reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pogaduchy szalonych kwietniówek 2012

reklama
zeberka mi sie snil pogrzeb i ksiadz ktory w trakcie zdjal sutanne wyciagnal jakies papierosy i zaczal palic , spiewajac przy tym radosne piesni - po tym wszyscy zrobili to samo :) ale ponoc to normalne u kobiet w ciazy, ze maja intensywne sny :) .

iloonka ja czuje tuz pod pepkiem albo czasem z jednej, czasem z drugiej strony , bardziej od srodka i cos bardziej subtelnego i milszego niz ruchy jelit . Zastanawiam sie czy to to :)

witajcie:)

ufff chyba najgorsze już za nami. Wzięłam wczoraj smectę wieczorem i na szczęście przespałam noc. Dziś dieta lekkostrawna tak jak izka radziła. Swoją drogą izka czy takie środki jak smecta i clotrimazol w maści można stosować w ciąży?

No całe szczęście, że to choróbsko przechodzi. Jeszcze trochę jeździ mi po brzuchu i staram się jeść mało, ale często, bo nie chce dzieciaczka zagłodzi. Aż mi się serce wczoraj kroiło i łzy się same kulały jak sobie pomyślałam o głodnym Maleństwie:-( Mam nadzieję, że będzie już tylko lepiej.

murka81 nie przejmuj się. Ja też miałam badania w 9 tygodniu i do teraz nic. Za tydzień mam wizytę, więc podpytam, czy coś robić.

ilooonka gratuluję ruchów. Moje Maleństwo coś się uspokoiło w ostatnich dniach niestety. Powodzenia przy malowaniu:tak:

ewela co do mandarynek to ja jak już zacznę to nie umiem skończyć:-p

pauletta gratuluję udanej wizyty. A Dzidzia pewnie chce pozostać jeszcze trochę w ukryciu.

zeberka powrotu do zdrowia życzę dla rodzinki:tak:

porannakawa co do jedzenia poza domem to ja chyba mistrzem jestem. Nie wyjdę bez kanapki, batona i mandarynek w torebce. Mój M już się śmieje, że chyba muszę w większą torbę zainwestować :-D:-D

augustynka, mama_mia, izka dzięki za słowa otuchy wczoraj. Ojjj jak ja się bardzo źle czułam.

paulusia2209 sorki za przekazanie wirusa. Mam nadzieję, że Tobie przejdzie równie szybko jak mi. Zdrówka Kochana.

vilmaq dobrze, że mówisz o tych wpisach w karcie ciąży, bo idąc do stomatologa nawet bym o tym nie pomyślała. Dzięki:*

stokrotta
zazdroszczę Ci tego miejsca na ziemi. My póki co jesteśmy na etapie szukania działki.

julianna
i jak na wizycie?

sonisia ja miałam wczoraj od rana taaaaaki ból głowy. Współczuję Kochana, ale uszy do góry. Słonko świeci za oknem, ciepełko, a za miesiąc już przygotowania do świąt ruszą pełną parą.

reniuszek odczuwam coś dokładnie samego jak opisałaś. Też się zastanawiałam czy to Dzidzia, ale mój M stwierdził, że to na pewno to-specjalista się znalazł.

A tak zmieniając temat Kobitki-jaki polecacie krem do buziolka? Ja ostatnio używałam nivea pure natural czy jakoś tak, ale wyraźnie zaczęły mi się problemy z cerą-pryszczole wychodzą średnio co 4 tygodnie. Tak jak przy okresie. Może macie jakieś sprawdzone propozycje?

Pozdrawiam i miłego dnia dla Was Brzuchatki:)

Ostatnia edycja:
Dziękuję za miłe słowa, juz po wizycie. Dojechałam i wróciłam w całości i przejażdżka bardzo przyjemnie minęła, taka piekna jesień, a że ja wychodze z domu tylko raz na miesiąc do lekarza to była dla mnie nie lada atrakcja :-D O wizycie już pisałam w odpowiednim wątku, napisze tylko że wszytsko wydaje sie byc dobrze, a o w moim przypadku baaardzo dużo :tak: i łozysko sie podniosło i wolno mi chodzić! :rofl2:
Ilonka gratuluje ruchów!
Reniuszek ja czuje poniżej pepka, w różnych miejscach, dość często, takie wypychanie i do tego czasem jeszcze łaskotanie. A jak chcesz cos dodac do poprzedniego posta to możesz użyć opcji edytuj (wtedy będziesz mieć jedną wiadomość, nie 2 obok siebie)
Murka nie martw sie moja pani ginekolog też nie szaleje z badaniami, maiałam tylko raz morfologie, mocz, cukier, odczyn Cumbsa, badanie na wspłczynnik Rh i tsh. Teraz mam potwórzyć pierwsze 3. Wiec wszystko zależy od lekarza.
Kasia a może te kłopoty z cerą są typowo ciążowe? Bo niektórym buzia sie psuje a niektórym odwrotnie? To wtedy tylko przeczekać. Chyba że ten krem jest nowy i cię uczula?

Ostatnia edycja:
Witajcie,
Antek stłukł dziś naszą lampę stojacą na regale. Szalał z samochodem i ja popchnął a ta potlukła się. Nie myślałam, że mozna się tak do rzeczy przywiązać , ale się popłakałam i ostro na młodego krzyknęłam. To był nasz pierwszy zakup na wspólne mieszkanie, piękna , witrażowa lampa...smutno mi. młody śpi

Sonisia glowa do góry!!! to tylko tydzien:tak:
Iloonka gratuluje ruchów;-)
Julianna Tobie gratuluje tego , że mozesz swiat z pozycji wertykalnej w końcu oglądac...
Stokrotta a kiedy chcecie wziąć się za remont?Gratukuje jeszcze raz domku własnego:tak:

martolinka - ja tez bardzo przywiązuję sie do rzeczy, a zwłaszcza jak kojarzą mi się z czymś dobrym, miłym...także doskonale Cię rozumiem :)
kasiagaw - ja używam nivea soft i jak narazie mi odpowiada

reklama
Iloonka
gratuluję ruchów:) nareszcie się doczekałaś:)

jutro zaczynają się u nas zajęcia dla maluszków, wprawdzie tylko raz w tygodniu ale i tak się z tego cieszę że Mateuszek będzie miał możliwość spędzić trochę czasu z rówieśnikami:)

Do góry