reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pogaduchy szalonych kwietniówek 2012

Witajcie wieczorową porą
Zaszczepiłam dziecko-w końcu się udało! Nie obyło się bez płaczu i łez, ale jak na mojego malego panikarza to było całkiem nieźle;-)
Mnie niestety też dokuczają bóle głowy, może nie są jakoś mega mocne ale skutecznie utrudniają radość z ciąży. Na dodoatek te nocne wycieczki a potem oczekiwanie na sen. Ja zawsze zasypiałam wieczorem budziłam się rano, i ta nocna bezsenność mnie cały czas zadziwia.
Gratuluję Wam ruchów, ja nadal czekam...
Ale za to pomalutku zaczynam dostrzegać że mam więcej siły i energii:tak:Witaj II trymestrze!!
Spokojnej nocy Wam i brzuszkom:-)

reklama
Powiem wam, że też czuję ruchy :-D i wydaje mi się to aż nieprawdopodobne. W pierwszej ciąży dłużej czekałam - zajrzałam do albumu Igora i wtedy poczułam ruchy w 16tym tygodniu. Swoją drogą, chyba kupię taki album, poprzednim razem dostałam od mamy - super sprawa, pamięć jest zawodna.

Jutro jedziemy do moich rodziców na 2 dni, stęsknili się za wnuczkiem :-) a ja się podtuczę u mamy na jej smakołykach :)
Madziarra, Izka śledzie uwielbiam i nie mogę się doczekać śledziowego sezonu :-D
Izka chodziło mi o suplementację, nie jest już tak kluczowa, jak do 12 tyg., ale nie polecam odstawiania witamin z diety, tylko tabletek, kwas foliowy jest w wielu produktach przy zbilansowanej diecie. takie zresztą mam zalecenia od gina - folik do końca 12 tygodnia
Sonisia niesamowita historia, w tak młodym wieku taki trafny wybór :-D gratuluję, ja napopełniałam trochę błędów życiowych, zanim coś się udało :)

Mnie też bóle głowy męczyły jakiś czas ale póki co przeszły oby już do porodu bo nawet chwilami głowy nie mogłam obrócić :-(
Kasiagaw ja na pryszczyki stosuje maść cynkową, farmaceutka mówiła że można koszt ok 3 zł i coś pomaga po2 dniach już widzę efekty;-)
MamiDo super że już tyle latek razem:tak:Życzę kolejnych 100 szczęśliwych lat razem:tak:
sonisia ja też mojego S poznałam jak byłam młodziutka bo miałam 15 lat i dalej razem w szczęściu póki co:-D

Dobrej nocki laseczki:):)

Madziarra-a kiedy jedziesz do Australii? No i czy planujesz na stale czy tak na pare lat/miesiecy? Ja sie tu przenioslam ponad 6 lat temu i mialo byc na chwile, zobaczyc cos nowego, zdobyc doswiadczenie i jakos siedzimy ale tesknie strasznie. Jedzenia duzo kupuje w azjatyckich marketach ostatnio, szczegolnie japonskim i koreanskim, Karpia na Wigilie to tylko u koreanczykow, nigdzie indziej nie mozna dostac. Podejrzewam ze w Australii bedzie duzo Azjatow takze i marektow pelno. Jesli chodzi o polskie markety to faktycznie mozna tam kupic duzo polskich rzeczy ale u nas glownie produkowanych w Chicago, takze nie sa to identycznej jakosc produkty. Np. ogorki kiszone sa miekkie i nadaja sie najwyzej na zupe ogorkowa, a ja wole twardziutkie. (nikt nie reflektuje na miekkiego ogorka...;-)).
Paulusia, Robaczek-gratulacje pierwszych ruchow!
MamiDo-sto lat z okazji rocznicy! Ja ostatnio mialam 6-sta, a razem jestesmy od 13 lat, uuu ale ten czas leci.
Porannakawa-a moze niektorzy widzac jak sobie swietnie radzisz z taka duza rodzina po prstu zazdroszcze? Sa ludzie dla ktorych 1 jest ogromnym wyzwaniem, a Ty dajesz super rade z 4...mozna tylko podziwiac.
Rekinisia-ja tez mam takie albumy dla corci, faktycznie super sprawa, bo przeciez juz nie pamietam kiedy miala pierwszego zeba albo pierwsze kroczki albo pierwszy nocnik itd. ucieka z pamieci. A co do tych witamin, widocznie co kraj to obyczaj tutaj wyraznie ACOG(American Congress of Obstetricians and Gyncologists) zaleca branie multivitamin w tym kwasu foliowego przez cala ciaze. Poza tym jedzenie ktore zawiera kwas foliowy czesto ulega przetworzeniu np. brokuly, po ugotowaniu traca kwas foliowy, a i tak jest on wchlaniany z pokarmow duzo slabiej niz z tabletki. Wiec u nas wlasnie alarmuja ze dieta nie dostarcza odpowiedniej ilosci kwasu foliowego u ciezarnych. No i poza tym to wlasnie w 2-3 trymestrze witaminy beda potrzebne w wiekszych ilosciach bo dzidzius rosnie i zwiekszac sie bedzie jej/jego zapotrzebowanie na np. zelazo. To raczej w pierwszym trymestrze mozna bylo sobie odpuscic witaminy i lykac sam kwas foliowy. Teraz potrzebne bedzie wszystko, a jeszcze bardziej zwieksza sie to zapotrzebowanie na witaminy przy karmieniu. Malo tego ze ciezarne to jeszcze zaleca sie zeby wszystkie kobiety w wieku reprodukcyjnym braly 400 mikrog kwasu foliowego dziennie (nawet te co jeszcze nie planuja ciazy). Obowiazkowo dosypywuje sie folik do maki, owsianki i innych produktow spozywczych zeby zapobiegac chorobom. Tak jest to argumentowane tu gdzie mieszkam ale moze w PL sa inne normy.

