martolinka
Mama i nie tylko :-)
nie ma nie ma oczek , ale tak powiedział ;-)
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
badac badał, ale bez usg;-)Martolinka to wogle cie nie badał i nie robił usg?? W sumie to dobrze bo chwilą cierpliowści uwieńczysz pęcherzykiem z serduszkiem. Jeszcze wcześnie
bedzie zdrowe! tak sobie powtarzaj, ja bardzo wierzę w siłe pozytywnego nastawieniaPonownie zaczynam świrować i myśleć o tym jak bardzo bym chciała by moje maleństwo było zdrowe
zaciskam kciuki!trzymajcie proszę kciuki by wszystko było ok...
Gratuluję i witaj na kwietniówkachWedlugo moich wyliczen jestem w 5 tyg i termin mam na 13 kwietnia, zrobilam dwa testy, wyszly pozywtywne i okres spoznia mi sie juz ponad tydzien, wiec przypuszczaz, ze to CIAZA.
tak, mnie się takie żyły pojawiły pod koniec 2 trymestru, ale ponoć była dziwadłem pod tym względem więc trzymam za ciebie kciukidziś zauważyłam fioletowe żyły na moich piersiach.. na tej otoczce naokoło sutka. Nie wiem co myśleć o tym..któraś z Was miała coś podobniego może?
głowa do góry, nie w każdej ciązy objawy są takie same!Trochę się obawiam bo nie bolą mnie piersi (w pierwszej ciąży nawet biustonosz drażnił), chyba pojde w poniedzialek do gina...
szkoda ale na pewno widoki będziesz miała fajniejsze jużGin stwierdził , ze pierwsze usg dopiero za 3 tyg , bo ciąża jest jeszze bardzo młoda i nie chce dziecku po oczach świecic.
kto nastepny ma wizyte ?![]()
halo! ty miałaś leżeć!?uciekam ogarnac dom
Albo jedno albo drugie się bierze. W zestawach witamin dla ciężarnych jest już dawka 400 mcg kwasu foliowego i jest ona wystarczająca. Witaminy można brać od samego początku. Szczególnie jeśli prowadzi się intensywny tryb życia lub ma się skłonności do anemii. Niektórzy lekarze odradzają witaminy bo się po nich rodzą ponoć duże dzieciMartolinka a lekarz kazał Ci brać tylko kwas foliowy czy też witaminy? Ja biorę to i to ale ktoś tu napisał ze na witaminy to za wcześnie. Z Patim chyba brałam witaminy od początku ale nie jestem pewna.