reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pogaduchy szalonych kwietniówek 2012

czizys - napisałam takiego długiego posta i sie skasował :crazy:
wiec zaczynam od nowa:
Witam Was wszystkie, dawno mnie nie było. Mały jakiś ostatnio marudny - zęby, jak u większości. Mamy juz 2 i górnie już tuż tuż
Gochson - czemu ty sie o kasze martwisz, przecierz 9,500 to nie wydaje mi sie za dużo, Igor też 9,5 waży i jakiś miesiąc młodszy jest, i wcale bym go grubym nie nazwała.
Spanie w dzień juz w miare unormowane. Spi 2 razy na dzień, raz to tak 45 minut i raz okolo 1,5 - 2 godz. Bardziej mnie denerwuje nocne budzenie się. Wstaje przynajmniej 2 razy i butla musi być!!! A jak miał tak 2, 3 miesiące to przesypiał, od jakiś 7 tygodni sie tak budzi. Znacie jakies sposoby na przesypianie nocy ??? musze go jakoś odzwyczajać czy samo przejdzie?? Ze starszym tak nie miałam, przesypiał jak tylko 2 miesiące skonczyl.
Dla dziewczyn wracających do pracy życzę powodzenia! Dla Was i Maluszków. Fajnie miec babcie która może sie zająć. Wiem z doświadczenia ( po starszym synku) że inne opiekunki czy żlobki to stres na maxa - dlatego trzymam kciuki!!!
Ja musiałam zrezygnować z pracy i czasem sie czuje jak kura domowa i brakuje mi - ludzi - poprastu!!!;-)

reklama
Gosik-Jesli woriwadzils juz gluten polecam kasze manna przed spaniem, jesli nie to jakas bezglutenowa, a jak sie w nocy maly budzi zmniejszaj ilosc mleka rozpuszczonego w wodzie jesli pije 180ml. i sypiesz 6 miarek mleka to na nastepny dzien wsyp5 a potem 4 i tak dalej az bedzie sama woda, pozniej stopniowo zmniejszaj o 30ml. Osc wody maly powinien przestac sie budzic, najpierw zrob tak z jednym karmieniem tym ktore ci najmniej odpowiada a pozniej to samo z drogim. Mojemu synkowi to pomoglo i teraz przesypia 9 godzin bez jedzenia. Wiekszosc dzieci budzi sie z przyzwyczajenia a nie zglodu, jesli ta metoda nie poskutkuje, moze trzeba wyprubowac innej albo odczekec miesiac. Jedne dzieci potrzebuja jedzenia w nocy np.Do 4 mc. a inne az do roku ale sprobowac zawsze mozna : ) zycze powodzenia i cierpliwosci

Hej Laski,

Troche mnie nie bylo bo Mlody cos ostatnio goraczkuje, mega marudny i senny (szkoda tylko, ze nie w nocy) dzisiaj ide z nim do lekarza, bo nie dosc, ze goraczka dalej to jeszcze mi w nocy zwymiotowal:-( czytam was na bierzaca, ale jakos energii na odpisywanie brak:zawstydzona/y:

Happymum ja tylko 1 miesiac prasowalam, potem przyszlam polozna i zapytala czy nie mam nic przyjemniejszego do roboty:-D bo jesli tak to prasowanie moge sobie odpuscic:-D oj to pewnie tesknisz za bracmi tu w UK.

Sonia welcome back!!!!! super, ze juz nocki u Was lepsze. Nalezy Ci sie po tych pierwszych paru miesiacach:tak::tak: u nas tez brak zebow i tez cierpliwie czekam bo wszystko na nie wskazuje. Szymek tez sie podciaga na rekach, tylko biedak nie bardzo wie co z nogami zrobic. Ale do zabawki sie 'doczolga'

Ewula super, ze rechabilitacja zakonczona!! U mnie jak Szymonkowi nie pasuje jedzonko to zaciska usta i nie ma opcji na jedzenie:-D najgorsze, ze to samo przy podawaniu syropu.

Maniaa jaka szkoda, ze nie pomysleli o tej ustawie o 52 tyg macierzynskiego wczesniej.

Lazy a u nas ostatnio odwrotnie, synek sie budzi jak tylko zamkna sie za mna drzwi, a ze mna potrafi i 2 godziny spac:-D do tej pory to mamie dawal popalic wiec teraz niech tatus sie gimnastykuje:-D

Kasia gratki zeboli. Teraz to juz nie powinno Zosi bolec....do nastepnego zeba. Dzielna z niej kobietka, chyba po mamusi? Jesiennym chandrom mowimy STOP walczac przy tym czekolada:-D

Helena u nas z jedzeniem podobnie, najlepiej cyc...

Pauletta dziekuje za informacje o zebowym dla mamusi. Na pewno sie przyda jak juz zabek sie pojawi.

Troszke Was nadrobilam, przepraszam kogo pominelam:tak: U nas z nowosci to Maly zacza sam siedziec i sie czolgac:happy: z jedzeniem dalej nie za ciekawie, ale nie poddaje sie;-)

Milego dnia:****

Emilia- bardzo za nimi tesknie, ostatni raz ich widziałam ponad rok temu a tak to jedynie przez skype:(
robaczek- masz synka Sebastianka super
:-) mój partner tak ma na imie;-) mi sie wydaje mały w porównaniu do innych dzieci tu w uk ale nawet jak rodziłam to był najmniejszy, bo inne noworodki warzyly okolo 4 kg a mój mały 3460g ale moze angielki jakies wieksze te dzieci rodzą:-p

happymum - Dziekuje, spróbuje zastosować tą metodę z podawaniem coraz to mniej w nocy. Bo na noc daje mu kaszke ale to nie pomaga, czy zaśnie głodny czy najedzony to w nocy i tak tak samo sie budzi. Jeszcze raz dzięki!

Gosik piszesz ze obojetnie czy maly pojdzie spac najedzony czy glodny to budzi sie w nocy wiec ta metoda powinna pomoc, mam jeszcze tylko pytanko , kladziesz go codziennie o tej samej porze?

reklama
happymum - staram się kłasc go o 20:00, ale jak po poludniu spi np do 17:30 to wtedy na noc zasypia o 21:00. Tak całkiem systematyczni to nie jesteśmy, przyznaje się :zawstydzona/y:
_basiek_ - to sporo ci zjada, mój je 3 razy butla 150ml, 2x kaszka (nie wiem ile bo tak na oko w miseczce :D ), i obiadek 100 g. no i jakis deserek od czasu do czasu. teraz tak mysle ze jak kasze policze to moze wychodzi podobnie jak u was.

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry