reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Pogaduchy szalonych kwietniówek 2012

Witam się, Ania8000 ja tez przed ciąża z synkiem miałam krótkie cykle 24-26 dni, i nie miałam żadnych problemów z donoszeniem ciąży (wręcz przenosiłam), po ciązy cykle mi się wyregulowały, a jeśli chodzi o objawy to tak teraz jak i w poprzedniej ciąży raz je miałam a raz nie, tak wiec nie martw się ale każdą swoja wątpliwość lepiej przedyskutować z lekarzem żeby uniknąc niepotrzebnego stresu, no jeszcz możesz skontrolowac betę z krwi i powtórzyc po 48h jak przyrośnie ok 66% to ciaża powinna rozwijac sie prawidłowo.

reklama
Pecherzyk jest z czego sie ciesze, natomiast jeszcze za wczesnie na serduszko i inne "bajerki" :-)
gratuluję pęcherzyka :) to już coś :) te 10 dni szybko zleci

Mój termin to prawdopodobnie 24.04.2011. o ile się wszystko uda :)
gratuluję

Dziś zupełnie się zdziwiłam rano, bo przestały mnie boleć piersi. I z "lekka" się zestresowałam, że pewnie zarodek się nie zagnieździł i już po ciąży. Zwłaszcza że mam krótkie cykle, więc owulację mam ok.10-11 dnia cyklu, co podobno źle wróży na utrzymanie ciąży, bo zachodzi tzw. "niedomoga ciałka żółtego", które przestaje produkować progesteron podtrzymujący ciążę.
to zupełnie normalne, objawy pojawiają się i znikają lub przybierają na sile i słabną
a wczesna owulacja nie ma nic wspólnego z niedomogą lutealną, niedomoga na miejsce przy krótkiej fazie lutealnej czyli chodzi o czas liczony od owulacji do terminu @

Do tego doszedł nowy objaw, właśnie wróciłam z toalety i mam plamienie :(
ja bym jechała na pogotowie lub do lekarza, każde plamienie w ciąży trzeba skonsultować z lekarzem!

czytałam o krwawieniach miesięcznych w ciąży, że bywają i nie wpływają na przebieg ciąży. Kurczaki, no wygląda to na okres, zmieniłam już 2-gą wkładkę
plamienia/ krwawienia rzeczywiście czasem mogą pojawiac się w terminach gdzie gdyby nie było ciązy była by @ ale przyczynę każdego musi potwierdzić lekarz
trzymam kciuki!

Ania8000 możesz skontrolowac betę z krwi i powtórzyc po 48h jak przyrośnie ok 66% to ciaża powinna rozwijac sie prawidłowo.
o dokładnie to też pokaże czy ciąża się rozwija

witam

dziś mam lepszy humor bo i lepiej się czuję, wczoraj też było w miarę ok, śpiąca jestem nadal ale aż mnie nie mdli;-)
pogoda super i po południu planujemy wypad na grilla, będą inne dzieciaki to młody się ucieszy bo bardzo lubi dzieci:tak:

martolinka
z jednej strony to co mówi lekarz ma sens ale rozumiem że nie możesz się doczekać bo Każda z nas tak ma;-)
Bunny
mi tylko lekarz mówił o kwasie foliowym, na razie o witaminach cisza, ale miałam już pierwsze badanie krwi to może gdyby coś było nie tak to może coś powie na następnej wizycie, a kwas to tylko do 3miesięcy kazał brać
nuluska
ja brałam witaminy a mój Mati ważył 2860 i miał 50cm takze to chyba nie jest regułą o tych duzych dzieciach;-)
Iza-i-Melisa
super że widziałaś pęcherzyk:-)to teraz czekamy na serduszko
Dronka
ja też nie mam suwaczka, ale czekam do 29 sierpnia i kolejnego usg jak zobaczę serduszko to wstawię, poza tym prawdopodobnie z usg wyjdzie inny termin porodu niż z OM bo prawdopodobnie owulacja była opóźniona
Ania
zgadzam się z nuluską że każde plamienie w ciąży trzeba skonsultować z lekarzem, lepij chuchać na zimne a jesli test wyszedł pozytywny to sądzę że to ciąża, testy się raczej nie nie mylą w tą stronę

