reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pogaduchy szalonych kwietniówek 2012

witam

widzę że poszalałyście wczoraj z pisaniem, ja miałam wczoraj tak koszmarny ból głowy że myślałam że mi rozsadzi, jeszcze jak leżałam bez ruchu to jakoś było ale ile się przy dziecku... do południa Mateusz był sam to spoko był grzeczniutki jakby czuł że mamę boli ale potem jak wróciły dzieci siostry to masakra, ta najmłodsza przychodzi do Mateusza ale strasznie go zaczepia on się złości i wiecznie piski i bitki a ja nie mogłam nawet chodzić, skończyło się na apapie i o dziwo trochę pomógł na tyle ze mogłam spokojnie się dzieckiem zająć, dziś niby lekko boli ale to pikus w porównaniu z dniem wczorajszym

zrobiłyśmy z mamą pierogi i miałam iść z młodym do sklepu ale wolał być na podwórku z babcią, no nic pójdziemy później

a i wiecie co? chyba czuję bejbika!!!!! w miejscu gdzie powinnam czuć ruchy jakieś dziwne bulgotki od wczoraj czuję i to chyba jest TO!:-)

Stokrotta

super że się uspokoiłaś i wyniki są ok:-)
Agata Sonisia
ja też prawko zdałam za pierwszym razem:-)
Madziaka
ja dziś tak w nocy leżałam i czekałam aż spanie przyjdzie:baffled:
Porannakawa
moja siostra też się spodziewa 4 dziecka i nie wydaje mi się to nic złego, fakt że będzie im ciężko bo średnio im się finansowo powodzi ale skoro się dzieciątko pcha na świat to trzeba je przyjąć i się cieszyć:-) a poza tym to jest tylko i wyłącznie wasza sprawa i nie cierpię wtrącania innych w nie swoje sprawy
zresztą jeśli ktoś woli zabić swoje dziecko bo mu nie pasuje do standardowego modelu rodziny to szkoda sobie zawracać nim głowy
Paulusia
gratuluję reakcji z brzuszka:-) ja chyba tez coś czuję:-)

witam nowe kwietnióweczki i na razie zmykam bo Mateusz już się znudził babcią więc idziemy na zakupy

reklama
O ja pierniczę! Stokrotta- na prawdę ktos tak o Was powiedział? Dziecioroby?:shocked2: Szok. W życiu bym tak nawet nie pomyślała o nikim:szok: Ludzie są okropni i niektórzy niestety zupełnie niedojrzali. Nigdy nie zrozumiem takiego toku rozumowania:baffled:
Moja koleżanka wpadła niedawo z 3 dzieckiem, jest już przed czterdziechą i też byłam świadkiem jak kolega jej dogadywał, że nie uważała...Myślę,że ta złośliwość ludzi wynika z ich frustracji ogólnej i próbują sobie poprawić nastrój 'próbując" obrazić drugiego człowieka. Szukają tylko czułego punktu ech ...

Dzień dobry wszystkim:)

Na początku - witam nowe Mamusie:-D

Od paru dni mam fatalny nastrój:-(Najchętniej bym sobie siadła i poryczała...Mam nadzieję, że to tylko niewyspanie i skutki tych 8-godzinnych szkoleń z tego tygodnia, a nie coś gorszego. Na szczęście 3 dniowy weekend przede mną, więc może trochę ze spaniem nadrobię. Muszę też wyciągnąć męża na jakieś zakupy odzieżowe, bo już się niektóre rzeczy przyciasne zaczynają robić...:confused:
Zazdroszę wszystkim, które czują już malucha. To moja pierwsza ciąża, więc może muszę jeszcze trochę poczekać, ale już się nie mogę doczekać :)

Miłego popołudnia;-)

