cześć dziewczyny
100 lat mnie nie było! choć czytałam was i nawet kilka razy zaczynalam pisać post, to zawsze cos.. wiadomo
korzystamy z bru z ostatnich podrygow lata, choć z takim wietrzyskiem paskudnym nie ma mowy o opalanji
a czuje niedosyt ...
ale za to dni na dworze (bru musi sie trzymać maty zeby go nie wywialo
) a mamusia z książka jak sie da
wokół latają dzieciaki i rodzinka, cały czas jest COŚ ale za to wesoło!
bru jest fantastyczny - dni to istny raj. sam sie sobą zajmuje a jak jest głodny czy spiacy to zaczyna miągwić wiec nawet nie ma płaczu.
w nocy za to bez zmian - bru trenuje mnie jak w wojsku żebym co 2 godziny była przytomna
niedługo dojdziemy do takiej wprawy ze sen bedzie zbędny
zgadalam sie z siostra w sprawę chrzcin i robimy wspolne kolo 22 października. po podliczeniu osob z trzech rodzin (nasza i eMków) wyszło.... 60 osob :O:O:O więc robimy w restauracji bo nawet tylu talerzy byśmy nie uzbieraly :Baffled:
no i chyba tyle z nowości u nas.
na świeżo -
reniu jak dojdziesz do aparat o ja sweterek dla bru poprosze!
a pamiętasz jeszcze jak rozmawialiśmy w ciąży o wprasowankach z małego księcia na bodziak..? bo mysle o czyms takim na chrzciny!
pauletta czy po mm filipek jest spokojniejszy..? ja chyba dam mu na noc bo oszaleje z tym wiecznym niedospaniem..
ale najpierw szczepienie pod koniec miesiąca, czyli juz na dniach
bo chce wiedzieć ile przybrał.
aga_cina welcome!
ewula z tego co piszesz to twoj maly je bardzo ładnie i przerwy nocne rewelka! mozesz sie postarac przekonać go do 3 godz przerw w ciagu dnia i zabawiac/odwracać uwagę. ale moze tyle potrzebuje - moj mal tez tak je. jak patrzę co ile i ILE ja jem to nie mam serca mi odmówić
do tego w okresie letnim maluszki mogą potrzebować wiecej płynów, moze stad ta częstsze zapotrzebowanie?
kasiagaw do kiedy bawicie w juracie??? ja byłam tam w zeszły piątek i wybieram sie w następnym tyg i z chęcią bym sie z wami spotkala!
robaczek o jejku to naprawdę drobniutki.. bru waży ok 8 kg a synek mojej siostry (rok starszy) około 12 i cały i zdrowy, choć drobniutkiej budowy. każdy maluc ma swoje lepsze i gorsze okresy wagowe- lepiej w ta stronę niż w nadwagę :O
izka jakbym charakter o brunie
tez ciagle wszystko do buzi, ślini sie na potęgę (do tego uważa sliniaczki za najlepsze gryzaczki
) i jeść jeść .. ale ssa dosyć krótko (maxxxx 15/20 min) i juz sama nie wiem
w nocy nudzi sie z głodu (noszenie/przytulanie/smoczek na nic...) i jak mu dam od razu to przez sen je i śpi dalej - chociaż taki plus
w gołe brunek zasypia przy cycku - nawet w ciagu dnia ma drzemki połączone z jedzonkiem
ciekawe co ci pediatra powie jutro/dzisiaj
ja natomiast teraz mam z bru cudowny okres i mysle ze jest wspalniale (mawrg z tragicznymi nockami i 5,6 pobudkami.....)
malutki duzo kuma, bawi sie sam i z nami, zajmuje sie sobą, pokarm mam zawsze ze sobą więc nawet całodobowe wypady to nie problem, jest częścią naszego życia a nie odwrotnie, lubi leżeć a nie na rękach.. no miód malina
a po pol roku ida zabki i patrząc na synkow siostry mam lęki :O:O:O
a jak u was zabkowanie Alusi?
emilia jeeny ja na tych wakacjach na domku z rodzinka nić tylko jem i jem i jem.. straszne to!!!!!
jak tylko wszystko sie unormuje koniec z obiadek. i powrot do zdrowego żywienia i bye bye świeży chlebku wiejski i maselko
do chrzcin muszę wyglądać ja człowiek !
