Agata777 - Ty to masz podwójne szczęście wiec i podwójne pranie
jest jakaś poprawa u Jaśka?
aga_cina - my teraz z powodu odparzenia na noc daliśmy już dwa razy wielo z podwójnymi wkładami i jestem miło zaskoczona, bo Mała spała całą noc, więc coś dokupię i chyba w ogóle się już przestawimy. Ja na razie piorę w proszku dziecięcym, mówisz, ze płyny są lepsze? A to jakieś specjalne do wielo?
aga_cina, ewula - Dzięki za podpowiedzi. My jesteśmy po wizycie u pediatry i przypałętało się zakażenie drożdżakami, więc mamy maść robioną i na razie na ty mamy bazować + clotramizol
happymum20 - pewnie, wybierasz co dla Ciebie najlepsze i najwygodniejsze
A co do gorączki - to z tego co wiem to p/gorączkowe środki daje się powyzej 38 stopni, zawsze mozesz kupić jakiś syropki lub czopki na bazie ibuprofenu lub paracetamolu, powinny i u Was być dostępne bez recepty.
anka_d - o tak, pensja dla matek byłaby rzeczywiście dobrym rozwiązaniem, ale chyba nierealnym, przydałoby się chociażby ubezpieczenie emerytalne albo dodatek do emerytury za te lata wychowywania dzieci. I jak w końcu z tym domem? A pies, ja też bym się bała, zostawiasz Mała całkiem samą?
pauletta - kolejność ząbkowania podawana w poradnikach jest orientacyjna, wiec jak najbardziej dwójki mogą być przed jedynkami
helena, kasiagaw, gochson - to ja chyba jestem jakąś wredną matką, bo czasem to się nawet cieszę, że zostawię Małą na parę godzin i nie jest wcale tak, bym wydzwaniała co się dzieje, tylko staram się wykorzystać wolny czas jak najlepiej i odpocząć troszkę.
agata89 - oj tak, spokój jest najważniejszy, jak wszystko w miarę się układa. Gratki udanego łikendu.U mnie eMek też tak średnio patrzy na wielo i się podśmie****e ze mnie jak chcę kupić nowe, ze puściłabym nas z torbami. I coś znalazłaś o tych wełniakach, bo już gdzieś o tym wspominałaś.
gochson - przynajmniej masz jakiś impuls by zrobić coś dla siebie
U nas też figle-migle przewijakowe, aż się boję że mi kiedyś myknie. na podłodze to już w ogóle problem, bo od razu Mała fik na brzuch
A czemu znowu bioderka?
adasza - przecież zawsze dzieciaki przy innych to aniołeczki, a przy mamach to natura diablątka się ukazuje
Tylko się cieszyć, że Jaśko daje sobie radę.
ewula_m - ja sama nie wiem czego używać przy przewijaniu, bo gdzieś się naczytałam, ze do wielo najlepiej niczego nie używać, by nie zmniejszyć wchłaniania pieluchy. No i mamy wrócić do wielo skoro dobrze działają na pupę.