Witajcie
G usypia Ninę więc w końcu chwila spokoju, a że dziś mała miała wstała lewą nogą i cały dzień była marudna i towarzystwo mamy jakoś jej nie odpowiadało to miałam już na prawdę dość
murka- niekoniecznie musi mieć kiepski sprzęt (chyba, że sama to dostrzegłaś ;-)) my mamy wizytę u innego doktorka który ma super sprzęt i kwalifikacje (u tego samego co usg genetyczne) i umówił nas właśnie na 23/24 tydz ,bo powiedział,że wtedy ma pewność ,że jakieś tam pięciostopniowe badanie serducha będzie w stanie zrobić , a bez sensu byśmy przyszli wcześniej i później jeszcze załóżmy po 2 tyg wracali i drugi raz płacili. Ale doczekać się już nie mogę... do 14-tego grudnia jeszcze tyyyle czasu
sonisia- ja też dziś zaliczyłam lekko depresyjny dzień, ale pewnie przez marudzenie Ninki, dobrze, że u endo wszystko ok, mam nadzieję, że głowa i kręgosłup odpuszczą
stokrotta- brzmi sielankowo
jak dla mnie możesz się rozpisywać ile wlezie
większość życia spędziałam w domku z ogródkiem (co prawda bez pięknych widoków na las i wiewiórki ,ale zawsze to coś
) a teraz od roku mieszkanie w bloku, pod względem powierzchni jest ok, ale dobija mnie brak podwórka, miejsca gdzie można posiedzieć z kawką na ławeczce, a obok bawiła by się Ninka w pisakownicy itp. ale niestety przez pewnie dłuuugi czas będzie to nieosiągalne, póki co trzeba jeden kredyt spłacić, a poza tym G jest bardzo przywiązany do tego mieszkanka, miasta itp
A jeśli chodzi o zlecanie badań to w necie możecie sobie wpisać hasło badania rekomendowane (czy zalecane) w ciąży i jest rozpiska który tydz mniej więcej co, myślę, że jeśli chodzicie na nfz lekarz ma obowiązek takie badania zlecać, jeśli nie to poszłabym z tym do niego i pokazała, jak dalej nic nie zleci to poprosić o pisemna odmową i wtedy na pewno pęknie ,bo może ponieść nieprzyjemne konsekwencje, ale nie każdy ma ochotę na "wojowanie" z ginekologiem, to tylko moje zdanie, że skoro ktoś mądry kazał tak robić to ma to jakiś cel. Mam nadzieję, że zostanie to potraktowane tylko jako moja opinia i nikt nie weźmie tego "do siebie" ;-)