reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pogaduchy szalonych kwietniówek 2012

No i juz jestem
Stokrotta mam nadzieje ze wszystko bedzie w porzadku ale z niecierpliwoscoa czekamy na wiadomosci po wizycie i trzymamy kciuki&&&&&&&
Robaczek dobrze ze z malym juz w porzadku i sie biedaczek nie meczy:tak:
Ziewaczka gratuluje ze wszystko sie udalo fajnie ze jestes zadowolona tesciowymi sie nie przejmuj z czasem moze wyluzuja;-) i oczywiscie zazdroszcze ze juz czujesz swojego dzidziolka fajnie ci!
Doka i Madzik78 witam serdecznie
Martolinka ja na jutro zaplanowalam wielka wyprawe na lumpki mam nadzieje uda mi sie cos fajnego upolowac;-)
Porannakawa moj K wczoraj powiedzial ze te baby to jakies chore sa cale zycie sie odchudzaja a jak sa w ciazy to narzekaja ze maly brzuch maja nie da sie dogodzic no ale on nie byl nigdy w ciazy i nie byl nigdy baba wiec nas niestety nie zrozumie:confused:

Madziarra ale ci zazdroszcze tych maminych obiadkow ale korzystaj kochana bo jak wyjedziesz to nikt cie tak nie rozpiesci:no:
Izka01 nie przejmuj sie kochana swoja zajawka na gotoanie ja tez tak mam od miesiaca pomidor rzadzi w mojej kuchni a ja tylko mysle co tu ugotowac teraz mam wolne i juz mam zaplanowane menu do konca tygodnia dzis zrazy wolowe z kasza jutro pierogi mniami:-)
Sonisia dobrze ze poszlas wreszcie do lekarza a teraz juz sie szanuj kochana a z remontem to wiem jak to jest bo ja juz od 3 mcy przez to przechodze tylko ze ja w tym domku mieszkam wiec masakra:szok:

Ostatnia edycja:
reklama
stokrota - dzięki za odpowiedź:-) Jutro będę u gina to zapytam o nast. badania, bo on póki co nic na ten temat sam nie mówił. No i gratuluję odwagi - podziwiam takie osoby ja TY! Bardzo dobrze zrobiłaś reagując na tą sytuację, może to da coś do myślenia tej mendzie!!!

Hej!

Sonisia
, dobrze że się zbadałaś, ale naprawdę oszczędzaj sie, żebyś potem nie żałowała...

Robaczek, a ty się badałas na te parszywe owsiki? żeby ci nie zaszkodziły...

Stoktotta, mam nadziję że FT3 i FT4 będą w normie! Dobrze że zareagowałaś w sklepie, ja też nie mogę znieść jak ktoś się znęca nad dzieckiem!

Murka, mamy nowy wątek o porodach, może tam będzie ci lepiej pisać o zzo? I ciesze sie że kolejna osóbka czuje ruchy tak wcześnie jak ja :happy2:

Ziewaczka,
witamy! super że wszystko sie wam udało, czekamy na fotki!

witam:):)
Ziewaczka już jesteś kochana:-) daj znać jak wrażenia:-)
Stokrotta trzymam kciuki za wyniki i za wizytkę u endokrynologa &&&&
a co do bicia dzieci to masakra, niektórzy ludzie po prostu nie powinni ich mieć:wściekła/y:
MamiDo Nikola póki co bez zmian, robimy inhalacje i zobaczymy co to będzie jak nam do jutra nie przejdzie to idziemy do doktorka:-(Dzięki kochana za pamięć:-)
Kolejnym szczęściarom gratuluje ruchów:tak::-)
andzik ja biorę pod uwagę ten OM bo z USG wiecznie się zmienia, dwa razy brzdąc był młodszy a na ostatnim troszkę starszy(większy)

Dziewczynki które męczą się z trądzikiem młodzieńczym heheheh mi pani w aptece poleciła maść cynkową i dziś zaczynam kurację trzymajcie kciuki

Murka ja wszystkiego o zzo szukalam w googlach z tego co pamietam to mozesz to wziasc najpozniej przy 7cm rozwarciu ale jaki to etap porodu to nie mam pojecia nie wiem jak w pl ale u mnie trzeba w planie porodu podac informacje ze sie chce i juz bedzie na ciebie czekalo u nas wszystkie znieczulenia sa darmowe wiec napewno zdeklaruje ze je chce a czy skorzystam to zobaczymy no i wtedy bede mogla rodzic w szptalu w ktorym chce:-)

Haloooo:)
Udało mi sie w końcu do Was wpaść...Cierpię na chroniczny brak czasu, a jak już tylko przysiądę na chwilkę to od razu zasypiam...normalnie w minutę potrafię odlecieć. Czasami już tak sie zastanawiam czy ze mną wszystko w porządku- w 2 trymestrze senność miała pójść w niepamięć:-( Do tego mam ten ch....ny egzamin na prawo jazdy, a nie mam siły się uczyć do testu- ciągle zapominam jakis zasad :wściekła/y: Na dodatek jestem mega nerwowa od 3 dni, oj tak,że czasami płakać mi się chce na to wszystko z tej wścieklości, że tyle dojeżdżam do roboty i stercze w tych autobusach zamiast odpoczywac i cieszyć sie z ciąży:-(

No i tyle narzekania na razie:-) Zaraz zjem sobie barszczyk, a już zjadłam dzisiaj pierogi i jogurt i monte- myślę ciągle o jedzeniu!