Karina fajne ze mozesz na początek pracować w domu..!
lazy chyba masz racje - wakacje w pl to niezły wydatek
my z eMkiem tez byśmy gdzieś pojechali.. ale on nie znosi gorąca więc turcja/egipt odpadają w przedbiegach a ak kocham rafy koralowe i ten piękny podwodny świat... echh
aga_cina ach w pl mamy schize na czapeczki
ja nie zakładam małemu o ile nie ma wygwizdowia n a całego
ale ciocia otula małego kocem jak tylko sie odwroce
ostatnio tez wydawało mi sie ze fotelik samochodowy bru jes zdecydowanie za maly (wystajace nozki, skłonny cały) a w sklepie powiedzieli ze minimum do pol roczku albo przekoroczenia wagi maksymalnej musi być w takim foteliku i tyłem do kierunki jazdy, bo glowka nie jest na tyle stabilna zeby siedział prosto i przodem do kierunku jazdy.. więc nas dylemat sie rozwiązał
a mamy maxi cosi pebble
pauletta
u nas karmienie nocne to do 7.30 bo o tej maly zazwyczaj sie wybudza na dobre
i nie ważne o której sie położył - nawet jak go przeciagne ze spaniem o kilka godzin to i tak zegareczek w tyłeczku
mam nadzieje ze fiius tez sie unormuje z nockami.. jak ja marze o przespanek nocce.....!!!!!! jak u
adaszy my od początku mamy pampers ...
a czapkę wydziergalas super...!
adasza mozesz zażądać skierowania na usg w kierunku refluksu
a probowalas tej mieszanki która poleciały dziwczyny? zageszczacz czy cos?
julianna chyba o czyms pisała
myself fajnie ze chrzciny spokojne
jak metoda hogg..??
martolinka czemu na rehabilitację macie sie wydać..??
nefretete moj malutki tez śpi z nami i tak bedzie chyba do roku, choć lozeczko juz mu przeniesiemy i na pierwszy sen po karmieniu bedzie spał tam
bo tesknie zeby sie w mojego eMka wtulic ! bo maly szkodnik pośrodku
julianna a gdzie jedziecie nad morze..?
zapalenie paskudna sprawa
aga_cina chyba z tymi fotelikami to nie tak hop siup, bo foteliku 9-18 nie maja pozycji pol leżącej tylko delikatnie sie wysuwaja, ale i tak ciężar maluszka opiera sie dolnym odcinku kręgosłupa i na dodatek mięsne szyi nie są dostatecznie wykształcone.
tez ostatnio miałam dylemat i dostałam wykład w sklepie
mozesz wyłożyć maluszkowi fotelik np tetrowa pieluszka
ale ne wiem jak to jest u was, moze jakieś inne cuda
kasiagaw z zosi ładny bokser rośnie
moj maly jak zasnie to bez większego ruchu, chyba ze uczą suka i sie zsunie ze swojej poduszki 30st
babcia to super pomoc na wakacje ! darmowa babysiter
super ze mała polubila chuste! moj niestety nie za bardzo - on mokry ja tez.. do tego zła pozycja nozek przez szyny małego ale są to nosidelko okazało sie rewelacyjne..!
wczoraj zaliczylismy spacer po łące i maly bardzo zaciekawiony wszystkim dookola
ewela legenda głosi ze jakis remont skończył sie w terminie
ale chyba nikt nie pobije naszego 4-ro miesięcznego opóźnienia :O
super ze sami polozyliscie panele- suma jak nie wiem, hm?
michalis to możliwe zeby mała skojarzyla twoje zdenerwowanie z osoba babci, choć specjalista nie jestem
adasza ciesz sie ze obydwoje dziadkowie chcą kontaktu z maluszkiem! a musicie ustalić ze raz tu raz tam.. bo inaczej sie nie da
ale dobrze by było zeby i oni wpadali do was, bo z moja tesciowka było tak samo ze czekała na specjalne zaproszenie do nas a jak nie dzwonilam to obrazona
myself ja klade małemu pieluszkie na oczka do zasypania i tak samo robię przy każdym karmieniu zeby go nauczyc ze pieluszki na oczka + ssanie = lulu
bo my moj zasypia w 99% przy karmieniu a chciałabym zeby zasypial bez ..
narazie drzemki wypadają przy co drugim karmieniu ale nie wiem co to bedzie pozniej
ewula ale fajny dzien..!
na Kaszubach niestety mleko i zimno a jak słońce to z wietrzyskiem więc pogoda tylko na spacery ..
ja czuje niedosyt opalania.......!
reniu jejku maksiulek...! co go tak zalatwilo?
napisz po wizycie u lekarzami wysciskaj maluszka od kumpla Brunia ! ! !
uffff udało mi sie chc kilkadziesiąt nadrobić
medal poprosze!