reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pogaduchy szalonych kwietniówek 2012

witam porannie.Ja dziś miałam sobie pospać a tu godz.6.30 i jestem na nogach. Ja nie wiem wieczorem padam na nos a rano jak mam możliwość pospać to się zrywam. Wczoraj miałam lenia i nie posprzątałam kuchni i dziś kuchnia wygląda jak po imprezce. Dobrze że wymyślili zmywarki. Jak wybudowaliśmy dom to była kłutnia o to po co nam zmywarka a ja się uparłam i teraz fajnie bo wrzucę wszystko i się błyszczy.

reklama
dzień dobry kochane... ale mi się kijowo zaczął dzień. Mój D. odwozi mnie zawsze do pracy wyrzuca na przystanku w pobliżu i sobie te 100m podrepcze i dziś ni z gruchy ni z pietruchy wywaliłam się na ulicy... kurcze.. no wszystko fajnie tylko upadłam na kolana - a jestem już po jednym urazie kolan i mam z nimi często problemy bo np. potrafią się zablokować albo puchną że nie mogę zgiąć nogi... kurcze zła jestem jak osa bo boje się że teraz znowu mi się coś zacznie... a tak już na nie uważałam. Ostatnią akcję z kolanem miałam na początku ciąży wtedy zaczęłam się bać czy one aby udźwigną dodatkowe kg ciąży a teraz to już w ogóle nie wiem siedzę teraz i czuje że mi pulsują i może być nie fajnie jak jutro z łóżka nie wstanę! no cholercia by to wzięła. Mam też nadzieję że ten wstrząs nic dzidzi nie zrobił :-(
Miłego dnia kochane

Witam porannie:-)
Znowu mnie wczoraj rozbolał strasznie zołądek i już wiem od czego. Po zażyciu Asmagu mój brzuch tak reaguje:eek:
Dzisiaj mam wizytę, chcialabym poznać płeć, ale wcale by mnie nie zdziwiło gdyby gin. powiedział, że jest za wcześnie:dry:
On uznaje, że płeć rozpoznaje się od 20 tyg., a ja wg OM mam dziś 18 tyg. i 3 dni.Zobaczymy...

iloonka bardzo dobrze zrobiłaś, bo ten pies w końcu może pogryzć, albo co gorsze zagryzc kogoś. Rzuci się np. na dziecko, które nie będzie wiedziało co zrobić.Nie mówię , żeby psa od razu usypiać, ale skoro właścicielka nie umie sobie z nim poradzić to powinni jej go zabrać. My mieliśmy wczoraj wieczorem podobną sytuację, szlismy z M do samochodu, a chłopak prowadził na smyczy dużego psa.Nie przyszło nam do głowy, że skoro on przechodzi tak blisko nas z tym psem, to pies może okazać się grozny. Nagle ten pies skoczył do M, zaczął szczekać,na szczeście M zdarzył odskoczyć, a ten chlopak ledwo tego psa utrzymał. Pies był oczywiście bez kagańca.Opierniczyłam tego chłopaka, ale olał nas i odszedł bez słowa:baffled: Bardzo Ci współczuję pogryzienia.

kinga całe szczęście, że już z brzuszkiem w porządku.Oby te dolegliwości już nie powróciły.

kasiagw Rozumiem, że martwisz się o kuzynkę, ale po pierwsze leżenie powinno pomóc, po drugie nawet tfu... tfu... odpukać w niemalowane...gdyby się zaczęło to lekarze teraz mają takie sprzęt, że ratuja nawet 24 tyg. wcześniaczki.Poczatek ósmego miesiąca to pewnie ok. 32-33 tydz., także spokojnie.Życzę jednak, aby kuzynka dotrwała przynajmniej do 36 tyg, a najlepiej do końca.

karina Gratuluję pierwszych ruchów.

Sonisia Ja mojego malucha czuje przede wszystkim, na dole brzucha, po lewej stronie. Tam ma nóżki i to nimi najprawdopodobniej tak wywija zamaszyście.Wydaje mi się, że to gdzie odczuwamy ruchy zależy od ułożenia dzidziusia. Mój na razie leży sobie poprzecznie.

zeberka, Darucha Gratuluję przekroczenia magicznej połowy ciąży;-)

vilmaq dzidzi nic będzie, jeżeli nie upadłaś na brzuch. Ja w poprzedniej ciąży 2 razy się przewróciłam.Raz w 4 miesiącu, drugi raz w 8, w szkole u córki,jest strasznie śliska posadzka. Zamieszanie się zrobiło jak nie wiem co, nauczycielka była tak przerażona, że o mało to ona nie zemdlała.ale małej nic nie było.Życzę, aby z kolanami było wszystko w porządku. Musi być ok. Ja przynajmniej trzymam za to kcuki.

