reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pogaduchy szalonych kwietniówek 2012

reklama
Stokrotta trzymaj sie kochana , leż jak najwięcej . :-(

U mnie tez nie najlepiej , przeziebienie przerodzilo sie w mega kaszel po ktorym boli mnie brzuch. Dzisiejsza noc to juz apogeum wszystkiego , myslalam ze pluca wypluje :-( Dziewczyny czy faktycznie w ciazy nie mozna brac zadnych syropów ? Przeciez ja sie wykoncze !!! :( :( juz nie wiem co mam ze soba zrobić.

Przepraszam ze nawet nie zajrze co u kazdej z was ale jestem gorzej jak cień czlowieka.

stokrotta trzymaj się Kochana. Na pewno wszystko będzie dobrze. Ściskam Cię mocno i trzymam kciuki.

porannakawa na kaszel zrób sobie syrop z cebuli. Mi ostatnio bardzo pomógł, a to jedyny specyfik, jaki można stosować.

Ja dziś prawie całą noc nie spałam. Pokłóciłam się wczoraj z eMkiem na ostro. Dziś rano ciąg dalszy. Chodzę i ryczę. A najchętniej wzięłabym walizkę i wyprowadziła się w pioruny i może miałabym święty spokój. Ehh...sorka za moje ponuractwo, ale mam doła na maxa.

Dzieki kochane;-)
Na razie kluje nadal, ale jakby mniej i raczej podczas chodzenia, dlatego leze.Zobaczymy co bedzie dalej.

kasia Ja tez jak pokloce sie z M to albo nie spie, albo mam koszmary.Wierze , ze szybciutko sie pogodzicie

Wybaczcie,ze bez polskich liter,ale klawiaturka cos mi nawala:sorry:

Stokrotta trzymam kciuki,zeby wszystko przeszło jak najszybciej
porannakawa syrop z cebuli powinien pomoc, a na ogólne przeziebienie syrop *spam* dla kobiet w ciazy

Zmykam kleic pierogi :-) W domu pachnie kapusta i grzybami czyli swiatecznie troche. Kurujcie sie kobietki.

Ja też dołączę do tych co boli i do tych co piorunami strzelają:szok: Wczoraj pokłóciłam się z moim Sebkiem, rano pojechał do pracy, a ja wstałam w fatalnym humorze brrrrrr... ta pogoda jeszcze mnie dobija, ciągle chce mi się spać, jakaś taka bez życia jestem. A tyle rzeczy sobie na dzisiaj zaplanowałam. Byłam tylko na zakupach i oczywiście jak połaziłam sobie więcej to teraz rozbolał mnie brzuch :crazy: więc leżę, a obiad to nie wiem - sam się chyba ugotuje...
stokrotta ja też dzisiaj no-spowa, 3mam kciuki, żeby szybko nam przeszło

stokrotta wszstko będzie dobrze! Bierz leki i leż. Wrazie czego dla swietego spokoju pojedz do szpitala, niech Cie przebadaja!!! Trzymam kciuki, zeby bóle szybko mineły!

Kasiagaw - nienawidze takich awantur. Jestem wrazliwa i odrazu becze. Nie denerwuj sie i pamietaj, ze dzidzia juz wyczuwa Twoje nastroje - przypomnij o tym eMkowi. Mam nadzieję, ze wszystko szybko wróci do normy :* Z chłopami źle, a bez nich jeszcze gorzej...

Porannakawa uważaj zeby wirusowe nie przerodziło sie w bakteryjne tak jak u mnie w I trymestrze! Zapalenie krtani miałam, wlasnie po kasłaniu takim ostrym . Jest taki syrop dla kobiet w ciązy - *spam*. Jest on bez recepty, ale nie wiem czy w tak zaawansowaym etapie przeziebienia on pomoże. Zgłoś sie do lekarza a jak juz byłas to idz jeszcze raz. Ja za trzecim razem jak byłam (u innych) dostałam antybiotyk i doszłam do siebie. Duuużo zdrówka.

Mój R dzisiaj poszedł do pracy, ja troszkę posprzątałam, wziełam prysznic i nasmarowałam sie balsamami. Nie zapominając przyjąć luteiny dowciapnie :/ Ogarniam sie i jak R wróci z pracy to mamy zamiar sie gdzies wynurzyć . Myślelismy o wyjezdzie dwudniowym, ale ze znajomymi, a oni nie mogą. Także pewnie skoczymy na jakiś obiad, albo do kina. Miłego dnia moje drogie i szybko wracajcie do formy!!!