Witajcie dziewczynki :)
paulusia, robaczek - cieszę się razem z Wami z ruchów waszych Maleństw...ja jeszcze oczekuję tego pieknego dnia :) to moja pierwsza ciąża, więc myslę że 15 tydz. to troszkę za wczesnie... ale kto wie..może za tydzień podzielę się z Wami dobrymi nowinkami...
Agata, Sonisia - ja niestety nie zdałam prawka za pierwszym razem, ale jeżdżę...więc chyba to najważniejsze....ale stresu na pewno byłoby mniej gdybym zdała od razu :)
Z tym spaniem to jakas masakra. Dzis w nocy obudzilam się z 7 razy w tym 5 razy byłam na wycieczce w wc...ja nie wiem, chciałabym się wyspać...zawsze spałam na brzuchu, a teraz brzusio rosnie i męczę się to na jednym to na drugim boku.
Trzymam kciuki za dzisiejsze udane wizyty.
Ja juz musze uciekać, bo za pół godziny muszę jechać z moją psinką na kontrol łapki.
Trzymajcie się ciepło.

Robaczek- cieszę się , że dzisiaj już lepiej- dzieciaczki zawsze najwięcej dokazują jak się źle czujemy, do tego się musimy przyzwyczaić:baffled: Gratuluję "bulgotek"!!!
Paulusia-super, że już czujesz jak maluszek bryka!!!
Karina- hormony nami teraz rządzą, postaraj się o jakąś drobną przyjemność tylko dla siebie, może podziała, a jak nie to pisz z nami chętnie Cię wysłuchamy, a już na pewno zrozumiemy co czujesz:tak:

Dziewczyny, ja dzisiaj mam drugi dzień na isoptinie i szczerze mówiąc czuję się jak po imprezie:sorry2:, mam nadzieję, że się to jakoś unormuje, a gdyby nie to nie zwracajcie uwagi jakbym pisała głupoty
gafa.gif

A oprócz tego to mam rocznicę ślubu i mam nadzieję na jakąś uroczystą kolacyjkę;-)

Ostatnia edycja:
Witajcie,
wpadam powitać się i może jutro cos więcej napisze , bo dziś coś nastrój nie dopisuje bez powodu. Dziecię śpi więc i ja się położę

robaczek też miewam takie bóle, wyłącza to człowieka z jakiejkolwiek aktywności... podobno zimny okład na głowę i stopy w ciepłej wodzie działa... ja w ostateczności sięgam po paracetamol... wiem, że na niektóre z nas nie dziala, ale ja przed ciążą właściwie w ogóle nie stosowałam środków przeciwbólowych, więc mnie pomaga nawet pół tabletki... Ale super, że już czujesz malucha :) U mnie jeszcze cisza, choć czasem w nocy zastanawiam się, czy to jelita pracują, czy może dzidek się dobija :)
paulusia Tobie też gratuluję!!!
karina hormony, ach hormony... istne szaleństwo... pomyśl sobie, że taki stan ma to do siebie, że mija :) łatwiej jest się nie przejmować, kiedy mamy świadomość, że to wszystko przejściowe :)

A wracając do tematu wrednych facetów... Ja chyba w końcu znalazłam anioła w ludzkiej skórze... Wczoraj dostałam ciepłą kolację do łóżka, a dziś rano mój B. wstał, zrobił mi herbatę, dał całusa i pobiegł posprzątać łazienkę i poodkurzać na piętrze... Ale wiem, jak wygląda życie z leniwcem... 7 lat małżeństwa z ekstremalną wersją takiego typa... nie dałam rady... Za to teraz cieszę się pełnią szczęścia!!!

reklama
ale smetny dzien... :(

paulusia fajnie ze masc działa, jeszcze miesiąc na kuracji od dermatolog i kontrola, zobaczymy.

madziarra - to życie po prostu egzotyczne :)

co do bólów głowy to ja tez narzekam.. od kilku dni towarzyszy mi stale.

robaczek ale co zazdroszcze pierogow..!! kocham je cała sobą a nie mam nigdy na nie czasu :( od kilku lat robie sobie tylko na wigilie.

paulusia pozdrowionka dla bulgotajacego mieszkańca !

karina mam tak samo chmury gradowe nad sobą. chce mi sie siąść i ryczec a o uśmiechu juz zapomnialam jak sie taki grymas na buzi robi..

mamido graulacje z okazji rocznicy..! :) ktora to z kolei?
jak ja sie postaram i przenoszą maluszka to urodze na nasza pierwsza rocznice 4 maja :)

spadam, buziaki

Do góry