Milutkiego dzionka wszystkim mamusiom i dzidziolkom również:happy:

Ostatnia edycja:
Vilmaq dzdzi takie upadek nic nie zrobil, lozysko i wody plodowe dobrze je chronia, tyle ze Ty sie przestraszylas to sie moglo troche zestresowac. Kolana paskudna sprawa, moja mama ma problem z kolanem to wiem j.ak to wyglada.
Sonisia kawa ponoc dziala na dzieci inaczej jak na osoby dorosle, my sie robimy bardziej rozruszane a dzieci bardziej nerwowe, podobno odczuwaa jakis dziwny niepoko jak mama wypije kawe. Te dzieci w brzuszkach i te karmione piersia. Dlatego lekarze zalecaja pic kawe jesli juz sie musi to zaraz po karmieniu, bo potem dziecko placze i spac nie moze. Ja pije jedna kawe dziennie ze wzgledu na cisnienie 70/40.

Wczor bylam w ciucholandzie i bylo sliczne futereczko malitkie, biale, pluszowe z kapturem z uszami i tak strasznie chcialam je kupic ze szok, ale balam sie zapeszac i jednak nie kupilam. W ogole mam juz jazdy na punkcie zabawek edukacyjnych dla niemowlat, jakies maty z wiszacymi zabawkami, lezaczki z melodyjkami, chyba cos kupie dzidzi na Boze Narodzenie:D

Hello Dziewczyny! Jak samopoczucie dzisiaj???
Stokrotta-faktycznie magnez jest ciężki na żołądek, a w ciąży jest dużo wrażliwszy, jak idziesz dzisiaj do gina, to spytaj, może jest jakiś odpowiednik rozpuszczający się w jelitach?
Życzę Ci powodzenia w rozpoznawaniu płci- trzymam kciuki!!!
Vilmaq-bidulko, może jakieś okłady sobie zrób na wszelki wypadek? Teraz to chyba ani glukozaminy nie możesz, żeby wspomóc kolanka-co do upadków, to ja zaliczyłam już wszystkie schody jakie znam:sorry:- z Daru Pomorza to mnie na noszach znosili-mój mąż twierdzi, że nie zna drugiego takiego tłumoka jeśli chodzi o schody...

Witam z poczuciem wstydu.. :zawstydzona/y: wybaczcie, ale nie nadążam... wszystkiego nie przeczytam... :no:

Sonisia, ja czuję malucha w różnych miejscach. wczoraj dawał czadu po lewej stronie poniżej pępka, a dziś machnął mnie nagle po prawej. jednak najczęściej czuję go na dole brzuszka. A kawkę piję jedną dziennie - słabą, rozpuszczalną z jednej łyżeczki z mlekiem pół na pół. muszę, bo inaczej głowa mi pęka...

Vilmaq, mam nadzieję, że z kolanami będzie wszystko ok. a dzidzią się nie martw. macica bardo dobrze ją osłania i z pewnością nic się jej nie stało. w zeszłym tygodniu M. w nocy niechcący (przez sen) położył mi swoją wieeelką nogę na brzuch - całe kolano z całym ciężarem nogi... aż się podniosłam z przerażenia... ale wszystko jest ok.

Stokrotta, ehh... współczuje bólu żółądka... a może podpytaj lekarza, czy możesz brać coś innego zamiast tego Asmagu, skoro tak źle na niego reagujesz? trzymam kciuki, żeby gin sie ugiął i podejrzał malucha ;)

Edytka, ooooj taaak... zmywarka to jest to :tak: ja niestety nie mam... planujemy niedługo przeprowadzkę i mąż nie chce zmieniać zabudowy kuchennej, a teraz nie mamy miejsca :wściekła/y: i moja kuchnia też dzis wygląda jak po imprezie... :-p

Darucha, to super, że gin podał ci gdzie leżą maluchy. to musi być niesamowite wiedzieć, który maluch teraz buszuje :) a zauważyłaś, że któryś jest bardziej ruchliwy? albo, że ruchy jednego pobudzają drugiego? pytam z ciekawości, bo ja zawsze chciałam mieć bliźniaki, a już nigdy się nie dowiem jakby to było ;)

-------------------

dziewczyny, u mnie dzień za dniem leci. dużo pracuję, a w weekendy starm się nadrobić zaległości z rodzinką. dziś wpada do mnie koleżanka i będziemy powoli aranżować kąt dla Julka - ciekawe co z tego wyjdzie ;)

sonisia mój bąbelek lata po całym brzuszku raz go czuje z lewej strony raz z prawej ale zawsze poniżej pępka. Wydaje mi się, że czuć go wtedy jak się obije o ściany brzucha hehe :)
Ale pierwszy raz go poczułma po lewej stronie poniżej pępka.

reklama
Witajcie,
obudziłam się w nocy i gardło mnie bolało. Rano czułam , że mnie łamie w kościach , zachodzę do Antonia a ten ma 38 goraczki bez innych objawów. Grrr.. Kupiłam sobie w aptece *spam*-połączenie czosnku , malin i porzeczek jest dość dziwne. Młodemu podaje nurofen i lipomal. Zostajemy dziś w domku żeby się kurować
yes2.gif

Bedziemy dziś piec rogaliki mmm
yes2.gif

Vilmaq mam nadzieję , ze kolanka nie będą boleć!!!

Do góry