hej girl, my dziś wyruszylismy na spacer pomimo tego, że chłopcy wciąz zakatarzeni, ale spacer chyba dobrze im zrobił, od razu zasnęli na świeżym powietrzu:-)
julianna- widzisz zapomniałąm wczoraj odp na Twój post. super, że masz refundacje tego beblionu , my płacimy 100 % i jak się okazało dziś neipotrzebnie!!!! lekarka wprowadziła nas w błąd, który kosztował nas mnóstwo kasy!!! jak kazaał pzrejsc hcłopakom na bebilon pepti to powiedziaął, ze refundacja moze byc dopeior po 3 mcach jak mleko spowoduje poprawe, bo niby takie wytyczne i ze ich sprawdzaja bla bla bla, no to my chodizlismy przez 3 miechy po te recepty 100% i za akzdym razem ta sama gadka. dziś mój m. poszedł po recepte bo wlasnie mineły 3 miechy i był akurat ansz elkarz prowadzacy, który powiedział, ze z ta refundacja to w ogole nieprawda, bo moglismy miec refundacje juz od razu,wystarczyło tylko zaswiadczenie od alergologa. dodał, ze on nie wystawi recepty ze zniżką, bo każą mu zwrocic kasę i dał nam skierowanie do alergologa. jestem tak wściekła, że w pon ide do tej głupiej baby i każe jej wystawic ta recepte z refundacja skoro naggadałą takich głupot!!! i jeszcze opieprze ją, że nie udzielila nam info o tym alergologu, tak bysmy poslzi do razu i bysmy mieli dawno tansze mleko, a ten ansz głupi lekarz prowadzacy tez dostanie opieprz w srode na szczeppieniu, bo palant jeden w miedzyczasie tez wystawiał nam recepte na 100% i tez nic nei powiedział, że mamy isc od alergologa !!!!!!!!!! my wydalimsy przez te 3 miechy na mleko ponad 2 tys zł ( a moglismy wydac połowe mniej)
sonisia- dobry patent z tym fotelikiem, tez bede chyba wystawiac chlopakow n balkon bo zanim ich ubiore i zniose jak jestem sama to minie dobra godz. a na dodatek dzis ktos zepsul zamek w wozkarni i zamek się przekreca, jutro odstawiamy chlopakow do mamy a nie mamy wózkaaaaa, bo nie mozemy sie do neigo dostac, co za dzień!!! a chciałam dodac, że Bruno ma świetny kombinezonik:-) ten skrót Bru bardzo mi sie podoba:-)
u nas teraz Piotrek to Bam Bam (bo wlai wszytskim o podloge jak opetany) a Franek to Yam Yam (bo podczas posilkow nei zdązy jeszcze zjesc jednej łyzeczki a juz otwiera bzuie po nastepna, wkurza sie, ze jest jeszcze Piotrekw kolejce do obiadku hehhe)
olka505- super, że MAły cwiczy juz do siadani, z pewnoscia krzesełko sie przyda! u nas tez juz stoi w sypialni chlopakow jedno, ale oni jeszcze do siedzenia maja dalkeo, iwec poki co fotelik sluzy do przechowywania wypranych rzeczy hehehhe
Gochson- my tych zabawek mamy jeszcze dużo więcej, bo czesc dostalismy do znajomej, ktora kupowlaa swoim synkom wszytsko co było w sklepie, do tego prezenty od ciotek, babc itd. nie ma gdzie tego tzrymac i walaja sie po calym mieszkaniu a chlopcy i tak bawia sie tylko kilkoma. Mój mąz osttaio jak posliznał sie na zabawkowe komórce powiedział,że już iwecej żadnych prezentow w postaci zabawek nei przyjmujemy hehehhe. Gochson my na katar standard, cyzli nasivin ale 3-4 razy dziennie i frida ale rzadko bo chlopcy dostaja histeriii jak ja widza. a i podaje multicebion. dziewczyny chyba maja fajny patent z tymi naparami , nastepnym razem wyprobuje,
karina- włąsnei dzis byłam w rossmanie i widziałm taka kaszke lae ona jets własnei na mleku modyfikowanym a moi chlopcy maja skaze bialkowa iwec nei moga takiego zwyklego mleka:-( dawałam im sinlac ale ich na mkasa zapychał, bede im robic taka zwykla kasze na bebilonie pepti. oświadczam, że dzis nic nei robiłam a mąz milutki ale tylko dlatgeo że chce wyb yc na cala niedz !!!!!!!!!!!!!!
ewula m- biedny Twój Maluch z tym choróbskiem:-
-( ale minie , minie. p.s. fjany patent z tym naparem
basiek - my chwilowo tez przerwalismy eksperyment z glutenem bo teraz podajemy miesko a obiad i cyztalam , ze kasze manna lepiej dodaawac do rpzecieru jarzynowego bez dodtaku miesa. jak masz podejrzenia ze to skazaa to lepeij idz do pediatry i niech ci da skierowanie do alergologa ( kurde madry Polak po szkodzie:-( )teraz też bym tak zrobiła.
adasza- mama czuje co dla dziecka jest dobre, wiec posluchaj siebie i mykaj na basen:-)
myself- a niby Hipp taka super firma, wszyscy wychwalaja! a ja dawałam ziemniaczki ze spzinakiem bobovity i nie ma tam smietnay ani mleka- pzrynajmniej nie podaja w składzie! dobrze, ze jestes taka dociekliwa!!!
zawiszka- dzięki za link, uśmiałam się:-) no nic czekamy an te przewrotki, kiedys musza przyjsc :-) jak Mały b będzie taka kuleczka w wieku 9 mcy to bedziesz miała na kogo zgonic:-) nasi boys to sokożłopy, aż sie trzęsą jak widza pomaranczowa butlę, wypijaja też samą wode i herbatke koperkowa. ale powiem Ci, że soki ja rozcienczam wodą bo na takie gęste też marszcza nos jak juz posmakuja , że to taka zawiesinka:-) oby nic sie nie rozwineło z tego pokasływania!!!!
lazy- Julka pewnei ma juz swoja ulubiona zabawke wiec cały tabun innych nie jest jej pewnie potrzebny, chyba, że lubicie jak Wam sie piszczace maskotki wysypuja z szafek a grzechotki walają po podłodze bo u nas to standard. ostatnio sie wkurzylam i wiekszosc wrzucilam do pudła, skryznki na zabawka i do schowka w kanapie - tyle było pierdół, którymi chłopcy wcale się nie interesowali. planuje też wyniesc do piwnicy ten stolik little tikes bo zajmuje duzo miejsca a chłopcy go olewają. no to słodkiego lenistwa życzę!!!!