reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pogaduchy szalonych kwietniówek 2012

reklama
olka505 - głowę ostro ciągnie do siadu i denerwuje się w pozycji leżacej ale rączkami się jeszcze nie podciąga. Dam mu jeszcze czas, jak narazie trenujemy a jutro wizyta u rehabilitantki to sie podpytam.

Pauletta - kurczę, nie chciałam Cię urazić, chodzi mi tylko o to, że przecież jak Twemu dziecku się ulewało to przecież nie miałaś innego wyjścia jak tylko go nosić do odbicia. I chciałam tylko powiedzieć że mniej lub bardziej ale każde dziecko się nosi. A Twoje pewnie potrzebuje tego więcej niekoniecznie z powodu noszenia do odbijania. No i życzę przetrwania tych cięższych chwil :)

emili a s - gra tulacje pełnych przewrotek :)

myself- u nas też na razie jednostronnie, też przez lewy bok, ale w poradni reh powiedzieli, ze nie ma się czym martwić.

pysiolinka - u nas też dość intensywne pocenie stópek, ale pediatra mówi, że jest to w granicach normy. I jak mówi Karina - prywatnie wszystko można, tylko wiadomo kosztuje. Ale jak jesteś niezadowolona z pediatry to może go zmień. I naprawdę nie masz co się martwić z rozwojem - każde dziecko rozwija się w sowim tempie no i też dzieciaczki w różnym wieku tu są, a każdy tydzień może robić różnicę, tak że spokojnie :)

Lazy- nie uraziłaś mnie. Może zabrzmiałam tak, ale to pewnie dlatego, że brak mi sił;-) I jakoś próbuję szukać winy u siebie.

Myself- u nas nie zanosi się na zmianę u Filipka;-)

Pysiolinka- nie wmawiaj chorób dziecięciu:tak:

ja dzisiaj idę z małym do lekarza, budził się w nocy z 5 razy i to co godzinę. Może coś poradzi pediatra na ten cały bałagan. MM gardzi nadal choć dzisiaj pociągnął całe 30ml jak go zmusiłam. Może będę musiała zrezygnować z cycka, bo jak wrócę do pracy mały musi coś jeść, a ewidentnie woli maminy pokarm.

pysiolinka mój jest jeszcze starszy od Twojego Adasia i tez się jeszcze nie przekręca na boki a nie z brzuszka ani z plecków. Byłam dziś u pediatry i wspomniałam o tym powiedziała, ze wszystkie inne rzeczy robi prawidłowo i jeżeli jak skończy 6 miesięcy nie będzie się przewracał wtedy będziemy się martwić. Tymkowi nogi pocą się strasznie (dostaje Vigantol na receptę) pediatra mówi, że wszystko ok. Oznakiem krzywicy w/g niej jest pocenie się główki.
Każde dziecko rozwija się w swoim tempie i ja cierpliwie poczekam aż książę zacznie się przewracać ;-)

Dziewczyny, spokojnie z tymi obrotami. Każde dziecko ma swoje tempo i generalnie jeszcze czas na takie wygibasy. Tak samo z próbami siadania. Adaś też takich rzeczy nie robi, widocznie dla niego na to jeszcze trochę za wcześnie.

My dziś już po długim spacerze, w planach mam wieczorem trening, ale nie wiem jak to będzie, bo Młody wczoraj psikusa zrobił i jak najedzony o 19 30 zasnął, to o 20 z płaczem się obudził i znów zajadał :O
Teraz sobie leży i krzyczy do ryb w akwarium :D

Jesteśmy już po wizytach, Adaś waży 9300, także jest spory:-D. Szczepienie zniósł całkiem dobrze, na szczęście następne dopiero jak będzie miał rok,więc na chwilę mamy spokój. Co do obrotów, to lekarz powiedział, że nie mam się czym martwić, na wszystko przyjdzie czas, a że jest dosyć duży to jest mu trochę trudniej niż lżejszym dzieciom. Pytała także o pocenie, bo poci się również, ale nie tylko na stópkach, ale cały, lekarz zalecił witaminę D 2 razy dziennie po 2 kapsułki przez miesiąc i potem zobaczymy, bo krzywicy to raczej nie ma. A potliwość może także wynikać z jego dużej masy, a więcej witaminy D nie zaszkodzi.

olka podobno nadmiar wit. D też jest szkodliwy, choć pewnie trudno do niego doprowadzić

dziwi mnie to, że lekarze tylko na podstawie pocenia stawiają diagnozy; jakby nie mogli zlecić testu z krwi
Maja też się mocno pociła, a się okazało, że poziom wit. D ma w normie i taki już jej urok; a ostatnio pediatra rozważała powtórkę badania, żeby sprawdzić, czy ciemiączko za szybko nie zarasta, bo podobno za dużo tej wit. może tak działać...

reklama
Do góry