reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pogaduchy szalonych kwietniówek 2012

murka dzięki za linka, obejrzałam pierwszy odcinek - rewelka
reniuszek poczytałam ;) to jest umowa cywilno-prawna. Czy będziesz zakładała działalność? No i kluczowa sprawa, czy będziesz odprowadzać składkę chorobową? Jest dobrowolna przy umowie cywilno-prawnej, ale to warunek wypłaty L4 i macierzyńskiego.
stokrotta owszem, solidny :) niektóre ściany mamy poobijane a motor nie tknięty, nie mówiąc o zderzeniach z krawężnikiem ;-)

Podjadłam śledzi mojej mamy, teraz herbatka i przełączam się na filmik murki :)

reklama
dziewczyny ja tylko z grubsza, przepraszam ze nie odniose sie do każdej z Was z osobna ale jakos mnie wena opuściła :(

piszecie o witaminkach - mi ginek nie przypisał jeszcze nic, tylko kwas mam brać (kurcze skończył mi sie dwa dni temu i znowu zapomnialam kupic..)

stokrotta prezent super, na pewno sie małemu spodoba :) ja z reguły mam listę życzeń od siostry wiec nigdy nie na problemu :p
co do homeopatii, baniek etc to ja wierze, bo jako dziecko bardzo Duzo chorowalam i moja lekarz leczyła mnie w taki wlasnie sposób i w większości pomagało tylko w ostateczności antybiotyki - dzieki niej mam jeszcze żołądek ;)

reniuszek kurcze gratuluje rozm owy..! ostatnio sama miałam takie rozmowy ale nie miałam krzty nadziei ze sie uda .. moze miałabym wiecej nadziei po dzisiejszym twoim poście. a miałas juz doświadczenie w takiej pracy ze tak chętnie Cie zatrudnia? :)
no i gratuluje slicznych zdjęć malenstwa..!!!

ziewaczka gratuluje mieszkanka - moje marzenie! i swieta siedzicie juz spokojnie po przeprowadzce .. echhh

porannakawa i emama dziękuje za zainteresowanie fotkami, tak juz bym chciała wiedzieć co tam mam.. i nie czuje maluszka choc pomimo tego ze sie nie nastawiam to zdarza
mi sie pukać w brzusio ale
nic z tego.

dobra - spijcie spokojnie. buziaki i do jutra..!

hej dziewczyny:-) wybyliśmy na weekend i dopiero dziś Was nadrobiłam:-) witam nowe forumowiczki:-) u Nas ostatnio spadek formy, wyniki moczu nieciekawe: szczawiany wapnia b.liczne, leukocyty i bakterie. na dodatek powróciły wymioty, a po przejściu kilku metrów pobolewa mnie brzuch. na szczęście w pon wizyta,czekam na nią z niecierpliwością. a z dobrych wieści to: jedno z maleństw popukuje czasem w brzuszek,szkoda, że drugi niestety leniuszkuje w tym względzie:-(
magda85- moja kapustka już prawie ukiszona, jak tylko będzie gotowa, ugotuję swój pierwszy w życiu bigos korzystając z Twoich wskazówek:-)
kasiagaw- masz niesamowite psiury:-) udanej "okrojonej" wyprawy :-)
reniuszek- fajnie, że dałaś radę i zdobyłaś tą pracę, musisz byc mega zmotywowana na sukces:-) bravo

pozdrawiam Was Wszystkie, buziaki:-)

Murka-niestety u mnie ten film nie chodzi :-( normalka, zwykle mam komunikat ze trzeba byc na terenia kraju...
Stokrotta-nigdy nie mialam stawianych baniek i nie mam pojecia czy to jest skuteczne ale zauwazylam ze takie stare/alternatywne metody leczenie wracaja do lask wiec moze cos w tym jest.
Doka-gratulacje ruchow. Ja dzis jak co rano mialam moj balonik :-) Poza tym wczoraj wieczorem mialam pierwsze prawdziwe kopniaczki, takie delikatniusie ale jednak kopniaki :-) a jestem w 17 tyodniu, poprzednim razem mialam okolo 18 z tego co pamietam, co i tak jest wczesnie.

