Ewula, Emilia – no tak już na finiszu z remontem. Planowaliśmy się przeprowadzić na początku września, ale raczej się nie uda… Bo została nam kuchnia. W sumie tylko malowanie i tato musi nam zrobić hydraulikę. Ale – teścio się zaoferował ,ze zrobi nam meble pod wymiar (fronty już ma) – a nie wiem ile to potrwa… W sumie to się cieszę – tylko obawiam się, że jak będzie robił po godzinach pracy, to zima go zastanie…
No więc nie wiem kiedy przeprowadzka? A ja powiedziałam ,że dopóki kuchni nie będzie nie przeprowadzam się bo nie chce mieć jednej wspólnej kuchni z teściową…
Ewula my w podróży nie ma mamy na szczęście problemu, mały śpi albo się rozgląda. ;-)Choć jeszcze nigdzie bardzo daleko nie jeździliśmy..
Aga_cina – witamy serdecznie! :-)
Gdzie mieszkasz w Szkocji? Ja kawałek życia spędziłam na Isle of Skye – Portree – kojarzysz? Piękne miejsce – tylko jak dla mnie za bardzo deszczowo
Lazy – tak dziękuję – usg bioderek w porządku.
Tylko pani ortopeda zwróciła uwagę na inną rzecz, a mianowicie: Bartek ma paluszki u stóp tak troszkę nierówne, tzn. duży palec ok, a dalej drugi wyżej, trzeci niżej, czwarty wyżej piąty niżej i kazał mi tasiemką miedzy palcami na przemian przeplatać i założyć na to skarpetki, bezbolesny sposób dla dziecka. Czy któraś z Was spotkała się z czymś takim?
Jak dla mnie to te paluszki normalne, ale cóż lekarz mi zwrócił uwagę i chyba trzeba będzie tak robić, żeby w przyszłości na siebie nie zachodziły chyba..
Paulettta- więcej takich przyjemnych dni!
Adasza – fajny kapelutek wydziergany
Bartek też jak widzi czapkę – to od razu nerw
My przetestowaliśmy już kilka różnych pampersów, na razie najlepiej wypadają Pampers i Dada, z oczywistych względów kupujemy biedronkowe. Jak dla nas super.
Mamy też kilka kieszonek wielorazówek, ale jakoś nie mogę się na nie przestawić, a szybko są mokre chyba… Albo ja coś robię źle… Sama nie wiem. Musze reniuszka zapytać experta
Co do ulewania… Bartek też ulewa, a już jak nie beknie po posiłku – to obowiązkowo. Ale czasami udaje się bez hafcika
. Trochę to męczące, ale cóż, myśle, ze niedługo minie
Aga_cina, Emilia – też z chęcią bym się przerzuciła na spacerówkę bo Bartek w gondoli już praktycznie się nie mieści, ale on jeszcze tak mało stabilny…
Lazy – usg przez ciemiączko dopiero na wrzesień? My jak byliśmy w 3 miesiacu Bartka to już było późno bo ciemiączko prawie się zrosło i badanie nie było bardzo dokładne przez to..
Kasia – ooo to gratki, chustowanie jest spoko i tak blisko mamusi;-)
Julianna – jest też jakaś homeopatia w granulkach na wstrzymanie pokarmu (coś takiego chyba Ricinus communis CH 30) no i szałwia, tak jak piszą dziewczyny.
kivinko - jak tam u Was? Odezwij się czasami bo tęskno bez was..
A w ogóle ciekawe co u innych dziewczyn, Paulusia, stokrotta, porannakawa, vilmaq??
Dziewczyny, a my wczoraj kładliśmy panele z eMkiem w dwóch sypialniach i pokoje skończone Juppppiiii Jee:-):-):-):-) Ładnie wyszło biorąc pod uwagę, ze wcześniej był to strych zagracony to granic możliwości.
No, ale Po tym klękaniu, wstawaniu i kucaniu non stop mam dzisiaj takie zakwasy , że ho ho!