reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pogaduchy szalonych kwietniówek 2012

reklama
Cześć dziewczyny:-)
Czy mogłabym się jeszcze dołączyć do forum i powymieniać z Wami doświadczeniami z tego pięknego okresu w naszym życiu, jakim jest macierzyństwo?:-)
Moja córeczka Ola urodziła się 11.04.2012 w 38 tc. , ważyła 3035 g, 10 pkt, teraz ok. 8 kg, jest w 50. centylu wagowo i wzrostowo.
Mieszkamy obecnie we trójkę w Warszawie. zdecydowaliśmy, ze do ukonczenia przez córeczkę conajmniej roczku będę się Nią opiekować, więc jestem na wychowawczym i "siedzę" w domu;-)jestem przeszczęśliwa, że mam taką możliwość, bo chyba uzależniłam się od Małej i nie potrafię Jej zostawić na dłuzej niż 1,5 h ( i psychicznie i fizycznie, bo Córa nie chce jeść praktycznie nic poza cycunią : p)
o forum wiem od jakiegoś roku, ale jak pewnie cała masa innych dziewczyn wcześniej jakoś nie przybrałam się do zalogowania.

Co do pytania o termometr to ja mam Thermoflash ijestem zadowolona, choc jak jest podwyższona temp to pokazuje trochę różne wartości zależńie gdzie się kliknie,Ale jak jest w normie to wszedzie 36,6 pokazuje. przydatny jak ktoś karmi butlą, bo dobrze mierzy temp. płynów.

Poza tym mam tez microlife i uzywam go do pupki jak chcę zmierzyć dokladnie.

Pozdrawiam ciepło

Ostatnia edycja:
lene55, lazy_butterfly, olka505 - dzięki za odpowiedz - znacznie mnie to uspokoiło. Po mojej córce wszystko wróciło do normy szybciej dlatego miałam obawy. Ale ona też mniej jadła z piersi więc to pewnie dlatego. AC

Ja mam termometr MESCOMP AC322 plus i też jestem w miarę zadowolona. Wydaje mi się, że najlepiej jest kupić laserowy a ten mój niestety nie jest.

Do dziewczyn, którym dzieci marudzą i cierpią przy ząbkowaniu -mam takie kuleczki Osanit, wg mnie są świetne. Daje synkowi 8 na język i od razu mu lepiej. Nie wiem czy są w Polsce bo dostałam je od bratowej z Niemiec ale może można je gdzieś dostać.

_basiek_ Wielkie Gratulacje!!! Na pewno dasz radę, kobiety potrafią poradzić sobie w każdej sytuacji :) dzięki małej różnicy wieku dzieciaczki będą ze sobą bardzo związane:)
Dziękuję Ci za powitanie:)

_basiek_ gratulacje!!! Kochana dużo zdrówka, aby ciąża przebiegła szczęśliwie :) Super!! podziwiam, bo ja ostatnio wymiękam przy jednym dzieciaczku;) Pewnie, że dasz radę kwestia organizacji :)
MumOli witaj!!!
U nas noc masakryczna a w ciągu dnia bardzo fajnie :) Dziś mój eM wraca wreszcie, więc dziś może się wyśpię ;)
Mam pytanko, moja Gabi budzi się ostatnio w nocy bardzo często i po prostu domaga się smoczka, jak jej go dam to od razu zasypia (chyba ze się trochę rozbudzi to wtedy zaczyna się lulanie) Macie taki problem u swoich dzieciaczków?? Już sama nie wiem co mam z tym zrobić :( jak zasypia to wypluwa go a potem się go domaga i tak w kółko :( kładę jej blisko buźki smoka czyli ma 2 i czasem sama se go włoży do buźki ale rzadko i jest wtedy lament ;(

reklama
Do góry