za wcześnie na serduszko, ja byłam też tak mniej wiecej co Ty i był tylko a może aż pęcherzyk :-)
Witam z rana dziewczynki ;-)

Już jutro moja wizyta i usg gdzie mam nadzieję podejrzymy pęcherzyk bo na serduszko jeszcze za wcześnie.

Slonce85 - moja ciąża tak jak twoja na potrzymaniu, jak tylko zrobiłam teścik. Też poroniłam w czerwcu w tym roku ;-(. Na zwolnienie też się wybiorę niedługo, ale pewnie po następnej wizycie jak usłyszę serduszko ;-).

Miłego dnia życzę
Ja pracuje po 12 godzin fizycznie, więc musiałam iść na zwolnienie. Oby nam wszystkim się udało Zobacz załącznik 382481
upup.gif

Uda się uda nie ma innej opcji ;-))

Slonce85 mnie w pracy natomiast wykańczają zapachy i opary. Pracuje w firmie która jest dystrybutorem mocnej chemii do sprzątania.

mam termin na 23 kwietnia niby, tak wychodzi z kalkulatora ale zobaczymy jak wyjdzie u gina:) Z Nikolą byłam jakoś koło 6-7 tydzień ale nie pamiętam czy serduszko już było słychać. A co rozstępów to ja mam i smarowałam się rózżymi wynalazkami i nic nie pomogło:( po mamie odziedziczyłam

No właśnie dziewczyny powiedzcie mi jak to jest z tym chorobowym. Studiuję prawo, jestem po niezmiernie fascynującym egzaminie z prawa pracy ale ni w ząb nie ma w kodeksie takiej regulacji. Jest wszystko o uprawnieniach rodzicielskich i ciężarnej ale konkretnie o zwolnieniach w ciąży ani słowem.
Z tego co mi wiadomo po 33 -34 dniach od podjęcia pracy przysługuje L4 ok,
oczywiście lekarza oproszę o zwolnienie powód? szkodliwe warunki pracy (promieniowanie lotomatu i na dodatek w saloniku prasowym czyli malutkie pomieszczenie). Jak to jest w czasie chorobowego przysługuje się 80% ?

Pamiętam jak byłam z młodszym synem na macierzyńskim. Wówczas zaledwie 3 m-ce przysługiwały (2008r) teraz od 2009 ku mojemu zaskoczeniu aż 20 tygodni z możliwością nawet przedłużenia :szok::szok::szok:

Co do rozstępów hmmm w pierwszej ciąży miałam zdecydowanie więcej całe szczęście tylko na pośladkach, w drugiej doszły mi może ze dwa na pośladkach choć brzuszek miałam ogromny i przytyłam 20kg choć nie byłe tego po mnie widać. Na dzień dzisiejszy są tak blade że ledwo dostrzegalne. Najbardziej się cieszę ze oszczędziło mi brzuch i uda czyli to co widać na plaży. Ciekawa jestem jak będzie tym razem. Startuje z wagi 50kg. Czym smarowałam? w pierwszej ciąży Fissan-em ale niechętnie, strasznie tłusty a w drugiej tym co było. Tym razem też tak zrobię byle nawilżać.

Nuluska gratuluje bijącego serduszka!!!

Neferetete fajnie ze podglądałaś fasolkę. A lekarz nie wyliczył Ci który to tydzień?

Dzień dobry

Patryk zrobił mi pobudkę o 7 . Wiercił sie i kręcił . Przytuliłam i poszedł spać a ja juz nie zasnęłam. Dzień mi sie dziś będzie dłuuuuużył. Na szczęście dziś jedziemy po południu po pilnować dziecików bratowej bo wróciła do pracy i nie ma kto dziś z nimi zostać. Jednym słowem domowe przedszkole:-)
Lekarz powiedział, że jest za wcześnie aby określić dokładniej wiek cięży ponieważ nie było jeszcze widzieć zarodka. Z suwaczka wychodzi na 12.04.2012 :)

Ciekawe kiedy nas podepną wyżej :-)
Czy wy też macie takie lekkie bóle jak na @ ?
paulusia2209-a masz termin na 24 kwietnia? to pewnie jeszcze za wcześnie na serduszko.Ja z Natalcia byłam w 7 tygodniu ale teraz mam zamiar iść tak w 6 tygodniu przed wyjazdem nad morze
Jedziemy 1go września,więc dobrze byłoby być pewną i nie pić piwka i uważać na siebie.No właśnie a co sądzicie o takiej dalekiej podróży? Mamy ok 434 km do przejechania
Jeżeli nie masz zagrożenia ciąży, to jak najbardziej jedź i się dobrze baw!

Anussia ja miałam przez 1,5 tygdonia silne bóle jak na @ i do tego kucie jajnika. Przeszło i teraz czuje się rewelacyjnie:) ZNOWU rosnący brzuch będzie u mnie jedynym przypomnieniem że jestem w ciąży!!

witam wszytkie nowe kwietnóweczki!!
I Grautluję tym co widziały pecherzyki i słyszały serduszko!!
dronka - nie miałas innych objawów ciąży? Ale Ci zazdroszcze! Jak u mnie zaczęły się mdłości w ok. 10 tygodniu to spkończyły dopiero w 5 miesiącu a ja przeklinałam się, że zaszłam w ciąże. Jak sobie o tym przypomne to dostaje gęsiej skórki. Podobno są tabletki na mdłości w ciąży, któraś z was je brała może? Pomagają?

Julianna zwykłą oliwka wystarczy. Ja nei miałam żadnych rostępów po 1 ciąży a brzuch byl olbrzymi:/

Ja smarowałam Dax Perfecta Mama i nic nie pomogło rozstępy pojawiły się
Rozstępy są podobno dziedziczne,moja mama miała :-)

Zgadzam się z dziewczynami - oliwka zwykła wystarczy. Ja uzywałam jakieś droższej maści, a niestety rozstępy i tak miałam. Wiec Martolinka ma racje, jak ktoś ma predyspozycje to pewnie ich dostanie. Ale mimo wszystko lepiej smarować niż nie smarować!!!! :)

myszka45-mnie w poprzedniej ciąży straasznie bolały od samego początku a teraz nic :-( już bym wolała żeby bolały albo żebym miała mdłości i wymioty,bo w ciąży z Nati miałam ale tak od 8tygodnia
Co do rozstępów to przytyłam 26kg ale miałam nie za duży brzuszek a rozstępy straszne na brzuchu,na udach,nawet na łydkach pod kolanami miałam i na piersiach :-D

reklama
Anussia śmiało jedz na wakacje. Żebyś tylko mdłości nie dostała. Ja w 4 miesiącu jechałam w jedną stronę 900 km i nic mi nie było oprócz bólu tyłka.

Co do objawów to ja teraz nie mam ŻADNYCH. I zbytnio sie tym nie przejmuje bo z Patim miałam tak samo. I jeśli będzie dalej tak samo to od 8 tyg. Czeka mnie pawik za pawikiem aż do 13 tyg. Z Patim schudłam wtedy 9 kg. Ale potem przytyłam 18kg:p

Na rostepy to tak jak dziewczyny piszą oliwka. Ja juz smaruje .

Do góry