A ja sie dzis spotkalam z kolezanka ktorej dawno nie widzialam i powiedziala do mnie-ale schudlas, czy wszystko z Toba dobrze, hehe bzdety-przytylam juz 2 kg wiec takie to sa zewnetrzne opinie osob ktorym sie cos wydaje. Dlatego nie przejmuje sie jak ktos mi gada to czy tamto ;-) Ale za grubasa to faktycznie dam zniczem :-D
Kasiagaw-dzieki za ostrzezenie, zapytam sie mojego lekarza na nastepnej wizycie choc na pierwszej wizycie mialam caly wyklad na temat diety i dostalam folder z tym co wolno a czego nie i z potraw, ktorych nie wolno jest tylko: sushi, pasztety, miekkie sery niepasteryzowane, surowe mieso, ostroznie z wedlinami, ktore leza za dlugo bo moze sie na nich wychodowac Listeria i nie ma ani slowa o tym ze wedzone rzeczy sa zakazane.

a ja sie dzielnie trzymam z moim sekretem :-) Nikt dalej nie wie o mojej ciazy, kumpela dzis wpadla to mi powiedziala ze schudlam, ale przyznam ze zastosowalam pewien kamuflaz i zalozylam kamizelke, wlozylam rece do kieszeni i nic nie bylo widac choc bebenek zaczyna mi sie juz powiekszac ;-)

Ostatnia edycja:
Witam kwietnióweczki.
Dziś wyjątkowo wcześnie, ale po zawiezieniu dzieci jadę do Sądu. Sprawa wypadku dalej się ciągnie. Na pewno dziś się nie zakończy, bo nawet wszystkich świadków nie zdarzą dzisiaj przesłuchać:baffled: Zaczyna mnie to pomału wyprowadzać równowagi. W grudniu minie rok od wypadku, a sprawa ciągle się wlecze.Ileż można...
Potem do sklepu więc do 1 pewnie zejdzie.

Darucha oszczędzaj się jak Cię brzuszek pobolewa.

Dobra- zmykam.
Bużki;-)

Dziękuje wszystkim za życzenia! :)
Kurde WY tez chorujecie! Ja znowu... Gardło, katar, lekki kaszel. Ale za to kicham jak nigdy w zyciu!!! Cała zasmarkana chodze! Jeszcze mam do ogarniecia pare rzeczy po weselu. Np musze zrobić zdjęcie do nowego dowodu.
Jeszcze sesja plener m nie czeka, ale poki co zawiozłam suknie z reklamacją!
Moze i ja wkleje zdjecie i powie cie mi czy widzicie chłopca czy dziewczynkę?

nub.jpg

Witam dziewczynki !

Qrde tak mnie wczoraj bolala glowa doslownie prawie po scianach chodzilam :zawstydzona/y: w normalnej sytuacji wzielabym ibuprom czy cos i sprawa zalatwiona a na tych panadolikach to ja predzej w trumnie wyladuje .

Sonisia nie bierz sobie zbytnio mojej oceny do serca bo dzisiaj jak juz "zdrowo" spojrzalam jeszcze raz na zdjecia to na 1 masz plaskiego nuba czyli na dziewczynke , myli mnie to ostanie zdjecie takze mysle ze to 50\50 .
Reniuszek gratuluje pracy :)))) ciaza to nie choroba , zycze wszystkiego dobrego .
Darucha ma prawo cos tam Cię pobolewac nosisz jakby nie bylo 2 szczescia uwazaj na siebie tylko i sie nie forsuj
Augustynka z ktorego tygodnia jest to zdjecie ?

Witam dziewczynki !

Qrde tak mnie wczoraj bolala glowa doslownie prawie po scianach chodzilam :zawstydzona/y: w normalnej sytuacji wzielabym ibuprom czy cos i sprawa zalatwiona a na tych panadolikach to ja predzej w trumnie wyladuje .

Sonisia nie bierz sobie zbytnio mojej oceny do serca bo dzisiaj jak juz "zdrowo" spojrzalam jeszcze raz na zdjecia to na 1 masz plaskiego nuba czyli na dziewczynke , myli mnie to ostanie zdjecie takze mysle ze to 50\50 .
Reniuszek gratuluje pracy :)))) ciaza to nie choroba , zycze wszystkiego dobrego .
Darucha ma prawo cos tam Cię pobolewac nosisz jakby nie bylo 2 szczescia uwazaj na siebie tylko i sie nie forsuj
Augustynka z ktorego tygodnia jest to zdjecie ?

Kochana to był 12 tydzień. Z badania prenatalnego z filmiku print screen zrobiłam.

reklama
Do góry