Witam się tylko i melduję że wszystko ok... nie mam ostatnio weny do pisania, poczytuje raz na jakiś czas.. chyba dopadła mnie huśtawka nastrojów :/. Ale nie będę was tym męczyć... całuje was gorąco i udanego weekendu

ja także sie tylko witam, cała noc miałam koszmary i jestem jakas smutna :(
dzisiaj musze zalatwic papierki na uczelnie, potem do pracy i do babci na urodzinki.
potem chce tylko leżeć leżeć i leżeć.

pozdrawiam was cieplutko!

Witajcie dziewczynki sobotnio.
Ja tez dzisiaj tylko na chwilkę, aby sie przywitać. W nocy spałam może ze 4 godziny (od 22 do 8) także czuję się jakby mnie ktoś walcem przejechał. Wczesniej zawsze spalam jak susełek a teraz nie wiem co się dzieje...nie dość, że ciagle się budzę to jeszcze takie głupoty mi sie śnią, że sama sie dziwię skąd to wszystko w mojej głowie!!! Pogoda beznadziejna. Zanosi sie na deszcz. I u mnie chyba tez zanosi się na deszcz, bo dobry humor chyba mnie dziś opuścił.
Miłego dnia :)

hej, kwietnioweczki 2012 :-) az mi sie lezka w oku kreci jak was czytam, rok temu pisalam pewnie to samo ;-) bo moj trzeci babel urodzil sie w kwietniu 2011 ;-)

juz wiele razy mialam do was wpasc i przywitac na bb moja siostrzyce! sonisia, buziak!!! :* mam nadzieje, ze urodzisz moja upragniona dziewczynke, heheheh :-D

wszystkim kwietnioweczkom zycze cudnej ciazy - wszystko co najlepsze w zyciu juz niedlugo stanie sie waszym udzialem!!!!! az Wam zazdroszcze tych najpiekniejszych Pierwszych Chwil z waszymi malenstwami!. nie ma nic piekniejszego!!!

he he cześć Sis! :)

teraz wiecie skad u mnie uzależnienie od BB, w końcu to rodzinne jak siostra od 5 lat jest tu regularnie .. a ja sie kiedys z niej podsmiewalam .. :o a teraz robie dokładnie to samo!

buziaki aenye i 3mam kciuki za First Bike'a :)

reklama
Witam sobotnio! Ależ masakra dziś w sklepach! Mój B. postanowił przyrządzić mi lasagne, więc wybrałam się na drobne zakupy, zapominając, że ludziska do długiego weekendu się szykują... I wróciłam sfrustrowana, wygnieciona, wystana w kolejkach za chlebem, "wypotrącana" z każdej możliwej strony i ... bez polowy planowanych sprawunków! Bo z nerwów zapomniałam, po co poszłam... Dobrze, że mielone przyniosłam, to obiad bedzie :) B. już się krząta po kuchni i rozsiewa zapachy na cały dom :)
Widzę, że nie tylko ja mam problemy ze snem i bólem głowy. Chociaż wczoraj bylo całkiem, całkiem. A i nocka prawie cała przespana :) Zauważyłam, że częste wietrzenie mieszkania dobrze mi robi.
Ściskam Was sobotnio, kochane! Miłego dnia!!!

Do góry