P.S. Nadal nie czuję ruchów :( Tylko tyje jak oszalała...

witam

dziś mnie dopadł ból głowy na szczęście znośny, chałupka oarnieta, Mateusz poszedł z babcią na podwórko więc mogę odpocząć,
moje dziecie dziś nie chce coś zbytnio dawać znaków i trochę mnie to martwi.....

Stokrotta
trzymam kciuki zeby ból minął, odpoczywaj ile tylko trzeba
Porannakawa
oj taki kaszel to nie jest dobry bo może potem brzuszek ucierpieć... spróbuj syrop z cebuli, ponoć jest syrop *spam* który można brać ale nie wiem czy u Ciebie tez będzie, ja bym jednak doradzała lekarza bo mocny kaszel może w efekcie skurcze spowodować
Kasia
mam nadzieję że się mąż opamięta i pogodzicie się,
ja dawniej tez nie mogłam spać po kłótni ale teraz po latach już mnie to tak nie rusza;) potrafię nawet wytrzymać ciche dni i czekać aż on zmięknie:-p
Ewela
trzymam kciuki za ogólną poprawę sytuacji, a jeśli mieszkasz tylko z mężem to może nie gotuj wcale obiadu??... taka mała zemsta;-) zresztą źle się czujesz to jak masz niby gotować

chyba musze poszukać jakieś kurtki na zimę bo miałam nadzieję że przechodze w moim płaszczu który był dość luźny, ale już nie jest luźny:no: i obawiam się że do wiosny w nim nie dotrwam....

stokrotta - leż i odpoczywaj i na pewno będzie lepiej:-), a jak nie minie to nie ma co i do szpitala, bo po co się martwić i denerwować, jak ktoś mądrzejszy może coś poradzić;
porannakawa - zdrówka:-)
robaczek - ja też się za płaszczykami zimowymi rozglądałam, ale w normalnych sklepach niestety nie sprzedają "namiotów" (który mnie by się przydał), natomiast w sklepach ciążowych, mają takie modele, że jak przymierzałam, to wyglądałam jak nowy ludek michelin;-) a ceny....
nas dzisiaj czeka rodzinna impreza u bratanków mojego męża...tak mi się strasznie nie chce, ale cóż zrobić:baffled:do tego sobie za bardzo nie pojem, bo tam zawsze wszystko jest z grzybami, na które mam alergię, więc kicha. A ciasta są takie słodkie, że na samo wspomnienie boli mnie żołądek:no:mam nadzieję, że uda się jakoś przetrwać i wrócić szybko do domu, bo ostatnio padam tak koło 20 :)
miłej soboty:-D

reklama
Witajcie dziewczynki popołudniowo,
wczesniej mnie nie było, bo wpadłam w wir prac domowych i dopiero sie ogarnęłam ze wszystkim. Wczoraj walczyłam z bałaganem po malowaniu a dzisiaj trochę pokucharzyłam, tez na jutro zeby mieć święty spokój, pobawiłam się z rogalikami - ale nie żałuje, bo wyszły super. Mieszkanie ogarnęłam, na wypadek gdyby ktos wpadł z niespodziewaną wizytą :) i teraz juz tylko słodkie lenistwo.
stokrotta - trochę niepokojące te twoje klucia, ale jak konsultowałaś z lekarzem z to teraz dużo odpoczywaj i nie myśl o stresujących sprawach, może pooglądaj ulubiony film albo poczytaj ksiazkę :)
kasia - życzę Ci, abyś szybko pogodziła się z mężem, ja też zawsze przezywam nasze spięcia z meżem...i nie martw się, bo Dzidziuś martwi sie razem z Tobą...
ewela - jak Twój mąż raz nie zje obiadu to nie umrze, zawsze moze sobie pizze zamówić :) a Ty odpoczywaj!!!!
robaczek - mnie też czesto boli głowa, ale dzisiaj mam na szczęście spokój, ale za to Robaczku skurcze posladków mnie okropnie męczą...także nie ma za dobrze :) a Maluszek spokojny, bo może jego Mama jest wypoczęta i nie stresuje się :) a może czeka aż nadejdzie wieczór i zrobi sobie w brzusiu disco :)
trzymajcie sie ciepło
buziolki

Do góry