No i oczywiście:

Ziewaczka- Wszystkiego prze najlepszego, świetlanej przyszłości i oby Wam się wszystko układało!
Afi-gratuluję rozwikłania tajemnicy:-) Ja już nie mogę się doczekać poznania płci!!! Chociaż chyba chcialabym dziewczynkę, bo mam już imię-Amelka:tak:

Martolinka-może zajdę do tego Twojego lumpa skoro go tak chwalisz
:-p

Pauletta dlatego ja postanowilam ze starania o dzidzie zaczniemy dopiero jak zdam prawko bo po pierwsze teraz bym sie nie umiala skupic na nauce po drugie jak potrzebuje jechac na wizyte to moge urwac sie z pracy i leciec a tak to jeszcze moj K musialby sie zwalniac i wogole kupa zachodu no i pozniej jak juz bedzie dzidzia to nie bede uwiazana w domu :tak: Super jak nie jestes zalezna od nikogo nie marzniesz i nie cisniesz sie w autobusach dlatego zycze ci powodzonka zebys jak najszybciej zdala:-)

kasiagaw - mi wczoraj lekarka powiedziała ze takie ciagniecie, uciski itp to u mnie rozciaganie macicy i wiazadel. jak pogadalam z mama i sis o one tez tak miały przez cała ciążę - moze to u nas rodzinne :)
ale jak długo utrzymuje sie ból jak przy miesiaczce i skurcze (ok 10 w ciagu dnia) to powinno sie skonsultować z lekarzem.
nie martw sie na zapas! :)

porannakawa każda z nas ma rożne bruszki, w mojej rodzinie dziewczyny jak rodziły to miały brzuszki jak ja teraz i zastanawialiśmy sie GDZIE JEST TO DZIECKO WAZACE 3 kg?! a kuzynka urodziła 4 kg córeczkę :)

fajnie tak szybko powypinac brzuszek, ale jak rosnie tak szybko o pozniej nie zmieszczą sie w drzwiach, bedzie większe prawdopodobieństwo rozstepow,bedzie brzydziej wyglądał po porodzie no i duzo ciężej niż jak mniejszy brUszek.
zawsze plusy i minusy :D

co do zzo to siostra dwa razy rodziła z nim i było cieżko ale do przeżycia a jak rodziła teraz bez (ta ustawa co ma juz byc zniesione na nasze terminy -aleluja !!! ) to był horror ! wiec ja na dzien dobry poproszę :p

madziarra ciesz sie mama póki mozesz kochana! jak przygotowania do wyjazdu??

paulisia zdroweczka dla córeczki !
ziewaczka dawaj jakas fotkę bo juz nie mozemy sie doczekać..! a gdzie byliście w podróży poslubnej??

martolinka jak to katarek to sama sie poloz :>

stokrotka wydaje mi sie ze takie wyniki są w normie, w ciazy tak chyba powinno byc. z tego co ja kojarze to tsh miałam kolo 0, a ft3 na górnej granicy i moj endokrynolog mowil ze super , ale niemoge znaleźć tych wyników i niechce Cie wprowdzic w błąd.
ja biorę eutytox 37,5 mg i dodatkowo mam brać jod - podobno bardzo ważny dla kobiet z problemami z tarczyca w ciazy, ale zgubilam receptę i idę do niego 7.10 na kontrole.

murka gratuluje ruchów !!!!!! :))

stokrotta super ze zareagowalas, taka ogólna znieczulica jest codziennością niestety :(

mamido ale fajnie ze mała tak przeżywa wizytę.. :) jak kolezanka była ze swoją corcia na USG to jak mała zaczęła mówić cos do niej to synek w brzuszku zaczął sie śmiać..!!! :))

no to chyba na tyle :cool:

ja zaraz koncze zajecia i nie wiem czy isc do pracy czy na szybki shopping w hm czy po wanne czy na budowę..
ale mam ambitny plan zrobienia dzis obiadu dla eMka i polecenia wieczorem żebyście nie krzyczeli na mnie :p

reklama
paulusia ja walczę z tradzikiem z pomocą dermatolog, mam antybiotyk miejscowo - zineryt i cos do mycia, chyba luxneroxid L. trzymam kciuki zanmasc cynkowa - powiedz potem czy działa..! :)

Do góry