Dronka 83, Inzagata i Nuluska dzięki za słowa otuchy. Wczoraj wieczorem się załamałam, myśląc że straciłam zarodek. Zmierzyłam temp. - 36,6C, a przedtem przez kilkanaście dni było 37,4-38,1C. Stwierdziłam więc że to pewnie okres lub poronienie, ale dziś rano znów miałam 37,4C, silny ból głowy i brak krwawienia. Dziś mam termin spodziewanej miesiączki, która jedna k nie nadeszła. Testu ciążowego dziś nie zrobiłam, zrobię jutro, bo już ostatni zmarnowałam wczoraj w nocy, no i wyszedł negatywny (a w pt pozytywny). Skołowana jestem, bo wczoraj w nocy sądząc po objawach i teście stwierdziłam że straciłam ciążę, a teraz już sama nie wiem. Tak na marginesie, to przez ostatnie lata nie zaglądałam do netu i na fora ciążowe, bo lekarz mi stanowczo odradził. Ale widzę, że tu można dostać wsparcie i wiedzę. Cholera, jeszcze ten długi weekend. We wt uderzam do gina, bez zapisu,, ciężko będzie się dostać po po weekendzie zawsze sporo potrzebujących(zwłaszcza po długim). Wybaczcie, że Wam tu tak smęcę, ale nie mam z kim o tym porozmawiać. Narzeczony ma dość moich objawów i informacji naukowych, jeszcze wczoraj mnie zagonił do przewracania siana i stąd może to krwawienie, bo się zmachałam porządnie. Słonecznej niedzieli Wam życzę :)

martolinka dronka ania na moim suwaczku nie wpisywałam długości cyklu, zwyczajnie nie było takiego pytania.

martolinka
10 lipiec a Ty 12 czyli mamy te dwa dni różnicy znalezione, tylko ciekawe dlaczego nam jeden termin wyskoczył :-p i tak tego nie zrozumiem :-p:-p:-p

A mnie dziś niemiłosiernie wysadziło. Brzuch taki jak w 3 m-c i coś cika z prawej a to z lewej a to na środku i niestety w tym miejscu co akurat przypada jajnik bądź macica. Mam nadzieję że to nic złego i jutro będzie już wszystko dobrze. Wizyta dopiero w przyszły poniedziałek oszaleje jak nie przestanie. Całe szczęście nie jest to ból nie do wytrzymania, zakłuje na 2 sekundki i przechodzi od razu intensywność raczej średnia. Bóle podbrzusza w tym okresie są normalne ale czy kłucie???
Żeby to nie było nic złego, żeby przeszło...

Witajcie, napisałam mega długiego posta o mi wcieło...... grrr...
po krótce więc ... W końcu zawitało do nas lato :tak:ja czuje sie bardzo dobrze :tak:
syneczki musimy odkryc tę tajemnicę:tak:

dla mnie tajemnicą też jest to dlaczego termin mam dzień przed Wami a suwaczek pokazuje mi cztery dni więcej od Syneczki2. ostatnią @ miałam 10 lipca. może to wszystko zależy kiedy się miało owu.(26 lipca) i ile dni trwa @ (6) i ile trwa cykl (31)?
Kto rozwiąze ta zagadkę? Tajemnica jak z "Archiwum X" :-)

Syneczki a mocno Cie kłuje? Może poprostu za dużo dziś robiłaś.

Coś nas mało przybywa:-(. Mam nadzieję ze w krótce to sie zmieni:-)

Ostatnia edycja:
reklama
Witam się, Ania8000 trzymam kciuki żeby jednak to nie było poronienie, i tule mocno. A jeszcze jedno robienie testów ciążowych nic Ci niestety nie da najlepszy jest test na betę z krwi i sprawdzenie jego przyrostu tak jak pisałam wcześniej, po poronieniu beta powoli spada i test "sikacz" czasem mylnie pokazuje wynik pozytywny, szkoda pieniędzy, mam nadzieję że u Ciebie wszystko skończy się pozytywnie i w kwietniu z nami będziesz tulić swoje maleństwo. Ja w tej ciąży postanowiłam się nie stresować, zwłaszcza że to wpadka, przy moim pierwszym synku całą ciążę wymyślałam i się stresowałam, jeden dzień bez objawów to latałam do lekarza jak głupia i przez pierwsze 9 tygodni kontrolowałam betę w tych tygodniach co nie miałam wizyty, i teraz mam małego nerwusa choć bardzo kochanego.

Ostatnia edycja:
Do góry