reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pogaduchy szalonych kwietniówek 2012

Aniaw a zaznaczyłaś krateczkę, żeby zapamiętało hasło?
Augustyna nic się nie martw, wiele kobiet nie odczuwa żadnych dolegliwości a potem dzidzie jak malowane!:tak:
syneczki Ty niedobra kobieto :-D:-D ja ostatnio miałam fajny sen... z mężem w roli głównej, ale to chyba patologia hahahahahaahaaaaa
ziewaczka ja bym liczyła wg om, moze faktycznie wpisał Tobie z usg, a może coś mu się porąbało. Zapytaj na następnej wizycie zamiast się martwić - najważniejsze, że wszystko jest ok:tak:

reklama
ziewaczka na moje oko on liczy od momentu zapłodnienia czyli faktyczny wiek dzidziusia (czyli z 2 tyg opóźnieniem w stosunku do ostatniej miesiączki)
zerknij na mój suwaczek, ja mam termin na 5 kwietnia

dopisane:
czyli u ciebie jest 10tc 2 dni od ostatniej miesiączki
a wiek dzidziusia 8tc 2 dni (oczywiście przy założeniu cykli 28 dniowych)

paulusia chciałam wkleić linka, ale mnie "zablokowało"
na stronie mamazone w kalendarzu ciązy w 40 tygodniu pokazuje ze 40 tydzień ciąży jest 38 tygodniem zycia dziecka i w opisie jest wyraźnie napisane że to czas porodu
co nie zmienia faktu że lekarz powinien wpisać 10 tydzień w przypadku ziewaczki a nie 8tc tak jak to zrobił, bo ogólnie przyjęło się że ciąże liczymy od pierwszego dnia ostatniej miesiączki

mam nadzieję ze nie zakręciłam;-) bo mam ostatnio problem z wyrażaniem myśli

Z tego co mi sie wydaje to on liczy, ze ciaza trwa 266 dni a nie 280. Ten 8tc to wiek zaplodnieniowy. Nie spotkalam sie jeszcze u nikogo z takim liczeniem, no ale coz, widocznie on ma jakies super nowoczesne metody wg USG. Wg daty om to powinien byc juz poczatek 11 tc i tak chyba bede wszystkim mowic:p Balam sie troche bo 2 tyg temu ciaza rozwijala sie na 6 tygodni a liczylam ze to juz 8tc, myslalam, ze moze jakies wady, opoznienie;/ no ale poczytalam troche na necie i sie uspokoilam. Tak samo z okresleniem plci. On liczy ze to bedzie 10 tc, a Wy ze 12, wlasnie dlatego moze juz mi okresli plec dziecka.

reklama
Do góry