reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pogaduchy szalonych kwietniówek 2012

Witajcie!
Ale macie wenę, za to super się czyta i z każdym postem mam wrażenie że wszystkie stajemy się sobie bliższe:-)

Ja dziś w nocy znowu zaliczyłam kilka pielgrzymek do kibelka, już nawet ich nie liczę bo tracę rachubę. W każdym razie nad ranem się budzę i nie mogę zasnąć, czuję straszny głód:szok: Nie wiem czy też tak macie, czy to normalny objaw? Staram się nie wstawać do lodówki żeby się nie przyzwyczajać, ale to się wiąże z półgodzinną męką i przewracaniem się z boku na bok.

ziewaczka - jesteśmy z Tobą, będzie dobrze, zobaczysz! Wiem że to są ogromne emocje ale dzięki temu będziesz wspominać ten dzień jako ten wyjątkowy i jedyny! Pamiętaj, ze nie na wszystko będziecie mieli wpływ a drobne wpadki nawet jeżeli się pojawią to tylko dodadzą uroku wszystkiemu i później ze śmiechem będziecie to wspominać:tak:
stokrota - piszesz, że cięcie będziesz miała tydzień przed terminem, a mogę zapytać dlaczego rodzisz przez cc? tzn to Twoja decyzja czy lekarza? I nie przepracowuj się za bardzo w pracy:-)
robaczek - ciesze się że atmosfera w domu się poprawia, faktycznie dwie kobiety w ciąży to mieszanka wybuchowo- hormonalna, musicie jakoś przetrzymać ten czas a potem będzie z górki
augustynka - zdrowie jest najważniejsze, więc dobrze że teściowa zdecydowała się na zabieg, a jest jakaś szansa że do kościoła przynajmniej będzie mogła podejść na chwilkę?

Idę się ogarnąć, bo jak tak siedzę w piżamie to zawsze mam szczęście że ktoś przychodzi, właśnie przed chwilą był listonosz:baffled:

reklama
Izka02-oj za mną też chodzi pasta ojojoj!!!!! Dzisiaj robię z łososiem,śmietaną i koperem;-) Widzę,że pracujesz tak dużo jak ja:szok:
Dzisiaj po robocie mam jeszcze jazdę, muszę zrobić te ch...ne prawo jazdy,żeby dziecko wozić, bo w autobusach i pociągach to raczej nikt miejsca nie ustąpi, a coraz ciężej się robi....;-)Co gorsza, ostatnio nie wiem dlaczego wszyscy mnie naokoło proszą,żeby im pomóc dźwigac (nie wiem czy ja wyglądam na jakąś siłaczkę?). Wyobraźcie sobie, ostatnio wracam do domu (godzina 20, ja po harówce w 2 pracach, siata zakupów), a jakiś gość na wózku pyta mnie czy mogłabym go popchać do Monte Cassino. No normalnie sie zagotowałam, no kurde gościu ewidentnie myślał,że sobie towrzystwo znalazł do pogawędki. A ja mega zmęczona, w ciąży i z zakupami będę jeszcze go pchała...Mężczyzn wokoło mnóstwo, ale nieeee. Brak słów, tak mnie tym wnerwił. Normalnie nie odmawiam pomocy, ale bez przesady- cwaniaczek.

