Porannakawa Ja tez spodziewam się czwartego dziecka i powiem Ci, że przywykłam już do głupich uwag. W PL niektórzy ludzie mają popierniczone w głowach i uważają, że jak ktoś ma dużo dzieci, to nie może być wybór, tylko patologia
Taka jest mentalność Polaków niestety
A ja wlaśnie bez żadnego skrępowania na każdym kroku podkreślam , że czwarte dziecko będę miała. Jestem z tego dumna i już
Przy 3 dziecku miałam taką sytuację, że przychodzi teściowa i mówi, że 11 latka -niby koleżanka mojej córci dopytywala, czy faktycznie jestem w ciąży, jak się dowiedziała, że tak, to stwierdziła , że jej mamusia określiła nas jako Dziecioroby
Przy najbliższej okazji zaytałam o to mamusię, motała się ,tłumaczyła, że to jej mąż, w końcu się wypierała.Ja jej na to, że gdybym tak jak ona nie miała pracy, mąż tyrał by na budowie po kilkanaście godzin, a i tak ledwo bysmy wiązali koniec z końcem- tak jak oni-to na pewno na 3 dziecko bym się nie zdecydowała, ale skoro nas stać i mamy pomoc w postaci babci, to dlaczego nie.
Także spokojnie kochana, zawsze trafi się jakaś "dobra dusza", która postanowi kierować Ci życiem i wtrącać się w nie. A szczerze pisząc to uważam, że żadna z niej koleżanka skoro takich głupot do Ciebie nagadała. Zwróć uwagę, że ludzie na poziomie, inteligentni, wykształceni takich uwag nie robią, a raczej przeciwnie podziwiają, tylko ludzie sfrustrowani , znudzeni wlasnym kiepskim żywotem lubią wtrącać sie w cudze zycie i "uświadamać".