Kobietki kochane
Po tygodniowym dole z placzem i wyciem przyszedl dzien dobrych wiadomosci!
Wizyta udana, serduszko puka a maluch wierci niemilosiernie wiec wszystko oki.
A do tego dostalam wiesci z ambasady ze w Australii zgodzili sie na wystawienie wizy bez dostarczania przeswietlenia pluc!
Boze ja myslalam ze bede tu sama dopoki maluszek sie nie urodzi, juz sie nastawialam nawet ze tak wlasnie bedzie bo wszystkie znaki na niebie i ziemi na to wskazywaly... Dzis rozmowa z ambasada i pani powiedziala zeby sie nie nastawiac zbytnio a po 15minutach znow dzwoni ze przyszla decyzja i ze sie zgodzili!
Jestesmy przeszczesliwi ze nie kaza nam czekac kolejnych dlugich miesiecy osobno! Teraz tylko czekac na oficjalna decyzje, pakowac sie i leciec! Nawet ten lot 20-paro godzinny nie jest mi straszny :)
I w koncu bede mogla pisac jak u mnie z seksem i jak z zakupkami dla maluszka. I tez bede mogla marudzic troche na mojego meza (chociaz nie przewiduje).
Sorki ze tak samolubnie dzis
Pogratuluje tylko udanych wizyt
Pozycze zdrowka chorowitkom
Trzymam kciuki za wszystkie panny mlode
Wszystkim zycze cudnego dnia
I ide sie cieszyc :-D

madziaraa super, az sie łezka w oku zakreciła, bardzo sie ciesze, że już bedziecie razem:)
augustynka, ziewaczka czekaja was super chwile:) ja mam cywilny i koscielny za soba:) na cywilnym J jak miał załozyc mi obraczke, wziął swoją zamiast moja, ja mówie, kochanie to twoja, mi musisz załozyc moja..3 razy mu powtrzałam, dopiero zareagował na uwage pani urzednik:p po czym nie mogł mi wcisnąć jej na palec, bp ten tak spuchł:p na kościelny spóźniłam sie 15 minut, ale wstyd!! ale to przez tate, ale on sie stresował:) a Jaca tak schudł, że chłopaki jechali mu po pasek do spodni, bo mu spadały;) bedzie dobrze laseczki:)
ziewaczka a jak opryszczka?
pauletta mnie skolei zawsze jakąś starsza osoba zagaduje i opowiada i opowiada i opowiada:p a ja jakos nie umiem nogdy przerwać..
agnes poradziłaś sobie ze zdjęciem?

madziarra - super wieści!!! Na święta będziecie razem:)
murka81 ja też coraz częściej czuję straszne ssanie w brzuszku i staram się coś lekkiego wszamać bo bez tego nie mogę funkcjonować ani zasnąć.

Mam zamiar kupić sobie adapter do pasów znalazłam dwa modele, proszę o podpowiedz który będzie lepszy?
1. Adapter do pasów bezpieczeństwa dla kobiet w ciąży - Clippasafe - biustonoszedokarmienia.pl
2. BeSafe Pregnant - Adapter do pasów bezpieczeństwa dla kobiet w ciąży - Serwis dla Kobiet naObcasach.pl

madzie85-gdańsk jakoś mi się udało:) dziękuje.
madziarra - super że już bedziecie razem. I tak jesteś wytrzymała :)

U mnie ogórkowa już prawie gotowa, mężulek zwalnia się o 14 z pracy bo musi klocki wymienić w aucie,bo ja jutro do szkoły;/

reklama
To już popracowałam. Nie przepracowałam się zbytnio:-D ale fakturki zaległe powystawiałam i kaskę od firm odebrałam

Maniaa mam adapter Clippasafe jeszcze z poprzedniej ciąży i jestem zadowolona. :tak:

madziara to los Wam sprzyja ... i ludzie na szczęście też.

murka dwie poprzednie ciąże były rozwiązane przed CC i automatycznie teraz też czeka mnie cesarka. To jest decyzja w 100% lekarza, a nie moja.Nie mam żadnych klopotów ze zdrowiem, pierwsze dziecko urodziłam naturalnie, ale 2 porod był wywoływany i mimo ogromnych chęci i kilkunastu godzinach bóli- nie udało mi się urodzić naturalnie. Zdecydowano o cięciu- powód - niewspółmierność porodowa.Jedno cięcie jest automatycznie wskazaniem do kolejnych.Tym bardziej, że między ostatnim cięciem , a tym porodem w kwietniu nie będzie nawet 2 lat odstępu.

A ja nie mam jeszcze obiadu:zawstydzona/y: Idę coś kombinować

Do góry